Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Άλλος με τη βάρκα μας;

Εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι, αρνητές και οπαδοί, μονοδοσικοί και μη, μια χαρά σκοτωμένοι διχασμένοι σερνόμαστε προς το καλοκαίρι, που μόνο κατ’ επίφαση θα είναι “καλό”. Σας έχω προτασούλα. Πάμε μια βόλτα σε αγαπημένες παραλίες, με εξαιρετικούς φίλους και ωραία ατμόσφαιρα; Τι λέτε;


Πλαστικοφλέξ, αμμόλουτρα και μια αναπάντεχη προοπτική για “Νύχτα Γάμου”. Με τα δεδομένα της σημερινής κυβέρνησης βέβαια, η νύφη ήταν ο-ρι-α-κά στην αναπαραγωγική ηλικία, άσε που είχε κι ένα φλερτ κάποτε μ’ έναν Πάτροκλο. Στο συνέδριο γονιμότητας που θα γινόταν, η περίπτωσή τους θα ήταν σίγουρα case study.


Κώστας Βουτσάς: Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;

Ρένα Βλαχοπούλου: Κύριε Ράμογλου μην το ξαναπείς το κότερο γιατί θα το βουλιάξω!

Όπου κότερο, βάλτε ανάπτυξη, επενδυτές κι έναν πιο γαλανό ουρανό. Αυτός που τα έταξε, δεν ήταν παρά ένας Καλιακούδας που προφασιζόταν τον υιό Ράμογλου. Κι αν δεν έχετε κότερο, δεν πειράζει. Πεταγόμαστε παραλία με τον Χαρίλαο, την Ευτέρπη και τα τέσσερα κορίτσια τους.


Κατά τα δεδομένα του συνεδρίου γονιμότητας, που όπως είπαμε ακυρώθηκε, ο διάλογος μεταξύ Χαρίλαου και Ευτέρπης ήταν τραγικά προφητικός για τη σημερινή μας κατρακύλα, σε στερεότυπα απ’ το μακρινό παρελθόν:

Ευτέρπη: Μεγαλώσανε τα παιδιά μας Χαρίλαε! Ξέρεις πόσο είναι η Ελένη μας; 26! Η Κατίνα μας 23, 20 η Μαρία και 15 η Αγγελική...

Χαρίλαος: Έ! Και λοιπόν;

Ευτέρπη: Του χρόνου θα είναι 27 η Ελένη μας...

Χαρίλαος: 24 η Κατίνα, 21 η Μαρία και 16 η Αγγελική!

Ευτέρπη: Ακριβώς!

Χαρίλαος: Και τι θες να πεις μ' αυτό, βρε γυναίκα; Ότι κάθε χρόνο τα κορίτσια μας θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερα;

Ευτέρπη: Όχι, άλλο θέλω να πω!

Χαρίλαος: Τότε αφού ... άααλλο θέλεις να πεις, γιατί λες αυτό που λες και δεν λες κατ' ευθείαν το άλλο που θέλεις να πεις να ησυχάσουμε;


Κι αν θέλετε κάτι πιο… εξωτικό, πεταγόμαστε ως τα Καμένα Βούρλα με τον Κλέαρχο Ζουγκαλά; Κουβέντα στην Μαρίνα όμως, ε; Και μακριά απ’ όσους μας υπόσχονται με στόμφο: “Εσένα θα σε σώσω!”


Για τους λάτρεις του θαλάσσιου σκι και των λοιπών ευγενών αθλημάτων, η αγαπημένη μας Ρένα παραδίδει μαθήματα τύπου «δεν το βάζω κάτω», με τον Αλέκο Σακελλάριο, στο τέλος του βίντεο, να σχολιάζει τις επιδόσεις της…


Kαι για όσους προτιμούν πισίνα, προσοχή στα μακροβούτια! Και σ’ όσους “χουφτώνουν” γενικότερα…

 

Επιστρέφοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κανονικότητά μας, κάνουμε μια στάση στην Ύδρα;

Ευτυχία: Μένη, τι σκεφτόσαστε όταν πηγαίνουμε μαζί στη θάλασσα;

Κλεομένης: Τις ρουφήχτρες!

Κι αν είναι να διαλέξω σε “Kούλη”, χίλιες φορές με τον Κούλη τον Εξαρχόπουλο, τον απατεωνάκο που κυνηγούσε προίκες και κληρονομιές.




Ας κάνουμε και μια στάση στον κοντινό Πόρο. Ο Στέφανος Αυγερινός και τα κορίτσια του. Το τελευταίο πλάνο του βίντεο, ταιριάζει και στη διάθεση των ημερών. “Πέντε για να μην σας τα χρωστάω!”


Τελειώνουμε με τον ύμνο του καλοκαιριού, δια στόματος Πόπης Μαρέλη, την εποχή που “Υπήρχε και φιλότιμο” και πολιτικοί που παραιτούνταν αηδιασμένοι απ’ τη σαπίλα και τα σκάνδαλα. Μόνο στις ταινίες αυτά, παιδιά…

Υπέροχο καλοκαίρι να έχετε και προσοχή στις πάσης φύσεως “ρουφήχτρες”

22 σχόλια:

  1. Λοιπόν Μαρία μου, η σημερινή σου υπέροχη καλοκαιρινή ανάρτηση είναι τέλεια να μπει στο "Σινεφίλ". Κοίτα να δεις τώρα ε; Καλά βρε θηρίο, η έμπνευσή σου είναι μοναδική ναι; Δημιουργείς ένα υπέροχο θέμα, αναδρομή στον Ελληνικό κινηματογράφο, σε σκηνές σε παραλίες, με τα ανάλογα μηνύματα.
    Βρε Μαρία μου, σου βγάζω το καπέλο κορίτσι μου. Εκπληκτικό, το απόλαυσα με την ψυχή μου.
    Γεμάτο ζωή και ανάσα χαμόγελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι κάνει η παρέα μαζί σου; Σινεφελιάζομαι κι εγώ πού και πού... 😉
      Φιλιά Γιάννη μου.

      Διαγραφή
  2. Διαχρονικός ο ελλ. κινηματογράφος και με την πένα σου γίνεται απολαυστικός. Ε ναι, ο Χαρίλαος αυτή τη γονιμότητα φοβήθηκε ο καψερός!! Αλλά ο Μαυρογιαλουρος το πε ''θα σας κάνω και παιδιά''!! Οπότε προς τι η ανησυχία για τις ''σιτεμένες'';
    Ωραία τα μηνύματα τα ταίριαξες με τις ταινίες...χαλαρώσαμε
    Κι όσοι πίνουν νερό στο όνομα κάποιων πολιτικών να θυμούνται να τρώνε και κάτι ναι;
    Καλό καλοκαίρι Μαράκι μου
    Να περάσεις όσο δυνατόν ξέγνοιαστα,το χουμε ανάγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Άννα μου, καλές διακοπές να περάσεις κι εσύ ♥

      Διαγραφή
  3. Ένα κι ένα τα αποσπάσματα που έβαλες Κανελλακι μου από τον ελληνικό κινηματογράφο και τότες τα λέγανε ΄μέσα από τις αξέχαστες ταινίες, και μέσα από το χιούμορ καυτηριάζανε τα κακώς κείμενα...τι γέλια κάνουμε ακόμα και σήμερα βλέποντας αυτές τις αγαπημένες ταινίες με... θέματα που και σήμερα είναι υπαρκτά... τίποτε, μα τίποτε δεν έχει αλλάξει προς τους πολιτικάντηδες!
    Ας απολαύσουμε το καλοκαιρακι μας τον ήλιο 🌞 😎 και τις θάλασσες μας 🏊‍♀️ όσο μπορούμε Κανελλάκι μου και ας τους ξεχάσουμε για λίγο ουφ!!! Σ.Λ.❤





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως τους έχουμε... ξεχασμένους (για να μη γράψω τίποτ' άλλο)
      Φιλιά πολλά Ρουλάκι μου ♥

      Διαγραφή
  4. Εμπνευσμένη σύνδεση της σημερινή πραγματικότητας με την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Θα σταθώ για λίγο στο θέμα του συνεδρίου για την υπογεννητικότητα. Τρεις Μιτροπολιτάδες στο πρόγραμμα του συνεδρίου. Αυτό λέει πολλά για τη στόχευση του συνεδρίου. Σεβαστή η γνώμη της εκκλησίας αλλά δεν είναι η κυρίαρχη στις μέρες μας. Ευθύνη της πολιτείας είναι να στηρίξει την οικογένεια και το παιδί αλλά...
    Πάντως είναι άξιο απορίας πως εκείνες οι ατάκες δένουν πάντα με το σήμερα. Τόσο στάσιμοι πια μένουυμε ή εκείνοι ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους; :) :)
    Την καλημέρα μου, Μαρία, με καλοκαιρινή διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σακελλάριος κυρίως, ήταν χρόνια μπροστά απ' την εποχή του. Το ότι έχουμε παραμείνει στάσιμοι έως και οπισθοδρομικοί, είναι βέβαιο. Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ το σύνδρομο του μικροαστισμού μας, Βασίλη.
      Καλές καλοκαιρινές εξορμήσεις εύχομαι!

      Διαγραφή
  5. Νομίζω Μαρία μου πως έχουμε λίγο ως πολύ προσαρμοστεί με τις δυσλειτουργίες της καθημερινότητας, μιας και δεν μας εντυπωσιάζουν πια τα νούμερα των εισαχθέντων, των διασωληνωμένων, των κορωνοπαρτάκηδων ( τα συνηθίσαμε κι αυτά) που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων και τα μέτρα και τους νόμους, τους επαχθείς όρους νομοσχεδίων, που έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν, τους διαπλεκόμενους και βεβαίως τους ξάπλα στον καναπέ.
    Τίποτα πια δεν μας αγγίζει, τίποτα δεν μας ξαφνιάζει, τίποτα, αληθινά δεν μας ευχαριστεί. Η εύρυθμη λειτουργία τους κράτους, και η έννομη τάξη, είναι για να κοιμίζει πια πεντάχρονα.
    Κι αν είστε απ’ αυτούς που βλέπετε τις παραπάνω ταινίες και ξεκαρδίζεστε στα γέλια, είστε στ’ αλήθεια απ’τους τυχερούς, και σας ζηλεύω. Γιατί εγώ ίσα που μπορώ να χαμογελάσω με τις ατάκες τους. Μπορεί πίσω από τις ατάκες η ταινία να ζωγραφίζει ή να σαρκάζει πολύ συνειδητά τα κοινωνικά υπαρξιακά προβλήματα, αλλά θα συμφωνήσω με τον Βασίλη πως ή εμείς παλινδρομούμε ή οι τότε εποχές ήταν προφητικές. Και μπορεί να ήταν ταινίες ενός λιτού κινηματογράφου, αλλά πλούσιες σημασιολογικά, ιδεολογικά και κυρίως αισθητικά. Χαίρεσαι ακόμη των αυθορμητισμό και το χιούμορ πολλές φορές αυτοσχέδιο, άσχετα αν η δική μας ‘’κουλτούρα’’ έγινε ολίγον βαρύθυμη.
    Πάντως, εξαιρετικές οι επιλογές των ταινιών. Σε ένα θερινό κινηματογράφο ευχαρίστως θα τις ξανάβλεπα.
    Να είσαι καλά Μαρία μου! Ένα όμορφο καλοκαίρι σου εύχομαι!
    Καλό Τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι ξεκαρδίζεται κάποιος σήμερα. Έχει μείνει μια γλυκιά νοσταλγία για τις ασπρόμαυρες εποχές που βλέπαμε αυτές τις ταινίες στα πατρικά μας. Τότε που όλα ήταν απλά, ακόμα και ο μηχανισμός του γέλιου.
      Αννίκα μου, σ' ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να έχεις ένα καλοκαίρι με "λιακάδες" και χαμόγελα ♥

      Διαγραφή
  6. Ωραιότερη "βαρκάδα" δεν θα μπορούσα να πάω, αφού έχω την τύχη να βρίσκομαι στη Κεφαλλονιά και να ατενίζω το πανέμορφο Ιόνιο της πατρίδας μας!
    Ευχαριστώ Μαρία μοιυ!
    ΑΦιλάκια χαμογελαστά, ηλιόλουστα και πάντα με χιούμορ (για αντοχή)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να περνάς όσο πιο όμορφα και χαλαρά γίνεται, Στεφανία μου!
      Η Κεφαλλονιά είναι ένας πανέμορφος προορισμός, την λατρεύω 😘

      Διαγραφή
  7. Μας πήγες με το μοναδικό σου τρόπο σκέψης και τη χιουμοριστική ματιά σου μια υπέροχη βόλτα στην τραγική μας επικαιρότητα.
    Η οποία είναι ασχολίαστη κατά τα άλλα. Και αυτή και η αποδοχή μας προς αυτήν.
    Τώρα οι πολιτικοί είναι ένα κεφάλαιο που δε θα ήθελα να το πιάσουμε, γιατί θα λερωθούμε! Και δεν ταιριάζει με το πρεστίζ του Σαββατόβραδου!
    Όσο για κανονικότητα επίσης δε θα ήθελα να συζητήσουμε, γιατί λένε έρχεται τέταρτο κύμα πανδημίας και δεν θέλω να βιαστούμε.
    Να είμαστε καλά, να περάσουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι και να γεμίσουμε μπαταρίες, γιατί ο χειμώνας προβλέπεται περίεργος!
    Πολλά φιλιά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ελπίδα πως δεν θα επαναλάβουν τα περσινά ολέθρια λάθη με τη διαχείριση της πανδημίας, εύχομαι καλή δύναμη σ' όλους μας!
      Φιλιά πολλά Μαρίνα μου 😘

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Μαράκι με τις -εμπνευσμένες- αιχμές σου.
    Καλό "ξεκαλοκαιριό" που λέμε και στα βουνά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό αποκαλόκαιρο το λέμε εμείς 😀
    Σ' ευχαριστώ πολύ περήφανε Ευρυτάνα!
    Και καλή επιτυχία στους αγώνες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και λίγο μακριά από την Ελλάδα, με τις κλασσικές σου κινηματογραφικές σου επιλογές με έβαλες στο κλίμα !
    Θέλω θερινό κινηματογράφο, μεγάλη παρέα και ελληνικές κωμωδίες αα ναι και ένα ψάθινο καπέλο :)
    Ο τίτλος άλλος με τη βάρκα μας, και την βάρκα της ευλογημένης πανέξυπνος
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mάνια μου, απ' όλα αυτά που θέλεις, μόνο το ψάθινο καπέλο διατίθεται πλέον.
      Οι θερινοί, όπως και όλα τα σινεμά, μετράνε πληγές απ' τα απανωτά λοκ-ντάουν, η κωμωδία έχει εξελιχτεί σε τραγωδία και η βάρκα μας είναι τρύπια και μπάζει νερά...
      Να προσέχεις, φιλιά πολλά 😘

      Διαγραφή
  11. Μαρία μου, παρουσίασες με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση και πολύ σε χάρηκα!!!
    Δρόσισες το "στρίμωγμα" που μας έχει γίνει και θα συνεχίσει με πάθος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν θα χάσουν τέτοια ευκαιρία, όπου οι περισσότεροι θα έχουν πέσει με τα μούτρα στις θάλασσες και τις ακτές...
    "Οι γαμπροί" της δυστυχίας θα προχωρήσουν πάση θυσία το καταστροφικό τους έργο λέγοντας εντελώς ναρκισσιστικά κι ανόητα "έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;". Κι εμείς το μόνο που θα μπορούμε να πούμε είναι σαν τον Χαρίλαο "Α στο διάολο από εκεί, ρε! Αϊ στο διάολο!" και "Πάρε πέντε να μην στα χρωστάω!".
    Ουστ! Αμάν!
    Φιλιά πολλά, κορίτσι μου κι εύχομαι να περάσεις καλά ό,τι κι αν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως πολύ γλαφυρά τα παρουσιάζεις, Γλαύκη μου.
      Με τον Χαρίλαο κι εγώ στο γιούχα 😐

      Διαγραφή
  12. Ξαναβλέπω την ανάρτηση σου Μαρία μου και γελάω.
    Πόσο πιο μπροστά έβλεπαν οι δημιουργοί αυτών των ταινιών;
    Τις απολαμβάνουμε ακόμα και γελάμε με τα χάλια μας.
    Τα συνδύασα υπέροχα για άλλη μία φορά.
    Νομίζω ότι είχα αφήσει σχόλιο.
    Ου γαρ έρχεται μόνο του.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.