Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Έκτακτο κύμα καλοκαιρίας


Το λες και “ενημερωτικό σημείωμα”. Η συνήθης ύποπτη για κατασκευή και διακίνηση δώρων, ξαναχτύπησε και φέτος. Η μέθοδός της δοκιμασμένη και αλάνθαστη. Aκολουθεί λίστα των αντικειμένων που κατασχέθηκαν:


Το λες και “μαρμαρωμένο κουτί”. Ευμέγεθες πακέτο, φασκιωμένο σε τρεισήμισι μπομπίνες πλαστική ταινία, χαρτιά, χαρτόνια, ρυζόχαρτα, περιτυλίγματα, προστατευτικά φελιζόλ, διάσπαρτα αστεράκια χρυσά για να μην χάνω το δρόμο προς τα έγκατα του σπηλαίου… και να!... στο βάθος ξεπρόβαλε ξαφνικά μια κόκκινη κουκίδα, η ελπίδα ζωντάνεψε, το κοπίδι έσκισε με δύναμη τα τελευταία πλαϊνά πετρώματα και -επιτέλους- ήρθαν στο φως τα πρώτα ευρήματα! (Αυτό δεν ήταν unboxing. Εργασίες εξόρυξης στο υπέδαφος του κουτιού ήταν, Παναγία μου!) Αφήσαμε κατά μέρος τα κράνη και τους γκασμάδες και αγκαλιαστήκαμε συγκινημένοι.


Τα λες και εξορυγμένα: Μια χειροποίητη κατακόκκινη κάρτα ευχών, σαπούνι - καραμέλα με χριστουγεννιάτικο ντεκουπάζ (σιγά να μην το βρέξω / σιγά μην το πλυθώ ♪♬ ) και στον πυθμένα του κουτιού, η μεγάλη έκπληξη. Ένα τέως βιβλίο που το αναζητούσαν οι συγγενείς του καιρό τώρα, έπεσε στα χέρια της Αριστέας, και πέρασε τα μαρτύρια του Powertex. Στο εξής, θα φιγουράρει πρώτη θέση ράφι, πλάι στον παλιό κοκκαλωμένο συγγενή του (ένα αθώο βιβλίο κλασσικής λογοτεχνίας που έπαιζε κάποτε αμέριμνο με άλλα βιβλιαράκια, μέχρι που η Αiris De Coupage το εντόπισε και το περιποιήθηκε δεόντως).




Eίναι παραμονές Χριστουγέννων του 2019, η κανονικότητα κυλάει ομαλά σ’ όλη τη χώρα και (άλλη) μια καταστροφική καταιγίδα που ακούει στο όνομα “Διδώ”, πλησιάζει απειλητικά την Αθήνα! «Τρεχάτε να σωθείτε!» -ουρλιάζουν οι τηλεβόες- μια κυρία μαζεύει αγχωμένα τη μπουγάδα της στο απέναντι μπαλκόνι, ο διπλανός ανεβάζει σιχτιρίζοντας την τέντα κι ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας θα με κρατήσει εκτός, για λίγες μέρες. Πόση καλοτυχία ν’ αντέξουμε πια στη ζωή μας; Πόσο πιο γαλανός να γίνει αυτός ο ουρανός;


Στο απόλυτο σκοτάδι των ημερών, ήταν μια ειδοποίηση απ’ το ταχυδρομείο, ένα επτασφράγιστο κουτί παπουτσιών, μια κατακόκκινη κάρτα, λίγες αράδες με καλοσχηματισμένες λέξεις, δυο κεφαλαία γράμματα στον επίλογο και μια γυναίκα-κεφάλαιο στη ζωή μου.
Αριστέα… σού έχω ενημερωτικό σημείωμα. «Οι άλλοι απόψε περιμένουν καταιγίδες απ’ την πριγκίπισσα της Τύρου (την Διδώ καλέ), κι εγώ απολαμβάνω την απρόσμενη “λιακάδα” που μου έφερε η πριγκίπισσα του Πύργου. Μια σγουρομάλλα, δεν την ξέρεις…









Κουίζ: ποια κατασκεύασε το ντεκουπαζένιο ποτιστήρι στο βάθος;




Καλές γιορτές σε όλους και προσοχή στις βρεγμένες σανίδες, στους διορισμένους διοικητές, στις κατουρημένες ποδιές, στα τετραψήφια νούμερα και στις… ένστολες ζαρντινιέρες (ο νοών νοείτο και ο έχων καλή μνήμη κατανοείτο)...







Σημείωση: Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που κοσμούν την ανάρτηση, “ξεθάφτηκαν” απ’ το χρονοντούλαπο του Απάγκιου (μιας και είχα πρόχειρα τα σκαφτικά εργαλεία απ’ το μαρμαρωμένο κουτί που λέγαμε…) και αποτελούν μέρος μιας παλιάς εορταστικής ανάρτησης αφιερωμένης (μαντέψτε) στην καταιγίδα «Αριστέα». Η θλιβερή διαπίστωση είναι, πως μετά από πέντε (5) ολόκληρα χρόνια από εκείνα τα Χριστούγεννα, το μόνο που άλλαξε στη χώρα, είναι το μήκος των μαλλιών της Αριστέας. Ευτυχείτε!)

15 σχόλια:

  1. Αυτα είναι!! Καλοδεχούμενα και να τα χαρείς τα δώρα σου. Η Αριστέα τα έφτιαξε με την καρδιά της σίγουρα και είναι γεμάτα αγάπη.
    Εύχομαι το πρόβλημα υγείας να μην είναι κάτι σοβαρό και να είναι περαστικά.
    Καλά να περάσεις στις γιορτές με λιακάδα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαρείς Μαρία μου τα υπέροχα δώρα σου και να κοσμούν πολλά πολλά χρόνια τα ράφια σου για να θυμίζουν τις φιλίες που μοιράζονται στιγμές και αγάπη! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Έβγαλες το κράνος σου;
    Ακούς καλέ;
    Περαστικά σου πρώτα, το σκάψιμο σε πείραξε;
    Και με γεια τα δωράκια σου.
    Καλές γιορτές και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "δυο κεφαλαία γράμματα"

    Ο κωδικός της αγάπης μου! Τον μοιράζομαι με λίγους ανθρώπους, άσχετα από αποστάσεις και χλμ,
    και δηλώνει όλα όσα θα μπορούσα να γράψω και να αναπτύξω ίσαμε 10 σελίδες!
    Μαρία μου βούρκωσα!
    Όλα να πάνε καλά και να χαμογελάς!

    Υπάρχουν άνθρωποι που βίωσαν πόνο, τραύματα βαθιά, πληγές αγιάτρευτες
    στο σώμα και στη ψυχή, μα συνεχίζουν τον αγώνα τους χαμογελώντας και μοιράζοντας αγάπη.
    Να παίρνουμε δύναμη και παράδειγμα από τόσους επώνυμους και κυρίως ανώνυμους αγωνιστές της ζωής!
    Όλα περαστικά να είναι!
    Σε ευχαριστώ από καρδιάς για την πολύτιμη φιλία σου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά σου Μαρία μου, όλα να πάνε καλά. Αλλά με τόσο σκάψιμο μια υπερκόπωση θα την έπαθες. Αχ τι σε βάζει και κάνεις αυτή η σγουρομάλλα.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ όλους σας: Ευχαριστώ από καρδιάς για τα σχόλιά σας. Οι ευχές σας προωθούνται και θα καταναλωθούν όλες, τις επόμενες ημέρες που προβλέπονται να είναι "νεφοσκεπείς". Τα λέμε σύντομα, να προσέχετε το μαγαζί όσο λείπω 😍🤩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλοκαιρία δεν έρχεται ποτέ μόνη, φέρνει ενίοτε και όμορφα δωράκια απ΄τους φίλους μας!
    Πανέμορφα και τα φετινά δωράκια της Αριστέας, ξέρω πως θα τα χαρείς και ας είσαι κουκουλωμένη και αρρωστούλα!
    ΑΦιλάκια με χαμόγελα γιορτινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Μαρία μου. Η Διδώ ήλθε και ...απήλθε. Ε ...φώναξε λιγάκι, έριξε τις αναλαμπές της αλλά δεν θα την έλεγα και εχθρική. Ίσως να την κακολόγησαν οι ...ειδήμονες πουλώντας τρόμο και φόβο κατά τα ειωθότα.

    Θέλω αυτό το μικρό μπουρίνι που ψυχανεμίζομαι να περάσει γρήγορα από κοντά σου χωρίς το παραμικρό παρά μια απλή καταγραφή στο ημερολόγιο του "Απάγκιου". Το θέλω με την καρδιά μου.

    Κράτα τα υπέροχα δώρα της Αριστέας αγκαλιά, είναι τυλιγμένα στην ζεστασιά της. Να τα χαρείς.
    Και θυμάμαι την ξεκαρδιστική σου ανάρτηση την ...εικονογραφημένη που τόσο γέλιο ρίξαμε μαζί της.
    '
    Καλησπέρα κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοείται ότι θα το προσέχω το μαγαζί για όσο θα λείπεις.
    Ειδικά τώρα που έχει εδώ πέρα μέσα και αυτά τα υπέροχα κομμάτια από την κολεξιόν Άιρις!
    Τα οποία και καλώς δέχτηκες και να τα χαρείς και να μη φοβηθείς να βρέξεις το σαπούνι, διότι δεν παθαίνει τίποτα!
    Περαστικούλια εύχομαι και σύντομα κοντά μας ξαναεύχομαι!

    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην ψυχή κρύβεται η μαγεία Μαρία μου, πίσω απ' την αγάπη!
    Να τα χαρείς τα δώρα σου, πολύ όμορφα!
    Εύχομαι περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν Η ΑΓΑΠΗ δεν περιοριζεται μονο στα λογια αλλα συνοδευεται και απο τα ομορφα δωρακια μιας πυργοδεσποινας.. τοτε Κανελλακι μου τα λογια καρδιας και τα χαμογελα περισευουν η χαρα εξαπλωνεται απειλητικά..και μας παρασυρει ολους εδω στο απαγκιο σου ,..που θα βρουμε καλυτερα οέο;
    Πιο τελεια δωρακια σιγουρα δεν θα εχεις...Αριστακι ειναι αυτό..!!!
    Ολα καλα θα ειναι γιατί το θελουμε και το ευχομαστε.. την αγαπη μου με μια αγκαλια μεγαλη Κανελλακι μου ...φιλω σε..!!🧡🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επ' αφορμή: τα κανάλια και οι "ενημερωτές μας" σκοπίμως καλλιεργούν τη μαζική τρομοκρατία στο τηλεκαθηλωμένο πλήθος είτε με την κάθε "Διδώ" είτε με χίλιες δύο άλλες, συνήθως ασήμαντες, αφορμές. Διότι ο τρομοκρατημένος θεατής-δέκτης κλείνεται περισσότερο στο καβούκι του. "Μελετημένα πράγματα".
    Για άλλα βέβαια άκρα του τάφου σιωπή... οι "ενημερωτές μας" (βλ. https://eyrytixn.blogspot.com/2019/12/blog-post_12.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περαστικά Κανελλάκι μου, τι να φοβηθούμε από την Διδώ, εδώ έχουμε άλλα χειρότερα "φαινόμενα " που δεν είναι και περαστικά....έχουν γίνει μόνιμα πιά δυστυχώς...Η Αριστέα ντε Ντεκουπάζ μεγαλούργησε πάλι και κατασκεύασε αριστουργήματα !!! Να τα χαρείς όλα, η αγάπη των φίλων σου παρούσα ας σε εμψυχώνει και ας σε πααρηγορεί...Το φωτορεπορτάζ άπαιχτο και πάντα επίκαιρο ....Καλές γιορτές εύχομαι με όλη μου την αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει, γέλασα με την ψυχή μου από την αρχή μέχρι το τέλος με τον τρόπο που γράφεις!
    Να χαίρεσαι τα καλούδια που έφτασαν στο πορτί σου και πέτα την μπίχλα που μας έχει κυκλώσει έξω από το παραθύρι σου! Ίδωμεν τι θα γίνει με τους μπιχλιάρηδες...
    Να είσαι καλά, Μαρία μου!
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά Μαρία μου.
    Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.