Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η αβάσταχτη (ψυχ)Αναγκαστικότητα του ξύλου


Να σας το πω γλυκά, μέρες που είναι. Φέτος θα φορεθεί πολύ το ξύλο. Όχι το παραδοσιακό ξύλο της ελιάς ή της τριανταφυλλιάς, αλλά το ξύλο της αρκούδας. Και επειδή είναι βέβαιο ότι όλοι έχετε κυριευτεί από το εορταστικό πνεύμα και από μια αχαλίνωτη ευδαιμονία για τις μέρες που διάγουμε, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας ένα χρήσιμο οδηγό για τις “παγίδες διακόσμησης”. Προσοχή λοιπόν σε κάποια “αθώα”, εκ πρώτης όψεως αντικείμενα, που μπορεί όμως να σας δημιουργήσουν μπελάδες με τη νέα πρακτική, που ακούει στο όνομα “ξυλοσπαστική”:


* Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, μπορεί να θεωρηθεί προσάναμμα για οδοφράγματα. 

*Η φάτνη, εν δυνάμει γιάφκα, όπου συγχρωτίζονται αντιεξουσιαστές ποιμένες και άλλοι περιθωριακοί τύποι. 

*Το φωτεινό αστέρι, μπορεί να συμβολίζει το λογότυπο αναρχικής οργάνωσης. 

*Αν και δεν αποτελούν καθαυτού χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, εντούτοις, άδεια μπουκάλια μπύρας με το αρχικό «Α» στην ετικέτα τους, καθιστούν τους κατόχους τους, ως ύποπτους της Αναρχικής Φράξιας. Ως εκ τούτου, μπύρες «Άλφα» και «Άμστελ» απαγορεύονται δια ροπάλου. 

*Οι τρεις μάγοι, ενδεχομένως να είναι αδίσταχτοι τζιχαντιστές του ISIS. 

*Κι ο Άι-Βασίλης είναι αναφανδόν η προσωπίδα μεταμφιεσμένου φοιτητή δημόσιου πανεπιστημίου, που συνεργάζεται στενά με τον Αλί Αμπντουλάχ Αγιούμπ (της γνωστής οικογενείας των Αγιούμπηδων στη Συρία). 

*Κάτι κεράκια ρεσώ με λαμπάκι led και ενσωματωμένη μπαταρία, σαφώς και θεωρούνται πυροκροτητές αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. 

*Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, κουκουνάρια, λινάτσες και ελατόκλαδα, θα κατασχεθούν ως πιθανά φυτίλια στις βόμβες μολότοφ που θα πλήξουν γεωστρατηγικής σημασίας θέσεις, στον παγκόσμιο χάρτη. 

*Αγιοβασιλιάτικες κάλτσες, φιόγκοι, κουλουράκια βουτύρου, τάρανδοι και μελομακάρονα, επιτρέπονται (μέχρι νεωτέρας oδηγίας).

Εν κατακλείδι, και για να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο (και κυρίως αρραγές), τυλίγουμε τα λαμπάκια πάνω μας και τα αναβοσβήνουμε ανελλιπώς. Καθ’ όλη τη διάρκεια των “εορτών”, αλλά και για ολόκληρη τη νέα σεζόν που θα έχει το ξύλο, ως “μέσο διαλόγου” με την κοινωνία.






Kαλά στολίσματα για τις “γιορτές” που έρχονται και η Διεθνής Αμνηστία βοήθειά μας!


Υ.Γ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είδη βραδείας καύσεως όπως: καρβουνάκια, λιβάνια και εκκλησιαστικά κεριά, εμπίπτουν στον αντικαπνιστικό νόμο. Το νου σας ρεμάλια!...





(οι φωτογραφίες προέρχονται απ' το διαδίκτυο και ανήκουν στους δημιουργούς τους)

31 σχόλια:

  1. Να μου επιτρέψεις να έχω δισταγμούς και αμφιβολίες για τα μελομακάρονα.
    Παχαίνουν.
    Και οι χοντροί φοβάμαι ότι δεν είναι μέσα στα πλαίσια της κανονικότητας που προσπαθούν να φέρουν στον τόπο.
    Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τα διάβασα προσεκτικά ένα προς ένα και τείνω προς την απόφαση να βάλω μόνο λαμπάκια στον ανεμιστήρα, που δεν τον βάλαμε εφέτος στο πατάρι.
    Αν και με τα λαμπάκια, μπορεί κάποιος να θεωρηθεί ύποπτος για προξένηση βραχυκυκλώματος, με σκοπό να επιφέρει μπλακ άουτ στην πόλη του και μετά, μέσα στο σκοτάδι, γύρευε τι ανομίες μπορούν να γίνουν.
    Οπότε, μήπως να ξεχάσω και τα λαμπάκια;
    Τελικά, μάλλον μόνο το βλογ μου θα στολίσω έτσι όπως πάει!
    Για πιο σίγουρα, επειδή ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί, εννοείται ότι θα το κάνω απο ίντερνετ καφέ, για να μη μπορούν να βρουν την άι πι μου και έχω τίποτε άλλα ντράβαλα μέρες που έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την "άι πι" και τα μάτια σου!
      Όσο για τα λαμπάκια, έτσι όπως το θέτεις, βάλτα καλύτερα στον αποροφητήρα.
      Καλά μελομακάρονα Αρτίστα μου και το νου σου στην κανονικότητα! 🎄

      Διαγραφή
  2. Μου επιτρέπεις Μαρία μου, να προσθέσω και μερικά άλλα που αν και φαίνονται δευτερεύοντα μπορούν να ελκύσουν και άλλες αρκούδες τώρα που έρχονται τα κρύα;
    Λέω μια που τα της ΔΕΗ δεν φαίνεται να "τακτοποιήθηκαν", καλύτερα να μην ανάψουμε κανένα φωτάκι, δεν ξέρεις τι χαράτσι θα πέσει και εκεί.
    Τώρα, θα συμβούλευα να προσέξουμε το ενδυματολογικό μας, μαύρα ρούχα απαγορεύονται (και ας τα φορεί ο Μαρινάκης), οι κουκούλες από τα φούτερ να κοπούν, τα κόκκινα ρουχαλάκια να γίνουν ροζ, τα σακίδια πλάτης να γίνουν τσαντούλες, τα μαλλιά να μαζευτούν για να μη βρίσκουν από που θα σε τραβούν στις κλούβες και όλοι να προμηθευτούν άσπρα κολάρα και ας είναι και χάρτινα γιατί με αυτά θα μπορείς να κυκλοφορείς ως κύριος!
    Συμπάθα με αν κάτι ξέχασα αλλά πάει καιρός που άφησα το επάγγελμα της ενδυματολόγου!
    Τα ΑΦιλάκια όμως δεν τα ξεχνώ γιατί αυτά είναι καρδιάς!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστές οι ενδυματολογικές σου συμβουλές Στεφανία μου.
      Σε κολάρο δεν διαθέτω, αλλά έτσι όπως το πάμε, θα χρειαστεί.
      Φιλιά καρδιάς κι από μένα κι ο Μαρινάκης μας να είναι καλά!

      Διαγραφή
  3. O λόγος σου Μαρία παρά τα σουρεαλιστικά στοιχεία (δεν ξέρω αν είναι το σωστό) έχει μια αληθοφάνεια. Τόσο με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση όσο και αιχμηρός για γεγονότα που βιώνουμε στο όνομα μιας ανάπτυξης, ντόπιας και εισαγόμενης. Τάχα!
    Και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αναβοσβήνουν όσο κρατάει η γιορτή. Λέω αναβοσβήνουν όχι από σωματική αντοχή αλλά απ’ την δύναμη του μυαλού που βασίζεται σε πιο σημαντικές αξίες από ιδεολογίες.
    Δεν ξέρω μόνο τι θα γίνει σε περίπτωση βραχυκυκλώματος. Κατά τα άλλα είμαστε ευυπόληπτοι πολίτες και κατανόηση έχουμε αλλά αγναντεύουμε από μακριά κι όσο απομακρυνόμαστε τόσο ανοίγει και η οπτική μας γωνία, τόσο διαγράφονται στη συνείδησή μας αλήθειες.

    Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια μόνο που εγώ θα ντύσω φέτος τον αη-Βασίλη....μπλε!
    Καλό βράδυ Μαρία μου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να διαγράφονται αυτές οι αλήθειες στη συνείδησή μας, Αννίκα μου.
      Εν αναμονή αυτού του βραχυκυκλώματος και με την ελπίδα να σιγοκαίει μέσα μας, σε φιλώ γλυκά και σ' ευχαριστώ ειλικρινά για το εύστοχο σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  4. Βρε Μαρία!
    τώρα που το ξαναδιαβάζω προσεκτικά, λες να κρύψω τα ξύλα που έχω από παλέτες και άλλα του δρόμου για τα ξυλουργήματά μου; Όπως το πάμε είναι δεδομένα ύλη για προσάναμμα και καύση σε οδοφράγματα. Πωπωπω κοίτα να δεις τώρα βρε παιδί μου.
    Τελικά το ξύλο.... αυτό της αρκούδας, έχει μια all time classic βρε παιδί μου κατάσταση. Άλλωστε, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ...ράβδος και μάλιστα ένστολη.

    Τελικά αυτά τα "καλόπαιδα" αν τα έχεις στον κόρφο σου και δεν τους κόβεις το βήχα εξ αρχής θα τα βρεις μπροστά σου. Και δυστυχώς επανέρχονται με πολλαπλάσια ισχύ του παρόντος.

    Πάμε να γιορτάσουμε τις χρονιάρες μέρες. Δεν μασάμε. Όλοι μαζί απέναντι σε αυτόν τον "πολιτισμό" της καταστολής, του φόβου, και του Σερίφη Χρυσοχοίδη που, να μην ξεχνιόμαστε, ξεκίνησε την ευγενή του καριέρα ως σφόδρα αντιδεξιός "σοσιαλιστής" ΠΑΣΟΚος.....
    Τα φιλιά μου Μαρία, όμορφες μέρες γιορτινές κορίτσι μου να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τον Χρυσοχοίδη, ας το ξεχάσουμε καλύτερα. Μα κι εσύ, τι πας και θυμάσαι μέρες που είναι;
      Παλέτες διαβάζω. Εννοείται ότι τις καταστρέφεις, αφού αποτελούν την πρώτη ύλη των μπαχαλάκηδων. Κι άντε να αποδείξεις μετά, ότι κατασκευάζεις μινιατούρες και άλλες αθώες κατασκευές.
      Φιλιά πολλά Γιάννη μου και συνυπογράφω σ' αυτό το: "δεν μασάμε" 😉

      Διαγραφή
  5. Δε σε πιστεύω .
    Τί έκανες κακούργα;
    Εδώ προσπαθούμε να πείσουμε ότι ο αη Βασίλης είναι πραγματικός κι εσύ μας τον βγάζεις συνεργάτης του Αγιούμπ;
    Και η καμινάδα τί ρόλο παίζει;
    Ο Ρούντολφ είναι κανονικός ταρανδος ή μεταμφιεσμένος επαναστάτης;
    Πολύ με τάραξε η ανάρτησή σου βραδιάτικα.
    Ας κάνω μια βόλτα από το ψυγείο.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μείνει μεταξύ μας, ο Ρούντολφ είναι ο νούμερο ένα ύποπτος.
      Ιπτάμενο ελάφι, με κόκκινη μύτη που αναβοσβήνει, θέλει και ρώτημα;
      Στο ψυγείο Ρένα μου, στο ψυγείο!...

      Διαγραφή
  6. Με κατατρόμαξες τώρα...αλλά σου χρωστώ ένα ευχαριστώ που με προειδοποίησες. Φεύγω, πάω να κλείσω στόρια, να τραβήξω χοντρές κουρτίνες, μπορεί να βάλω και χαρτόνια στα παράθυρα μη φαίνεται το φως. Αλλά και δέντρο θα στολίσω και φωτάκια θα ανάψω. Νομοταγής μόνο στην μπύρα είμαι γιατί την πίνω καλοκαίρι. Μέχρι τότε βλέπουμε.
    Είσαι απίθανη!
    Καλημέρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλού-κακού ρίξε και μια ματιά στα πέριξ, για τίποτα "καπαρτινάκηδες" με μαύρο ρεπούμπλικο, που διαβάζουν, τάχαμου, εφημερίδα.
      Καλά στολίσματα Αννούλα μου!

      Διαγραφή
  7. ΣΑν την Αννα και εγώ Μαρία μου πληζ μη μου πειράξουν τα ξύλα μου όχι του τζακιού παιδί μου τα άλλα που τα χρειάζομαι !! Και δέντρο θα στολίσω βεβαίως γιατί μου το ζητούν τα μικρά , δεν μπορώ να τους εξηγήσω , άσε που βλέπω το Χρυσοχοίδη στη ΝΔ και νομίζω ότι ζει το πασόκ !!
    Τι άλλο θα δούμε Θεέ μου !! Εντάξει το απογείωσες !! Φιλιά πολλά Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πασόκ είναι σαν τις κατσαρίδες, Μαρία μου. Η χώρα θα καταστραφεί, αλλά αυτό θα επιβιώσει. Μεταλαγμένο βέβαια, αλλά θα ζει στον αιώνα τον άπαντα.
      Καλά να περάσετε με τα ζουζούνια σας και εννοείται πως στολίζουμε δέντρο, διάθεση και ό,τι άλλο μας βρίσκεται εύκαιρο.

      Διαγραφή
  8. Με «χαριτωμένα» παραδείγματα θέτεις, Μαρία, το μεγάλο ζήτημα της βίας εκ μέρους τής εξουσίας. Μέγιστο και διαχρονικό πρόβλημα.
    Στίγμα στον πολιτισμό μας η απρόκλητη αστυνομική βία. Η κοινωνία οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση, να καταγγέλλει και να απαιτεί την τιμωρία των ένστολων αγριανθρώπων. Να ασκεί διαρκή πίεση στην οποιαδήποτε κυβέρνηση.
    Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τής αποδοχής τής βίας εν ονόματι τής ασφάλειας και της αποτροπής επεισοδίων.
    Και όσο η κοινωνία θα αποδέχεται το φασισμό τους, τόσο εκείνοι θα αποθρασύνονται, θα προκαλούν με αγενείς και προπετείς συμπεριφορές και θα σηκώνουν το ρόπαλο χωρίς ενδοιασμούς ακόμα και σε αιμόφυρτους πεσμένους στο έδαφος. (Απαλές τιμωρίες επιβλήθηκαν σ’ εκείνους τούς βάρβαρους αστυνομικούς που κακοποίησαν το 2006 τον άτυχο φοιτητή και απέδωσαν τα τραύματα στη …ζαρντινιέρα).
    Στις περιπτώσεις των διαδηλώσεων οφείλουν οι διοργανωτές και οι μετέχοντες να μεριμνούν για την ομαλή εξέλιξη, ώστε με σωστή περιφρούρηση να εμποδίζουν τους ταραχοποιούς και τους προβοκάτορες να αμαυρώνουν τις ειρηνικές εκδηλώσεις των υπεύθυνων πολιτών.
    Δεν πρέπει να παραλείπεται και η καταγγελία τής απρόκλητης βίας που ασκούν οι ταραχοποιοί. Γιατί κι εκεί υπάρχουν αγριάνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου, νομίζω πως στις πρόσφατες φοιτητικές πορείες που έγιναν έκτροπα απ' τις αστυνομικές δυνάμεις, και περιφρούρηση υπήρχε και οργανωμένες ήταν. Όσο για τη βία των "ταραχοποιών αγριάνθρωπων", μόνο διαδηλωτές δεν είναι όλοι αυτοί.
      Για τον φοιτητή με τη ζαρντινιέρα (Αυγουστίνος Δημητρίου), η λίστα με τα θύματα της αστυνομικής "περιποίησης", όσο πάει και μακραίνει από τότε. Και να θυμόμαστε πως ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου, είναι ελεύθερος πλέον.
      Καλές "γιορτές" να έχουμε, σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου Άρη!

      Διαγραφή
  9. Μαρία μου δεν είναι να διακινδυνεύσεις να τυλίξεις τα λαμπάκια πάνω σου και να αναβοσβήνουν μπορεί να θεωρηθεί σαν σινιάλο τρομοκρατικής ενέργειας.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό κι αυτό!
      Ελένη μου, ας στολίσουμε ό,τι μας φωτίσει ο Θεός. Τι να πω;
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Ειλικρινά θαυμάζω την ευρηματικότητά σου και την πολιτική σου οξυδέρκεια.
    Έχεις "κριτήριο" Μαρία και έτσι τα εμπνευσμένα κείμενά σου λένε πολύ περισσότερα απ' όσα χιλιάδες σελίδων βαρύγδουπων αναλύσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τιμή νιώθω όταν φίλοι σαν κι εσένα αφήνουν τέτοια σχόλια!
      Ειλικρινά σ' ευχαριστώ Ευρυτάνα!

      Διαγραφή
  11. Ορίστε πως μας οδηγούν στην παρανομια Κανελλακι μου...ενταξει να μην βαλω δεντρο..επεσαν στην περιπτωση φετος ..ουτε και λαμπακια θα βαλω...αλλά ολα κι ολα..δεν θα μου απαγορεψουν εμενα να αναβω τα καρβουνακια μου και να λιβανιζω..μωρε ας ερθουν να με βαλουν μεσα τωρα που γερασα..θα με ταίζουν..θα με ποτιζουν ..και με την κριση μια χαρα θα περασω.. οσο για το ξυλο και την αρκουδα του...μαλον σεσημασμενος θα ειναι ο κυρ Γιωργης με τοσα ξυλινα σπιτάκια που εχει...μμμμ νομιζω οτι ειναι υποπτος..
    Και μεχρι νεοτερας διαταγης ας κανω τα Αγιβασιλιατικα καλτσακια μου μην και δεν προλαβω η ερμη μιας και ειναι κοκκινα και....τους μπουν ιδεες..ποτε δεν ξερεις φιλεναδα..
    Στοχευμενη και με χιουμορ η γραφη σου παντα Κανελλακι μου ..φιλω σε..😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόκκινα καλτσάκια ακούω και φρίττω!
      Φαντάζομαι τον τίτλο στο πρωτοσέλιδο που θα φιλοξενεί τη σύλληψή σου:
      "Στυγνή τρομοκράτισσα της οργάνωσης 'Κόκκινες κάλτσες' συνελήφθη στη Μεγαλόνησο. Η Ασφάλεια είναι στα ίχνη των συνεργών της. Ζήτημα χρόνου η εξάρθρωση του κυκλώματος..." 😎

      Διαγραφή
  12. Αυτό είναι, πάω να βρω τον χιονάνθρωπο να του πω να αλλάξει χρώμα στο κασκόλ ωχ και στον σκούφο !
    Μόνο καρότο και πολύ του είναι !!!!
    Πανέξυπνη Μαρία να σαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καρότο να είναι τριμμένο, Μάνια.
      Ποτέ δεν ξέρεις, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση κινδύνου.
      Φιλί δορυφορικό και σ' ευχαριστώ πολύ 😘

      Διαγραφή
  13. Μαρία μου, ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα έχω το νου μου. Να θυμηθώ να πω της μάνας μου να μη θυμιάζει το σπίτι γιατί θα πληρώσει πρόστιμο! Και φέτος υπόσχομαι να μη στολίσω δέντρο ούτε να βάλω αστέρι στην κορυφή του. Αντ' αυτού, θα στολίσω ένα ξύλινο καράβι-δώρο της Ρένας μας (Χριστοδούλου). Ευτυχώς που δεν έχω φάτνη στο σπίτι. Και ευτυχώς που αγαπώ τη μπύρα Μύθος. Όμως έχω μια απορία, κοπελιά. Γιατί οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες επιτρέπονται? Υπάρχουν ληστές τραπεζών που θα μπορούσαν άνετα να τις φορέσουν! Χα, χα. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αληθινοί ληστές τραπεζών, συνήθως φορούν κοστούμια και γραβάτες. Οπότε, οι κάλτσες απαλάσσονται απ' τα ύποπτα αντικείμενα.
      Καραβοστολισμένες ευχές Μία μου ♥

      Διαγραφή
  14. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, είναι προκλητική η αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Τα λαμπάκια προκαλούν όταν είναι αναμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι κάνανε την Βασ. Σοφίας σαν ντισκοτέκ με τις λάμπες για τα κουνούπια, το προσπερνάμε (κι αυτό)...
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και καλές γιορτές εύχομαι!

      Διαγραφή
  15. Κρατιέμαι για να μη μιλήσω "γλυκά" για τους "γλυκούς" που φέρνουν την "κανονικότητα".
    Οπότε δε θα πω τίποτα, παρά μόνο ότι για άλλη μια φορά είσαι "του δε πόιντ" που λένε και στο χωριό μου με ένα εξαίρετο κείμενο που λέει πολλά με μέσο το χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
      Την κανονικότητα και τα μάτια σου! Μη μας πάθει τίποτα, μέρες που είναι...

      Διαγραφή
  16. Με τον στολισμό που έχω κάνει σπίτι, παίζει να συλληφθώ ως "αναρχικό στοιχείο"...
    Μαρία μου, πόσο γέλασα (αν και με την τραγικότητα της εποχής, μάλλον θα έπρεπε να κλάψω!).
    Μεταξύ μας πιστεύω, ότι τα φωτάκια θα ενοχλήσουν πιο πολύ απ' όλα. Θα βγάλουν βλέπεις τον κόσμο από το σκοτάδι (το σκοτάδι επικρατεί στην χώρα κυρίως μεταφορικά!).
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.