Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τα κάψαμε όλα κυρ-Στέφανε!


«Κάπου–κάπου πρέπει να κάνουμε κάτι, για να ξεκουραζόμαστε από το να μην κάνουμε τίποτα».

Jean Cocteau


Η Γκρέτα της καρδιάς μας, ο λόγος που συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως το παιχνίδι δεν έχει χαθεί ολοκληρωτικά, πως τα παιδιά μας έχουν ένα ολοζώντανο σύμβολο που σηκώνει στους, ασχημάτιστους ακόμα ώμους τoυ, το βάρος και τις αμαρτίες όλου του πλανήτη. Η Γκρέτα, ως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, αμφισβητήθηκε και χλευάστηκε από τεχνοκράτες, γραφιάδες και “οικονομολόγους” (απ’ αυτούς τους σπουδαγμένους, που δεν γνωρίζουν το στοιχειώδες: πώς να κάνουμε σωστή διαχείριση και οικονομία στους φυσικούς πόρους). Η Γκρέτα επίσης, είχε την “τιμή” να λοιδορηθεί πρόσφατα, στη Σύνοδο για το κλίμα (Ν. Υόρκη) απ’ τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που ακούει στο όνομα Ντόναλντ.
«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας. Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;» τους κατακεραύνωσε η Γκρέτα με τον καταγγελτικό της λόγο και το γεμάτο θυμό βλέμμα της.

Την ώρα που το έφηβο κορίτσι με την γενναία καρδιά, χειροκροτείται απ’ τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο, αλλά και από εκατομμύρια υποστηρικτών της στον αγώνα για την κλιματική κρίση, έσκασε μύτη η εγχώρια ξινίλα. Ότι δηλαδή, μετά από ένα καταστροφικό καλοκαίρι που αφανίστηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, η κυρία Νίκη μας (μη με ρωτήσετε πού ακριβώς ανήκει πολιτικά, όπου φυσάει ο άνεμος της πυρκαγιάς),  βρήκε στόχο για να ρίξει τη ρατσιστική χολή της, στο πρόσωπο της Γκρέτας.  

Ερώτηση κρίσεως: η φραστική επίθεση σ’ ένα ανήλικο κορίτσι που εμπεριέχει και σχόλια για θέματα ψυχικής υγείας, δεν θεωρείται μπούλινγκ;

Αντί περαιτέρω σχολίων, η απάντηση απ’ τον δικό μας ποιητή:
«Την καλησπέρα μου στα Ιδανικά σας»
[Νίκος Καρούζος:  “Αλλόφρονας Ιούλιος”]

Υ.Γ. Για το φρεσκάρισμα της μνήμης μας, ένα παλιότερο σουξεδάκι της κυρίας Νίκης μας, ήταν:
«Aν είναι να καεί η Ελλάδα, να καεί για το καλό της Ευρώπης»
[2011 στο ευρωκοινοβούλιο, ως βουλεύτρια του ΛΑΟΣ]

Η απάντηση της Γκρέτας στο κρεσέντο των εμετικών επιθέσεων που δέχεται, είναι αποστομωτική:
 «Όταν οι εχθροί σου στοχεύουν στην εμφάνιση και τις ιδιαιτερότητές σου, σημαίνει ότι δεν τους έχει μείνει κανένα άλλο όπλο. Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις! Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές είμαι κάπως διαφορετική από τη νόρμα. Και, κάτω από τις σωστές συνθήκες, η διαφορετικότητα είναι υπερδύναμη».


Πληροφορίες για την Γκρέτα και την οικογένειά της, εδώ.

Τα κάψαμε όλα κυρ-Στέφανε! Τον πολιτισμό μας, το φιλότιμο και την ειλικρίνειά μας. Επιχειρηματικότητα να έχουμε, και το περιβάλλον… ποιος το χ@ζει;

30 σχόλια:

  1. Θες να πεις ποιος τα χέζει τα παιδιά μαζί με το περιβάλλον;;;;
    Όχι το φιλότιμο, όχι την ανθρωπιά, όχι τον πολιτισμό μα τον ίδιο του τον εαυτό έχασε ο άνθρωπος. Τον πέταξε κάπου ανάμεσα στα σκουπίδια, που έμαθε τόσο εύκολα και ασυνείδητα να παράγει κυριολεκτικά και μεταφορικά!
    Βρε ουστ!!!!
    Είμαι τόσο μπουχτισμένη από όσα βλέπω γύρω να εξελίσσονται με απόλυτη θρασύτητα (στα σχολεία που είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας φαίνονται όλα), που μόνο το "ουστ" μπορώ να ξεστομίσω αντί κατεβατών που πολύ θα ήθελα να αραδιάσω...!
    Άσε βρε Μαρία μου! Δεν ξέρω πια με τι θεριά έχουμε να αναμετρηθούμε!

    Υ.Γ.
    Δεν πρόλαβα να σχολιάσω στην προηγούμενη ανάρτηση...
    Εκπληκτική η περιγραφή σου και είναι οι διακοπές που θα επιθυμούσα να κάνω. Όποτε το πετυχαίνω, έτσι λειτουργώ, όπως περιγράφεις. Πολύ το χάρηκα όλο αυτό που μας παρουσίασες και φυσικά που πέρασες τόσο καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την Γκρέτα (ανεξάρτητα αν είναι όντως καλοπροαίρετη, δεν με αφορά αυτό), καταδεικνύει και την μικροψυχία μας απέναντι σε κάθε νέα φωνή, την αμφισβήτηση και τις αγκυλώσεις που κουβαλάμε. Εσύ τα ξέρεις καλύτερα, τι να σου λέω εγώ τώρα;

      Φιλιά πολλά Γλαύκη μου και καλή σχολική χρονιά να έχετε!

      Διαγραφή
  2. Σκατόψυχοι φασίστες "νοικοκυραίοι" κυκλοφοράνε ολόγυρα σαν τα ζόμπι. Η Συνύπαρξη μαζί τους είναι αδύνατη. Μετέφεραν την αποφορά και τα περιττώματα της σκέψης τους από τη στρούγκα της "Χρυσής αυγής" στην κιριλέ μάντρα της Κυβερνώσας παράταξης και αλλαχού. Και βρήκαν, μην σου πω, ανοιχτές αγκάλες!
    Την καλησπέρα μου Μαρία. Έχουμε μάχες να δώσουμε πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μύρισε ναφθαλίνη πάλι ρε γμτ!... Πού τους ξεθάψανε όλους αυτούς;

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου, με πετυχαίνεις σε μια πολύ πολύ θυμωμένη φάση της ζωής μου και τώρα και με την δική σου ανάρτηση, το "ποτήρι" ξεχείλισε...
    "Πώς τολμάτε", μας φωνάζει η Γκρέτα και εμείς που τόσα χρόνια "τολμήσαμε", όχι τι έχουμε να πούμε ΤΩΡΑ, αλλά τι μπορούμε να κάνει ο καθένας μας ΤΩΡΑ και αυτό σε ατομικό επίπεδο... απ΄το να ανακυκλώνει, μέχρι να λέει πχ ΟΧΙ στις συσκευασμένες τροφές των σούπερ μάρκετ, στα ξενόφερτα τρόφιμα, μέχρι να ψάχνει με υπευθυνότητα από πού θα πληροφορείται για τα νέα του πλανήτη...
    Είμαι πολύ θυμωμένη με το fb (και ας μην έχω) με το youtube και άλλα παρόμοια που όχι μόνο λογοκρίνουν αλλά φιμώνουν (κλείνουν) sites που τολμούν να μιλήσουν για τις φαρμακοβιομηχανίες, για τα λιπάσματα που μας δηλητηριάζουν με την ανοχή μας και δεν μιλώ για τα κατευθυνόμενα MME και τις εκάστοτε "κυρίες" που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος, γιατί τι είδος έχουμε καταντήσει!
    Σταματώ γιατί έχω πάρει φόρα και αυτό γιατί θέλω να σ' ευχαριστήσω και πάλι και για το σημερινό και για να σου στείλω πολλά Αληθινά Φιλιά καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερβίτσιο ολόκληρο συμπληρώνουμε, από ξεχειλισμένα ποτήρια.
      Στεφανία μου, συμπάσχω μαζί σου και προσπαθώ να μετατρέψω το θυμό, σε δράση (όπως λέει μια γνωστή μου μαγισσούλα 😉)
      Φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  4. Εγω δεν θα ζω για να το απολαυσω Κανελλακι μου αλλα εχω την εντυπωση οτι ο σπορος εχει φυτευτει για τις καινουργιες γενιες που εχουν αρχισει οπως η μικρη Κρετα..να ανησυχουν γι αυτον τον πλανητη..θα υπαρξουν και αλλα παιδια γιατι αυτα ειναι πια η ελπίδα για ενα καλυτερο δικο τους μελλον ...ετσι σκ....α που τα κανανε ολοι μας
    Ο πλανητης γη ειναι το σπιτι μας πρεπι να σωθει για τα παιδια μας και τα παιδια των παιδιων τους και παει λεγοντας...αν δεν τον αφανίσουν οι ανεγκέφαλοι..
    Δυστυχως προς το παρον ολα καιγονται στο βωμό του χρηματος και των πολεμων..καρδια μου...
    Ας βαζουμε τουλαχιστον εμεις ενα μικρο λιθαρακι με το να προσεχουμε τι πετάμε και που..ας κανουμε την ανακυκλωση βιωμα μας..μηπως ονειροβατω;
    Ποσο λυπαμαι που ακομα υπαρχουν ανθρωποι που ωχαδερφίζουν Κανελλακι μου αγαπημενο!!! φιλω σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με την ανακύκλωση πάντως, μόνο εγώ δεν έχω μπει στον κάδο ακόμα.
      Εν τω μεταξύ, χωρίζω σε κατηγορίες τα σκουπίδια όπως κάνουν κι άλλοι καλοί γείτονες, αλλά στον κάδο βρίσκουμε τα πάντα όλα... οπότε, μια τρύπα στο νερό.
      Φιλί αγαπημένο μου Ρουλιώ ♥

      Διαγραφή
  5. Να γιατί άνθρωποι με αξία -σε όλες τις ηλικίες- μένουν στο περιθώριο για να μη λειδωρηθούν εκείνοι αλλά και οι οικογένειές τους!!! Δυστυχώς αυτοί που επιπλέουν είναι σάκοι με αέρα ...κοπανιστό. Και δες ποιοι κυβερνούν τον κόσμο!!!!Μόνο που δεν μπορώ να τους επιρρίψω απόλυτα όλες τις ευθύνες...ο λαός τους τους ψήφισε!!!! Έχουμε τα "κενά αέρος" σε θέσεις κλειδιά που μας αξίζουν!
    Και ...κατηφορίζουμε ολοταχώς!
    Ας είμαστε έτοιμοι...
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις βρε Άννα μου, αλλά ας κρατήσουμε κι εμείς τις αντιστάσεις μας, όσο μπορούμε.
      Σ' ευχαριστώ πολύ, καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

      Διαγραφή
  6. Με τέτοιους πολιτικούς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν θα χαραμίσω ούτε γραμμάριο φαιάς ουσίας παραπάνω για την εν λόγω κυρία, νομίζω θα ήταν εντελώς περιττό. Θα πω μόνο να την χαίρονται όσοι την ψήφισαν.
    Κι αυτό το θα είναι αρωγός σε κάθε βήμα και θα εργάζεται για την πρόοδο της πατρίδας...σαν απειλή μου ακούγετε. Μόνο που δεν μας είπε ποιας πατρίδας.
    Και είπα.....δεν θα μιλήσω!
    Όσο για τον πλανήτη, δεν ξέρω....αλλά είμαστε τελειωμένοι, είναι αφελείς όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Και σ' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι μας. Να αλλάξει η ανθρωπότητα. Μια αναγκαιότητα λίγο σαν ουτοπία. Μακάρι να ξυπνήσουμε κάποτε!
    Να είσαι καλά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λέξεις "εργάζεται" και "πατρίδα" είναι ουτοπικές, όταν μιλάμε για τέτοια άτομα.
      "Να κάνω λίγη φασαρία να με προσέξουν", νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα.
      Σαν κάτι ληγμένους "καλλιτέχνες" που περιφέρονται στις στήλες των λάιφ-στάιλ περιοδικών, για να μην ξεχνάμε την ύπαρξή τους.
      Ελπίζω να ξυπνήσουμε εγκαίρως, Αννίκα μου...

      Διαγραφή
  7. Eμεινα στην πράγματι αποστομωτική της απάντησή!
    Υπέροχη ανάρτηση Μαρία μου.

    Να εχεις μια ομορφη μερα
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Γκρετα πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας. Οι πολιτικοί είναι εκεί που είναι γιατί κάποιους αντιπροσωπευουν. Κάποιοι τους ψήφισαν για να τους αντιπροσωπευσουν. Αυτοί οι κάποιοι πρέπει ένας ένας να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ζωής. Είμαι στη φάση που αυτό προσπαθώ να κάνω. Δεν είναι εύκολος δρόμος, ειδικά στη χώρα που ζούμε, αφού ούτε καν καδους ανακύκλωσης δεν έχουμε. Οτι είναι να αλλάξουμε, θα το αλλάξουμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κ ρ ι β ώ ς!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ drastiria για το σχόλιό σου, με το οποίο ταυτίζομαι εντελώς!

      Διαγραφή
  9. Λοιδορήθηκε από τον Τραμπ, αλλά οι Δημοκρατικοί μάλλον θα πάρουν το αίμα της πίσω, αφού ξεκίνησαν διαδικασία παραπομπής του για κατάχρηση της εξουσίας!
    Όσο για την Γκρέτα, ήρθε για να μείνει και όσο υπάρχουν αυτοί που καρφάκι δεν τους καίγεται το να βλέπουν τον πλανήτη να γίνεται στάχτη, άλλο τόσο θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για κάτι καλύτερο.
    Αυτή τη Τζαβέλα τώρα, πειράζει που δεν την ξέρω κι ούτε θέλω να τη μάθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν πειράζει που ξέφυγε της προσοχής σου η κυρία.
      Ζούμε μια παρακμή δίχως στυλ, για να έρθω στα λόγια σου.
      Καίγεται το δάσος, ο πλανήτης, το σύμπαν ολόκληρο και κάποιοι γραφικοί τύποι ψάχνουν αφορμές να μιζεριάσουν και να ρίξουν τη χολή τους.
      Εξορκιστής μας χρειάζεται!...

      Διαγραφή
  10. Πόσο περήφανοι πρέπει να είναι αυτοί οι γονείς όταν κάποιοι άλλοι βλέπουν τις δικές τους σε σόου στη τηλεόραση με όνειρα τόσο διαφορετικά από αυτό το κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή!
      Από ακτιβιστές και γνήσιους οικολόγους πάσχουμε, αλλά από μοντέλα και τραγουδιστές έχουμε πλούσια σοδειά.

      Διαγραφή
  11. Αχ Μαρία μου, δεν ξέρω αν η η φραστική επίθεση σ’ ένα ανήλικο κορίτσι που εμπεριέχει και σχόλια για θέματα ψυχικής υγείας, θεωρείται μπούλινγκ, και ίσως να μην έχει και τόση σημασία στην παρούσα φάση, αυτό που ξέρω είναι πως με τη στάση τους και την επίθεση αυτή, επιβεβαιώνουν τη σαπίλα τους, αλλά και το δίκιο της Γκρέτας, που παράτησε το σχολείο για να τους χαλάσει τη σούπα. Για να ξυπνήσει όσες συνειδήσεις δεν έχουν νεκρωθεί, για να δώσει νόημα στη λέξη νέος, για να γίνει φωτεινό παράδειγμα και ελπίδα για όλους μας!!
    Κανονικά, θα έπρεπε να σπρώχνουμε τα παιδιά μας να κάνουν ό,τι κάνει η Γκρέτα, αντί να τρέμουμε μπήπως χάσουν καμμιά ώρα μαθήματος, που μετά θα επαναληφθεί στο φροντιστήριο που πληρώνεται με τρελά ποσά, για να μπουν σε ένα Πανεπιστήμιο, που θα τους εξασφαλίσει μια θέση ανεργίας, μνήμη χρυσόψαρου, τροφοδοτώντας το όνειρο των golden boy/girl!!
    Ζηλεύω τους γονείς της!!
    Φιλιάααα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ βρε Μαρινάκι μου!
      Τα είπες ΟΛΑ και χειροκροτώ το σχόλιο σου!...

      Διαγραφή
  12. Πόσο γέμισε η καρδιά μας με τον λόγο της Γκρέτα !! Και αυτό ισχύει βέβαια για εμάς τους απλούς ανθρώπους που ποτέ δεν μπορέσαμε να υψώσουμε τη φωνή μας και να πούμε σκληρές αλήθειες!!
    Και είναι απόλυτα φυσικό για όλους που δεν μπορούν να ακούσουν την αλήθεια να κρύβονται πίσω από ποταπά σχόλια !!Ας θαυμάσουν τα δικά τους παιδιά που με τα λεφτά των γονιών τους καταστρέφουν τον κόσμο !! Καλώς ήρθα !! Η φωτογραφία του Θάνου Τσάκαλου είναι τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες κοντά μας και πάλι Μαρία μου!
      Μας έλειψες πολύ. Καλή προσγείωση και ομαλή προσαρμογή στον πλανήτη "Γης-Μαδιάμ" κι εύχομαι να κρατήσεις όσο περισσότερο γίνεται, τη γεύση του καλοκαιριού ♥

      Διαγραφή
  13. Η γη το σπίτι μας, ο γαλάζιος πλανήτης, καταστρέφεται συστηματικά από τον άνθρωπο, την αδηφάγα απληστία του και την ανελέητη κακοδοχείρηση των πόρων του....Οι ισχυροί της γης , δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο, από το να επιταχύνουν την καταστροφή και το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών τους βεβαίως....Η νεαρή Γκρέτα τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά της και να φωνάξει αυτό που θα έπρεπε να είναι η κραυγή όλων μας....και λοιδωρήθηκε από ποιούς ;;; Τους ολετήρες που αψηφούν τα πάντα έναντι των πρόσκαιρων κερδών που τους επιτρέπουν να παράγουν όπλα και να κάνουν πολέμους , αφανίζοντας χώρες και λαούς...Εύχομαι αυτό το ζοφερό μέλλον να μην υπάρξει, χάρη στην αφύπνιση των συνειδήσεων....και των άμεσων μέτρων που θα ληφθούν από όλες τις χώρες. Το παράδειγμα της Γκρέτας, εύχομαι να το ακολουθήσουν αποφασισμένοι γιά δράση, παιδιά, νέοι, ενήλικες σε ολόκληρο τον πλανήτη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι ηγέτες το καταλαβαίνω να λυσσάνε με τέτοιες ενοχλητικές φωνές, Κλαυδία μου. Το συμφέρον τους θίγεται.
    Μα τα εγχώρια "φρούτα" μας θυμώνω, που φιμώνουν και χλευάζουν τα νέα παιδιά, αντί να τα χειροκροτούν και να τα υποστηρίζουν. Μαζί και ο κωμικός (στην κυριολεξία όμως) Σίλας Σεραφείμ και όλοι οι παρατρεχάμενοι τουιτάδες. Κι όλοι αυτοί έχουν παιδιά, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πριν μερικά χρόνια κι ένα άλλο κορίτσι είχε υψώσει την φωνή του και γύριζε όλο τον κόσμο δίνοντας συνεντεύξεις.
    Μια μέρα το αεροπλάνο που ταξίδευε, έπεσε. Έτσι απλά.
    Εύχομαι να μην έχει την ίδια τύχη η Γκρέτα.
    Η σαπίλα καλά κρατεί πάντως.
    Καλό φθινόπωρο Μαρία μου και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν πιο αναίμακτες μεθόδους σήμερα, Ρένα μου. Πληρωμένους γραφιάδες και ολόκληρη μηχανή προπαγάνδας και παραπλάνησης. Και ανόητους αναγνώστες φυσικά, που αντί να κοιτάνε το καμένο δάσος, αναλώνονται στην προσωπική ζωή (κλειδαρότρυπα) της εκάστοτε Γκρέτας.
      Καλό φθινόπωρο Ρένα μου, όμορφες δημιουργίες να έχεις και πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη♥

      Διαγραφή
  16. Διάβασα κάπου, ότι η "Γκρέτα" είναι κομμάτι του συστήματος. Δεν μπορώ και δεν με νοιάζει να το ξέρω. Θέλω η Γκρέτα κι όλα τα νέα παιδιά, να ενωθούν να σπάσουν το σύστημα. Να κάνουν όλα όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν οι άλλες γενιές.
    Λίγο με νοιάζει ποιος "προωθεί" την Γκρέτα. Περισσότερο με απασχολεί, για πόσο ακόμα θα υπάρχει ο πλανήτης που προσπαθεί να σώσει.
    Ο κόσμος καταστρέφεται και το ... twitter βρίζεται! Εγώ αυτό ξέρω να πω!
    Τα κάψαμε όλα Μαρία μου και δεν βλέπω να γεννιέται κάτι απ' τις στάχτες.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα περισσότερο, απ' αυτά που έγραψες, Μαρίνα μου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.