Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Παγκρήτιο Κάλεσμα Αποκλεισμού της Νατοϊκής Βάσης της Σούδας - από 19 Ιουλίου



Την Τρίτη 8 Ιουλίου συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πάνω από 150 άτομα (κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων, εκκλησίας και κομμάτων, θεσμικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του συντονιστικού Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι Πολίτες ενάντια στα Χημικά Ρεθύμνου κλπ) για να συζητήσουμε την πρόταση του Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων για κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας.

- Με δεδομένη την ευρεία διάθεση των συμμετεχόντων για αποκλεισμό της βάσης, που μάλιστα τέθηκε από πολλούς σε ένα πλαίσιο πάγιου αιτήματος για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης,

- Με δεδομένες τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης, καθώς και την προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11/7 στο Σύνταγμα

ΚΑΛΟΥΜΕ σε παλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί μια βδομάδα μετά, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα:

Καλούμε σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης με κάθε τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες θα κρίνουν κατάλληλο για να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς την συναινούσα με το πείραμα αυτό ελληνική κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν (καταλήψεις λιμανιών και δημόσιων κτηρίων, ενημερώσεις, πορείες, ανάρτηση πανό και μοίρασμα φυλλαδίων σε διάφορες γλώσσες, κλπ)
Κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου (Σάββατο – Δευτέρα) με αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα. Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.
Καλούμε την ΠΝΟ καθώς και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση με τον αγώνα μας πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση αυτών την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21/7).
Παράλληλα ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καϊκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το Cape Ray στο σημείο της υδρόλυσης. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες ψαράδες καθώς και τους κατόχους κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα.
Καλούμε την ΑΝΕΚ να διαθέσει πλοίο της προκειμένου να επιβιβαστεί σε αυτό πλήθος κόσμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εν πλω διαμαρτυρία στα διεθνή ύδατα.
Επίσης, αποφασίστηκε συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρέσβεις Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Καλούμε όλον τον κόσμο σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να προσέλθει και να ενισχύσει δια ζώσης το εγχείρημα του αποκλεισμού της νατοϊκής βάσης δηλώνοντας έμπρακτα πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους. Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να κάνουν μαζί με μας κορύφωση των δράσεών τους στους τόπους τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης, που σκοπό έχει -μεταξύ άλλων- τη νομιμοποίηση της κλειστής θάλασσας της Μεσσογείου ως χώρο απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά όπλα και άλλων χωρών, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Να σταματήσει τώρα η παραγωγή χημικών όπλων.

Να σταματήσει να είναι η Μεσσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους.


Ανοιχτή συνέλευση 8/7/2014
Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου
http://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr


25 σχόλια:

  1. Καλημερα Μαρια μου!
    Εχω χασει πασα ιδεα. Νομιζα πως θα σταματουσε αυτο που πανε να μας κανουνε....
    Θελω να πιστευω πως θα κερδισουν οι αγωνες ολων στο τελος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου μια γλυκιά καλησπέρα και ενώνω την ελπίδα μου με τη δική σου, για δικαίωση αυτού του αγώνα.
      Φιλιά πολλά και καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου να ξεσηκωθούν όλοι για όλο αυτό, αλλά μεταξύ μας νομίζω ότι δεν πρόκειται να ακουστεί κανείς.
    Εχουν αποφασίσει και θα κάνουν αυτό που θέλουν, δυστυχώς!!!
    Ελπίζω!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν ξεσηκωθεί στην Κρήτη, άσχετα αν δεν το μαθαίνουμε εμείς εδώ. Γίνονται κινητοποιήσεις και αγώνες να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν την κίνηση αυτή, όπως και πολλές άλλες.
      Τουλάχιστον ας ελπίζουμε...
      Φιλιά κι από μένα Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  3. Ασύδοτοι εγκληματίες.......μακάρι να αναχαιτισθούν από τις διαμαρτυρίες.....δεν έχω πολλές ελπίδες, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε και με τα χέρια σταυρωμένα !!!Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον, η ιστορία θα καταγράψει πως "υπήρξε σθεναρή αντίδραση των κατοίκων". Δυστυχώς οι υπόλοιποι κάτοικοι, σχεδιάζουν διακοπές και συζητούν για τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου...
      Μας αξίζει ό,τι μας περιμένει.
      Φιλιά Κλαυδία μου, σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

      Διαγραφή
  4. Ας τιμήσει η Κρήτη το όνομά της

    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπόθεση αφορά όλους μας Ελένη μου. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κρήτη. Μ' ένα μακάρι και μια ελπίδα να σιγοκαίει, σε καληνυχτίζω.
      Να'σαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Όποτε θέλουν μας ρίχνουν χημικά, όποτε θέλουν μας "καταρρίπτουν", άντε να δούμε πόσα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ως κοινοί θνητοί... Καλό βράδυ Μαρία και μακάρι να δούμε κάποιο φως έστω και σε έναν αγώνα. Φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε πολλά να κάνουμε. Φτάνει να το αντιληφθούμε εγκαίρως.
      Φιλιά πολλά Πέτρα μου!

      Διαγραφή
  6. Κάποτε έλεγε ο απλός λαός...
    φωνή λαού, οργή Θεού....
    Μόνο που σήμερα η φωνή του λαού δεν παίζει κανένα ρόλο...
    Θεός είναι το χρήμα, είτε το θέλουμε , είτε όχι και τα συμφέροντα των ολίγων
    που κρατούν τις τύχες αυτού του πλανήτη στα χέρια τους...
    Αν όμως σταματήσουμε να φωνάζουμε τότε ο τέλος θα είναι προδιαγεγραμμένο και
    πολύ χειρότερο από αυτό που φανταζόμαστε.
    Ας είναι οι φωνές το τείχος που στέκεται ανάμεσα στους ψυχρούς τεχνοκράτες και
    το μέλλον των παιδιών μας τουλάχιστον.

    Καλό βράδυ γλυκό μου Κανελλάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Θεός είναι το χρήμα, δηλώνω φανατική άθεη.
      Λεβινάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες και άφησες το σχόλιο σου.
      Μια γλυκιά καληνύχτα, με την ελπίδα πάντα να σιγοκαίει ;-)

      Διαγραφή
  7. Πάντα πρωτοπόροι και ενωμένοι οι Κρήτες!Ας καταλάβουμε όλοι μας και μια φορά ότι "η ισχύς εν τη ενώση"..έχουμε πολλά παραδείγματα της ιστορίας μας...Οι σημερινοί, ας σηκωθούμε επιτέλους από τους καναπέδες μας και ας κάνουμε κάτι κι εμείς στην υπόλοιπη Ελλάδα..μας αφορά όλους!.. και πάνω απ όλα το μέλλον των παιδιών μας, ακόμα μια φορά..
    Ας κάνουμε κάτι, από το να παραδοθούμε άλλη μια φορά αμαχητί!
    Μαρία ευχαριστούμε για την ενημέρωση..είχα ζητήσει άδεια αναδημοσίευσης, αλλά ο blogger, το έφαγε το σχόλιο...
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zωρζετάκι μου σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη σου κι συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση. Ολιγοήμερες διακοπές γαρ...
      Εννοείται πως δεν χρειάζεται άδεια, αφού κι εγώ το αναδημοσίευσα από άλλο σάιτ. Και το ζητούμενο ήταν να διαδοθεί.
      Φιλιά πολλά σου στέλνω και μια γλυκιά καληνύχτα!

      Διαγραφή
  8. Εδώ δεν ξερετε Κανελλακι μου τι γινεται καθε μερα μήνες τωρα στα ραδιόφωνα σε συλλαλητήρια..και ενημερώσεις συνεντευξεις.. προχθες μιλούσε στο Ραδιοφωνο ενας ευρωβουλευτής.. ο Μαργιας .. και ελεγε οτι εδωσαν το θεμα μαζι με τον κ. Γραμματικακη.. στην ευρωβουλή.. και τους ήπαν οτι αυτό δεν ειναι η πρώτη φορα που γίνεται.. έχει ξαναγινει...και οτι χρηματοδοτουν το επιχειρημα όλες οι μεσογειακες χώρες μαζί τους και εμεις...και εμεινε ο δημοσιογραφος.... σκεψου πόσο καλα κρυμενα κρατανε τα χαρτια τους... ασε δε που το πλοίο δεν ξερουν που βρίσκεται ακριβως... προχθες βγηκε ειδηση πως θα πλευσει 30 μιλια δυτικα της Κρήτης... Απλως για να μην βαλουμε κατω τα όπλα .. συνεχίζουμε το αγωνα με ότι μεσον μπορούμε και εμεις απο εδώ...μπορώ να το αναδημοσιεσω;;πλιζζζζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου καλή δύναμη να έχετε και κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις. Από δω, η Κρήτη φαίνεται αποκομμένη απ' την επικαιρότητα και τέτοια θέματα είναι καλά θαμμένα.
      Τα φιλιά και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  9. Πολύ σημαντική η ανάρτησή σου, Μαρία.
    Μπορεί να μην έχουν άμεσο αποτέλεσμα αυτές οι εκδηλώσεις, είναι όμως χρησιμότατες για την ευαισθητοποίηση πολλών και τη σφυρηλάτηση μιας ενότητας σε ευρύτερη βάση. Μιας ενότητας που ξεπερνά κόμματα, συμφέροντα και σκοπιμότητες.
    Η σοβαρότητα αυτών των πρωτοβουλιών προσφέρει και μια άλλη σπουδαία υπηρεσία, με το να αναδεικνύει πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα. Γιατί εδώ και πολλά χρόνια προβάλλονται ασήμαντες οικολογικές ευαισθησίες, πότε γιατί κόπηκε ένα δέντρο που προκαλούσε πρόβλημα, πότε θεωρώντας τη φροντίδα για μια αρκούδα σημαντικότερη από τη φροντίδα για ανθρώπους και πολλά άλλα που γελοιοποιούν την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.
    Όσο για την απεργία, πιστεύω πως είναι λάθος, αφού θα ταλαιπωρήσει πολλούς, χωρίς να ιδρώσει το αυτί των υπευθύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη θα συμφωνήσω απόλυτα με τα σχόλιά σου. Δυστυχώς έχουμε την τάση να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο... Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλοιώνεται πλήρως το θαλάσσιο οικοσύστημα, κι εμείς ασχολούμαστε με τον κροκόδειλο στο Ρέθυμνο.
      Τα σέβη μου και την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  10. Ευτυχώς που η κόρη μου, (είναι απ΄τον πρώτο γάμο του συζύγου μου) που ζει στα Χανιά μ' ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις τους, γιατί εδώ τα MME σιωπούν...
    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς από μακριά, είναι να υπογράφουμε petitions ελπίζοντας πάντα πως η υπογραφές μας κάτι θ' αλλάξουν!
    ΑΦιλιά Μαρία μου και καλή μας δύναμη! :)

    ΥΓ: Πάω να τηλ στη Κρήτη να μάθω πώς πήγε η διαμαρτυρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν πάει χαμένο Στεφανία μου. Υπογραφές, ενδιαφέρον, φωνές διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις. Σήμερα είναι τα χημικά κι αύριο μπορεί να είναι κάτι χειρότερο. Αν δεν στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, είναι σαν ν' ανοίγουμε την κερκόπορτα για τα επόμενα δεινά μας.
      Φιλιά πολλά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  11. Μαράκι έχεις δίκιο βουνό!! Και μπράβο για την αναδημοσίευση!! Φοβάμαι πια όμως όλα τα λέμε στον βρόντο.. Εγώ από Κρήτη παίρνω διαφορετικές πληροφορίες.. Αλλοι μου λένε για τα πλοία που βγαίνουν ανοιχτά και περισσότεροι ότι δεν ακούγεται κάτι.. Λέω βρε παιδιά μήπως έχετε κλειστά τα αυτιά σας, δεν γίνεται να μην έχετε ακούσει που ξεσηκώθηκε ο κόσμος.. Δεν ξέρω.. Εύχομαι να τελειώσει υπέρ μας, υπέρ της υγείας μας και του καλού μας αυτή η υπόθεση αλλιώς μπροστά μας θα το βρούμε...
    Καλή βδομάδα να χεις κανελλάκι μου! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου, προτιμώ να το "βρόντο" απ' τη σιωπή. Συμφωνώ μαζί σου πως οι πληροφορίες είναι αντιφατικές, ωστόσο σε τοπικά σάιτ και μπλογκς, υπάρχει μια στοιχειώδης ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις των πολιτών.
      Οψόμεθα...
      Φιλιά πολλά κι από μένα!

      Διαγραφή
  12. και πως πήγε δεν μας είπατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο το οδοιπορικό της αποστολής, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
      http://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr/
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον σας.
      Καλό βράδυ να έχετε!

      Διαγραφή
    2. Ηρθα για να σας πληροφορίσω ότι 3 σκαφη δύο ιστιοφόρα με πολλους σημαντικους .. ανθρώπους... και ενα ...καικι βγηκανε στα ανοιχτα .. απο τα Χανια πριν 4 μερες... πήγαιναν χωρίς να ξερουν προς τα πού ειναι το καραβι με την υδρόλυση...ελπίζοντας οτι θα το συνατήσουν έστω και απο μακρυα...ο καιρός δεν ήταν καλός.. και το μικρό γυρισε πίσω απο τα μισα... συνεχισαν τα αλλο δύο γυρω στα 130 μιλια δυτικα της Κρήτης...είπαν ότοι πανω τους πετούσαν ελικοπτερα.. αναγνωριστικα .τους επισε ο καιρός και γυρισαν εχθες.. αλλα και το οτι δηλώσαν την παρουσία τους εκεί και αυτό ηταν πολύ σημαντικό...παλευουν μονοι τους εδώ..... δεν ξερω όμως Κανελλάκι μου που είναι η οικολογική οργανωση ....γκριν πίς.....αυτη η απορία μου και αυτά τα νεα απο εδώ.... φιλακιαααα κορίτσι μου...

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.