Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

3 τελείες 3 παύλες 3 τελείες . . . _ _ _ . . . (*)



Όλα βαίνουν καλώς.

Το τριήμερο θα έχει αίθριο καιρό, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αυξημένα μέτρα απ’ την Τροχαία.

Κανένας λόγος ανησυχίας απ’ το πέρασμα του αστεροειδούς με το όνομα «Κτήνος», ξυστά απ’ τη γη.

Πού θα περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Η Ντόρα πέταξε για τα Χανιά μετά τη συζήτησή της με τον Αντώνη, σχετικά με τη σωτηρία της χώρας.

Όλα βαίνουν καλώς.

Ακολουθεί η ασήμαντη είδηση των ημερών. Μπορείτε να την παρακάμψετε, τραβώντας τον κέρσορα στο τέλος της ανάρτησης.






Δωδεκάχρονη έχασε τη ζωή της επειδή τα φάρμακα της ήταν ακριβά

Την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014, το 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια, βυθίστηκε ξαφνικά στο πένθος, όταν, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, πέθανε η 12χρονη Αναστασία Σταροκόλτσεβα, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. 

Η τραγωδία, όμως, είναι διπλή. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (ΚΣΜ), η μητέρα του κοριτσιού δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της κηδείας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΣΜ σχολιάζει: «Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη. Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ένα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της. Αδιαφορία που ξεπερνάει την αναισθησία. Γίνεται έγκλημα. Τρεις μέρες μετά το θάνατο της μικρής, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε για την ανάπαυση της ψυχής της».

Συντετριμμένοι οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της μικρής Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για την τέλεση της κηδείας.




* Διεθνές Σήμα Κινδύνου SOS από τα αρχικά του Save Our Souls (Σώστε τις ψυχές μας).

Ο Ασυρματιστής του Τιτανικού Τζάκ Φίλιπς, το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου, προσπαθούσε απεγνωσμένα να στείλει το μήνυμα για βοήθεια. Το πλοίο'ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ' που περνούσε δίπλα στον Τιτανικό, δεν το «έλαβε» και δεν απάντησε ποτέ, γιατί ο Ασυρματιστής του κοιμόταν.

Οποιαδήποτε ομοιότης με κυβερνήτες και ναυάγια, δεν είναι τυχαία. Ο συνειρμός, είναι απόλυτα επιθυμητός. Αν δεν...
...Φιλάκια και καλά να περνάμε... 

Πηγή είδησης: http://tvxs.gr/news/ellada/dodekaxroni-exase-ti-zoi-tis-epeidi-ta-farmaka-tis-itan-akriba

30 σχόλια:

  1. Η κοινωνία των 2\3 μας λέει κάτι;
    Θρήνος και αποδοκιμασία σε όσους
    στερούν την ζωή στα αγγελούδια...
    Καλά να περνάμε λοιπόν με ανέφελο το μυαλό
    μόνο που δεν θα αργήσει το κακό να χτυπήσει
    κι εμάς.....μην ξεχνιόμαστε!!!

    φιλιά Μαρία μου κι αγάπη πολλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πάμε καθόλου καλά.... Δεν έχω λόγια Μαρία.. Πόσοι άδικοι θάνατοι ακόμα;;
    Νιώθω πως όσα κι αν κάνουμε είναι λίγα και πάντα θα υπάρχουν τέτοιες άθλιες αδικίες/ δολοφονίες...
    Πολύ λίγη νιώθω.. :΄( Μόνο αυτό...
    Σε φιλώ Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μήνυμα ελήφθη.
    Συντετριμένη διάβασα την είδηση.
    Μακάρι η ψυχούλα αυτή να ήταν η τελευταία θυσία στο βωμό των ανάλγητων πολιτικών.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς μπορεί να περνάει κανείς καλά Μαρία μου, όταν στη διπλανή πόρτα συμβαίνουν δράματα, πώς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, οι Ντόρες, οι Αντώνηδες, οι Τάδε;
    Και πάλι καταλήγουμε στο ερώτημα:
    Εγώ θα είμαι αυτός που θα σώσω τον κόσμο;
    Και η απάντηση:
    Ναι, εγώ, εσύ, εμείς έχουμε τεράστια ευθύνη και οφείλουμε να κάνουμε ότι αναλογεί στο καθένα, γιατί είμαστε ο κόσμος, είμαστε αυτή η κοινωνία...

    ΑΦιλιά πάντα μέσα από την καρδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου την ίδια σκέψη είχα κι εγώ, όταν διάβασα την είδηση κι ανατρίχιασα....
    Η ασήμαντη είδηση της ημέρας... οι ασήμαντες ζωές μας .....
    Και οι ειδήσεις συνεχίζονται ...ποιο νησί έχει κλείσει φουλ για το καλοκαίρι, ποιο μαγιό είναι της μόδας; πόσα κιλά γεννήθηκε ο υιός του μπουμπούκου...
    Σε φιλώ μάτια μου!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μπράβο για την ευαισθησία σου να αναδείξεις ένα τέτοιο θέμα. Ο Θεός να αναπαύει την ψυχούλα της..

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την διάβασα την είδηση Μαρία μου και επειδή από κανέναν δεν ελπίζουμε τίποτα , η ανθρώπινη ζωή έχει την αξία του λαού της Παλαιστίνης που αγωνίζεται στο κάτω - κάτω για την ελευθερία της!! Ο συνειρμός είναι αυτονόητος , βλέποντας την εικόνα ΄΄το κορίτσι με τα μπαλόνια΄΄ που ο Banskey ζωγράφισε σε τείχος της Παλαιστίνης.....
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η είδηση είναι τραγική από μόνη της. Οι παράμετροι επίσης. Από που να ξεκίνησε άραγε αυτό το παιδάκι, για να έρθει να "σωθεί" σε μια Ελλάδα που τρώει έτσι κι αλλιώς τα δικά της τα παιδιά, με τα ξένα θα ασχοληθεί; Την είδηση δεν την μάθαμε ποτέ, όχι μόνο γιατί, καθημερινά θάβονται ειδήσεις (και άνθρωποι...) χωρίς να το μαθαίνουμε, αλλά, μέσα σε όλα, το παιδί αυτό δεν ήταν Ελληνάκι βρε! Ε, πόση...δημοσιότητα να του αναλογούσε πια... Να ' μαστε και λογικοί (ειρωνικό το σχόλιο...) Τι να πω; Έχω φτάσει στα όρια του μίσους για αυτήν την χώρα, που κάποιοι την επιλέγουν κιόλας για πατρίδα τους, νομίζοντας πως εδώ θα βρουν όσα έχασαν στη δική τους πατρίδα... Οργή και μόνο οργή. Τελεία. Και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεε μου.. Που εχουμε φτασει ....
    Δεν ξερω τι να πω ειλικρινα Μαρια μου..
    Μονο..ΝΤΡΟΠΗ !
    Καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ξέρω από πρωτο χέρι το γεγονός το θεμα είναι τι θα γίνει
    τελος παντων αυτό είναι μεγάλη συζήτηση
    καλημέρα όλη μέρα μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι συνειρμοί σου είναι αυτοί που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν και τους πλέον αναίσθητους.
    Λυπάμαι για ακόμη μια φορά.
    'Αραγε πόσες ακόμη θα λυπηθούμε όλοι μας για ζωές που αδικοχάνονται;
    Φιλάκια θλιμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν εχω λογια.. δε μου βγαινουν λογια... αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσες ακόμα ψυχές θυσία; Πόσες θέλουν ακόμα για να χορτάσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία δες αυτό...http://xenesglosses.eu/2014/06/i-alitheia-gia-ti-mikri-atyxi-mathitria-a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανθρώπινα δράματα, Μαρία, μιας εποχής που αναζητά δίχως πυξίδα να μας κατευθύνει σ' έναν οικουμενικό προορισμό ανάμεσα από τη Σκύλλα της οικονομικής ολιγαρχίας και τη Χάρυβδη της ανθρώπινης αποξένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Όλους: Ευχαριστώ ειδικά την Νικόλ για το σύνδεσμο που έστειλε, στον οποίο η είδηση διαψεύδεται, όσον αφορά την αιτία θανάτου και την ταφή του κοριτσιού. Ζητώ συγνώμη αν αναδημοσίευσα μια είδηση που έχει ανακρίβειες. Η πηγή θεωρείται -για μένα τουλάχιστον- αξιόπιστη. Γι αυτό και το έκανα.
    Κρατώ μόνο τον τίτλο και το νόημα του κειμένου, για όλους τους υπόλοιπους θανάτους (*), οι συνθήκες των οποίων, δυστυχώς δεν θα διαψευστούν ποτέ. Με την ευχή να σταματήσει οριστικά, η λίστα θανάτου.

    [* Αυτοκτονίες, υποσιτισμός, άστεγοι, άγνωστος αριθμός πνιγμένων μεταναστών στα παράλια μας, έξαρση σοβαρών ασθενειών & ψυχιατρικών νοσημάτων -που δεν αντιμετωπίζονται λόγω ανεπάρκειας του συστήματος υγείας- βρεφική θνησιμότητα, εμβολιασμοί που δεν γίνονται, κατακόρυφη αύξηση στα εμφράγματα, θάνατοι από μαγκάλια και ψύχος, και θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν υπήρχε επάρκεια και πρόσβαση στις δομές υγείας].

    Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τη συντροφιά και τα σχόλια σας.
    Κρατάμε την ουσία και κάνουμε ότι μπορούμε για να διαδίδουμε, να αφυπνίζουμε και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν στοιχειώδεις ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω και αν διαψεύδεται η είδηση Μαρία μου η ουσία είναι ότι συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πολλά με την υγεία , θάνατοι από πολλές αιτίες όπως αναφέρειςκαι εσύ.. Σπουδαίο το σχόλιο του΄΄ μαχαίρης΄΄, δεν το είχα καν σκεφτεί !!! Καλό ξημέρωμα

      Διαγραφή
    2. ΞΕΝΙΤΙΑ = ΘΑΝΑΤΟΣ.. Να τα λέμε κι αυτά.. Οι ζωντανοί αποχωρισμοί πονάνε εξίσου και η πνευματική αυτή αιμορραγία επιστημονικού προσωπικού την τελευταία 5ετια ειναι αλλη μια μορφή θανάτου λογω της πολιτικής βίας.. Μη μας ξεχνάτε! Αγριμιώ/Μελβούρνη

      Διαγραφή
  17. Σημασία έχει η ευαισθητοποίηση σου Μαράκι μου και το γεγονός που δεν αλλάζει, όλα τ' άλλα είναι περιττά για μένα! Το κείμενο σου συγκλονιστικό όπως και οι υποσημειώσεις σου παρακάτω, και θυμώνω που είμαστε συνένοχοι σ' αυτή την αθλιότητα.
    Ας παραμείνουμε όσο μπορούμε κι αντέχουμε "συν-άνθρωποι" με αναλοίωτα αλληλέγγυα αισθήματα! Να έχεις μια όμορφη και γλυκιά εβδομάδα Μαρία μου! Φιλιά πολλά με αγκαλιά μεγάλη!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία τι να πω....τα είπες όλα με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο...γροθιά η ανάρτηση, μα δε φτάνει ποτέ στα πρόσωπα όσων είναι πραγματικά υπεύθυνοι για όλες τις τραγωδίες...αυτοί θα συνεχίσουν να οργανώνουν τις επόμενες διακοπές και να διαλέγουν σε ποιο ιδιωτικό μαιευτήριο θα ακουμπήσουν αυτά που θα πάρουν από τα παιδιά που πεθαίνουν για να γεννήσουν τα δικά τους πριγκιπόπουλα...συγνώμη που γίνομαι καυστική, μα σκέφτομαι πως τόσα λεφτά τρώνε οι κάφροι και αφήνουν τους άλλους να πεθαίνουν...αναλώσιμα και ψήφοι είμαστε γι΄αυτούς...τίποτα άλλο!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..Μετα απο πολυ καιρο να μου επιτρεψετε ενα σχολιο...
    Καλησπερα σε ολους...!!
    ΜΗΝ στηλιτευετε ΜΟΝΟ παρακαλω πολυ το γεγονος, αν εγινε-η δεν εγινε-Προσπαθηστε στην περιοχη που μενετε..Εμμεσως η αμεσως να ανακαλυψετε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΣΕΙΣ τετοιες περιπτωσεις, και να βοηθησετε, αγοραζοντας η συνεισφεροντας στην αγορα των φαρμακων...Θα σωσετε καποιον αλλον...!!Εναν επιληπτικο..Εναν καρδιοπαθη..Εναν Διαβητικο....
    Ρωτηστε τον φαρμακοποιο της γειτωνιας σας...ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχαίρη... είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη αυτή, μα τον Θεό!!!!
      Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που είσαι εδώ κοντά μας...
      Πολύ σ' ευχαριστώ που άφησες το σχόλιο σου!
      Καλό βράδυ να έχεις. Μ' έκανες πολύ χαρούμενη απόψε!

      Διαγραφή
  20. Μαρακι μου συγκλονιστηκα! Ποιο αρρωστημενο μυαλο καταρχην βγαζει μια τετοια ειδηση στα ψεμματα;
    Ποσες τετοιες ομως περιπτωσεις δεν ειναι αληθεια στην καθημερινοτητα; Να σκεφτεις διαβασα, εκλαιγα, αλλα δεν σοκαριστηκα, δεν μου φανηκε απιθανο, οσο κι αν ανακουφιστηκα μαθαινοντας κατοπιν οτι δεν ισχυει...

    ΜΑΧΑΙΡΗ, πολυ χαιρομαι που βλεπω σχολιο σου και εισαι καλα!

    Καλο βραδυ σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είχα διαβάσει κι εγώ την είδηση Μαρία μου και έπαθα σοκ, διάβασα και την μερική διάψευσή της. το νόημα όμως, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, παραμένει. επικροτώ δε και το σχόλιο του μαχαίρη. έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως δεν πρέπει μονάχα να στηλιτεύουμε, αλλά να κάνουμε κι εμείς ότι μπορούμε γιατί αν περιμένουμε από τούτο το κράτος το ανάλγητο, από τούτους τους άχρηστους και ξεπουλημένους που μας κυβερνούν...

    σε φιλώ αγαπημένη μου, όμορφο βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρία μου συμβαίνουν συνέχεια γύρω μας τέτοια πράγματα και αν δεν ήταν το συγκεκριμένο κορίτσι είναι κάποιο άλλο.
    Οπως πολύ σωστά λεει ο Μαχαίρης πρέπει να ενδιαφερόμαστε, να ρωτάμε, να βοηθάμε!!!
    Μαρία μου ελπίζω σε εμάς όλους να κάνουμε αυτό που πρέπει!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διατρέχουμε πλέον ως κοινωνία τον κίνδυνο να αμβλυνθεί η συνείδησή μας σε παρόμοιες ειδήσεις. Όπως προπολεμικά, ο θάνατος ενός παιδιού από ποικίλες ασθένειες ήταν σύνηθες γεγονός και η κοινωνία το θεωρούσε σχεδόν νομοτέλεια.
    Και μια τέτοια οπισθοδρόμηση σημαίνει υποχώρηση του πολιτισμού μας.
    Αυτές οι αναρτήσεις, Μαρία, κεντρίζουν τη συλλογική μας ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Διάβασα τα σχόλια περί διάψευσης, οπότε πάνε αυτά που ήθελα να πω.
    Εύχομαι, ελπίζω και προσεύχομαι να μη χρειαστεί καμία διάψευση για τον άδικο θάνατο κανενός ανθρώπου.
    Πολύ φοβάμαι όμως ότι με Βορίδη στο τιμόνι, το ακροδεξιό δηλητηριώδες πρόσωπο του ανάλγητους κράτους είναι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ όλους τους φίλους και τις φίλες: Επανέρχομαι για να διευκρινίσω ότι, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο λινκ http://xenesglosses.eu/2014/06/i-alitheia-gia-ti-mikri-atyxi-mathitria-a, το κορίτσι πέθανε από άλλα αίτια. Δυστυχώς η διάψευση δεν αφορά τον θάνατό της, αλλά την αιτία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

    "Ο θάνατός της προήλθε από καρδιακό επεισόδιο την ώρα που χόρευε στη σχολική γιορτή και όχι από μια κάποια επιληπτική κρίση. Επίσης το σενάριο ότι η οικογένεια δεν έπαιρνε τα φάρμακα της αντιεπιληπτικής αγωγής είναι προϊόν μυθοπλασίας. Ο λογαριασμός που άνοιξε το σχολείο ήταν προς ενίσχυση της οικογενείας αλλά όχι για τα έξοδα της κηδείας".

    Ελάχιστης σημασίας όλα αυτά. Απλά τα μοιράζομαι μαζί σας για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Σας ευχαριστώ απ' την καρδιά μου όλους για την προσοχή σας και το σχόλιο που αφήσατε. Στέκομαι ιδιαίτερα στο σχόλιο του Μαχαίρη, που θα έπρεπε να ήταν η κύρια ανάρτηση. Ελπίζω να την κάνει και σύντομα στο μπλογκ του. Κρατάμε τα λόγια του και πορευόμαστε αναλόγως...
    Καλό βράδυ να έχετε όλοι και πάλι σας ευχαριστώ απ' την καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με την διάψευση του ψυχολόγου αλλάζουν τα πράγματα για την συγκεκριμένη περίπτωση του μικρού κοριτσιού αλλά όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι την σημερινή εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εύρεση χρημάτων για τα φάρμακα.
    Να είσαι καλά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πόσο ακόμη να μας αγανακτήσουν;
    Μόνο αυτοί έχουν παιδιά;
    Οι υπόλοιποι τι έχουμε;
    Πως να διορθώσουμε την κατάσταση Μαρια μου;
    Δεν έχω λόγια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.