Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Με τους λύκους, ή με τις μέλισσες; (*)



Δεν φρίττω τόσο με τον θύτη, όσο με τον βολεμένο κυρ-Παντελή που τον υπερασπίζεται, με -δήθεν- αθώα επιχειρήματα (Γιατί τώρα;)

Δεν σιχαίνομαι τόσο τον δικηγόρου ενός διαβόλου -έμμισθος δικολάβος είναι άλλωστε- όσο τα τηλεοπτικά περιττώματα  μιας δήθεν ενημερωτικής εκπομπής που δεν επικεντρώνεται στο έγκλημα, αλλά στα βουρκωμένα μάτια του θύτη και στο τι έφαγε για βραδινό στο κελί του. Να το πω κομψά, όπως θα το έθετε κι ο εθνικός μας γλωσσοδιασώστης: Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις!


Δεν φοβάμαι τόσο τους “επαγγελματίες βιαστές”, όσο τους φέροντες περγαμηνές και πτυχία, τους κατέχοντες επιφανή αξιώματα κι ακριβοπληρωμένες από -δημόσιο χρήμα- θέσεις, σπουδάρχες και υπερφίαλους καθηγητάδες, καρεκλοβιδωμένους αξιωματούχους, κορδελοκόφτες εγκαινίων και πωληταράδες των μαρμάρων μας, πολιτικούς γυρολόγους και υπηρέτες ξένων αφεντάδων. Χρόνια τώρα, σιωπούν κατά το δοκούν, και φωνασκούν περί αριστείας και πολιτισμού. Που δεν έχουν αφήσει μάρμαρο στη θέση του!  Αχ μωρέ αχρείοι, ας  ήταν από μια μεριά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, και θα σας φασκέλωνε όλους.

//Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια - φαίνονταν οι φλέβες, τόσην εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ' Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν. [...]

Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι' αυτά πολεμήσαμε…//


Μπράβο σ’ όλα τα παιδιά που βρήκαν το κουράγιο να τα βάλουν με τον προσωπικό τους δαίμονα. Καθάρισαν για πάρτη μας. Και μας έβαλαν επιτέλους μπροστά στην ευθύνη μας. Να διαλέξουμε θέση. Με ποιους είμαστε. Με τους “μέτριους κι ατάλαντους” (κατά το Λιγνάδειον αφήγημα), ή με τους επηρμένους αρίστους που θεωρούν την κοινωνία και τους νόμους τσιφλίκι τους;

«Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει για το ήθος του;» είχε ρωτήσει ευθαρσώς η υπουργός “πολιτισμού” στη βουλή, την περίοδο που τον διόρισε. Μόνο που τη λέξη “ήθος”, τη διασώζουν, ακόμα, κάτι σπουδαίοι άνθρωποι σαν τον Σπύρο Μπιμπίλα. Όπως θα το έλεγε κι ο καθηγητής -που δεν έχει ακούσει τίποτα για το φόνο- ο Μπιμπίλας είναι ο “ταπεινός διακομιστής της ανθρωπιάς. Αριστεύει, όχι με δημόσιο χρήμα, αλλά με τη διαρκή παρουσία του σε συσσίτια, δράσεις, αγώνες, έμπρακτη βοήθεια σε άπορους ηθοποιούς και όχι μόνο.

Γιατί, με όλο το σεβασμό κυρ-καθηγητά μου, αυτό που προέχει να σώσουμε, δεν είναι η γλωσσική μας συνείδηση, όπως εναγωνίως δηλώνετε στα μέσα δικτύωσης. Ας σώσουμε πρώτα την κοινωνία από κάτι περιτρίμματα που τη μολύνουν με την ύπαρξή τους. Κι ύστερα βλέπουμε…

*Φράση απ’ το κείμενο-καταπέλτη του κ. Νίκου Βασιλειάδη προς τον Γ. Μπαμπινιώτη. 


Πολύ καλό μήνα σε όλους! Μύρισε λίγη "άνοιξη" έξω, ή ιδέα μου είναι;

43 σχόλια:

  1. Εξαιρετική,όπως πάντα,Μαρία μου!
    Σε φιλώ!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική,όπως πάντα,Μαρία μου!
    Σε φιλώ!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική,όπως πάντα,Μαρία μου!
    Σε φιλώ!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να υπήρχε απο μια μεριά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης οπως σωστα γραφεις.🌻Ευχομαι καλό μήνα από αυριο με υγεία και να μας φέρει όλα τα καλά.🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Μάρτη Γιάννη μου! Ελπίζω να μην αποδειχθεί "γδάρτης"...

      Διαγραφή
  5. Εύστοχη όπως πάντα. 👌

    Καλό μήνα Μαρία μου! Με υγεία και αντοχές, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπέλτης ο λόγος σου!!! Και εγώ αυτούς φοβάμαι.
    Καλό μήνα Μαρία μου. Κάτι άλλο μυρίζει έξω αλλά άνοιξη όχι. Μάλλον ιδέα σου είναι.
    Όσο για τον Μπιμπίλα ΄΄τον όχι και τόσο καλό ηθοποιό;'' μας αρκεί η ανθρωπιά του
    Όνειρα γλυκά ας είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Αννούλα μου!
      Στην καταιγίδα των αποκαλύψεων αναφερόμουν που ελπίζω να φέρει λίγη "άνοιξη" επιτέλους!

      Διαγραφή
  7. Προβληματίζομαι καθημερινά για όλα όσα συμβαίνουν! Ειδήσεις ή ενημερωτικές από τα ιδιωτικά δεν βλέπω, λίγο από το κρατικό και πολύ διαδίκτυο. (Στον ίδιο χρόνο, διαβάζεις πολλές διαφορετικές απόψεις. Τον αγαπημένο Μπιμπίλα, τον σέβομαι απόλυτα για τον αγώνα που δίνει σήμερα. Τους θύτες, όσο κι αν κάποτε με έκαναν να χαρώ, τους έχω ήδη διαγράψει... έστω και χωρίς τελεσίδικη απόφαση. Δεν χρειάζεται. Όσο για τον μεγάλο καθηγητή, δεν τον συμπαθώ από εκείνα τα χρόνια που στάθηκε απέναντι στην καθιέρωση της Δημοτικής, παντού στο Δημόσιο και την Εκπαίδευση το 81. Έκανε και υπουργός Παιδείας κάποια φεγγάρια. Βόλεμα καταστάσεων ημετέρων συμφερόντων και από έργο ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ. Οι άριστοι...
    Δεν θα πω άλλα πρωί πρωί. Την Καλημέρα μου, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκούν όσα είπες και -πολύ εύστοχα- μάς θύμισες.
      Καλό μήνα, Βασίλη!

      Διαγραφή
  8. Όποιος ονειρεύεται απόδοση δικαιοσύνης φαντάζει αφελής. Ξεχάσαμε για λίγο και τα του κορωνοϊού (που περνούν στα γρήγορα) και επικεντρωθήκαμε στο θέμα που μονοπωλεί τα σαρανταπέντε λεπτά των ειδήσεων. Έτσι βολεύει. Οι άμεμπτοι! Οι ηθικοί, οι βολεμένοι! Και μεις (γενικά) οι ντοπαρισμένοι των Μίντια με την χειραγώγηση, με την νοοτροπία Πιλάτου, απλά κριτές και θεατές μιας ανείπωτης παρακμής σε μια κοινωνία που σαπίζει, που σβήνει το χαμόγελο κάθε απροστάτευτου παιδιού επειδή βρέθηκε στο δρόμο του ένας….σπουδαίος σκηνοθέτης (?) Θα ξυπνήσουμε ποτέ να ακούσουμε την κραυγή απελπισίας τους ή θα δικάζουμε με ευχολόγια.
    Σκέφτομαι πόσο μπορεί να αλλοτριώσει το συμφέρον τον άνθρωπο. Για τους πολιτικά βολεμένους σε θέσεις ή ρόλους, ή για τους υπερασπιστές, ποια διαφορά από μια κτηνώδη συμπεριφορά του θύτη.
    Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι μέτριοι...στο μπόι ίσως, αλλά γίγαντες στην ψυχή, σαν τον Μπιμπίλα.
    Φιλιά Μαρία μου!
    Μια Καλημέρα, μια όμορφη βδομάδα και έναν ακόμη ομορφότερο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν ξεχνάμε, Αννίκα μου.
      Όλα πάνε κατά διαόλου και το δούλεμα πάει σύννεφο.
      Κι αν "νομιμοποιήσουν" κι αυτό το έγκλημα, έχουμε λήξει ως κοινωνία.
      Καλό μήνα να έχεις!

      Διαγραφή
  9. Μαρία αυτό το "γιατί τώρα" με σκοτώνει. Αφού ακόμα και τώρα δεν τολμούν πολλοί να πουν την κακοποίηση τους, χάρι σε κάτι δικολάβους που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα θύματα. Αφού θα στιγματιστούν από μια κοινωνία που δίνει αξία σε κούφιους ανθρώπους.
    Ας ελπίσουμε να βγει κάτι καλό από όλο αυτό.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο καλό μπορεί να βγει απ' όλο αυτό, Ελένη μου.
      Η αλήθεια ξενίζει κάποιους όταν βγαίνει στο φως.
      Αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ακόμα κι αν δεν καταδικαστούν όπως τους αξίζει, έχουν ήδη αποκαθηλωθεί στη συνείδησή μας κι έχουν χάσει οριστικά το κύρος και την καριέρα τους.
      Καλό μήνα να έχεις!

      Διαγραφή
  10. Φωτεινή και αγωνιστική και σήμερα η ανάρτησή σου Μαρία μου. Το κείμενο χαστούκι του καθηγητή προς τον κ. Μπαμπινιώτη φωνάζει και κραυγάζει αλήθειες και διαπιστώσεις.
    Δεν χρειάζεται έκπληξη μπροστά στη σαπίλα που βλέπουμε. Να κατανοήσουμε την προέλευσή της χρειαζόμαστε. Όπως κάποτε μας τρόμαζαν οι φασίστες λες και ο ερχομός τους ήταν "εξ ουρανών" σαν κάτι δαίμονες που εμφανίζονταν στους μύθους, έτσι και τώρα μας τρομάζουν οι παιδεραστές. Και απορούμε.

    Οφείλουμε να φιλοσοφήσουμε πάνω στις δυνάμεις εκείνες που δρουν μέσα στον καπιταλισμό, να κατανοήσουμε τις "αξίες" του και να τον αποκαλύψουμε στα μάτια της κοινωνίας ως γενεσιουργό αιτία αυτής της εκτροπής.

    Μαρία μου, πάντα ο λόγος και ο χώρος σου συμβάλλουν σε αυτόν τον αγώνα.
    Καλό μήνα καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσες αλήθειες στο σχόλιό σου!
      Μακάρι, όλοι εμείς, να αποκωδικοποιήσουμε τις έννοιες και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
      Καλό μήνα Γιάννη μου!

      Διαγραφή
  11. Ναι Μαρία μου, μύρισε έξω άνοιξη, αλλά μέσα μας, ακόμα υπάρχει βαρυχειμωνιά...
    Σ' ένα σακί οι σημερινοί πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ, οι παιδεραστές, οι βιαστές, οι ειδικοί γιατροί των ΜΜΕ και όλο το σινάφι που αναφέρεις. Τα σκουλήκια είναι πιο χρήσιμα γιατί λιπαίνουν τουλάχιστο το χώμα!
    Τώρα για δες πώς τα φέρνει η μοίρα και θυμήθηκα τον Τάσο Λιγνάδι (πατέρα του τέρατος) που είχα δυο χρόνια φιλόλογο στο γυμνάσιο και τον σεμνό Σπύρο Μπιμπίλα σε μια τηλεοπτική δουλειά και οι δυο μου άφησαν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις!
    Ζούμε έναν εφιάλτη και αναρωτιέμαι πόσες αντοχές έχει ακόμα αυτός ο λαός πριν ξεσηκωθεί;
    Καλό μήνα τολμώ να ευχηθώ και στέλνω ΑΦιλιά καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στ' αλήθεια σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες και μνήμες που μοιράζεσαι κάθε φορά μαζί μας!
    Με το ίδιο ερώτημα να με βασανίζει κι εμένα, σου εύχομαι καλό μήνα, Στεφανία μου! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου το μπλοκ σου αυτό είναι ένας θύλακας από γνώσεις για όλους μας. Δεν θέλω πια να βλέπω την ασχήμια.. έγινα κι εγώ δυστυχώς κάτι σαν την στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι στο χώμα.. δεν μπορώ φίλη μου άλλη πίκρα από το κόσμο μας.. μόνο να ελπίζω μπορώ.. Καλό μήνα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι στρουθοκαμηλισμός, άμυνα είναι. Καλά κάνεις Γεωργία μου και κρατάς αποστάσεις απ' τη μπόχα που μας πνίγει. Ένας τρόπος επιβίωσης άλλωστε, είναι να ελπίζουμε και να χαμογελάμε.
      Πολύ καλό μήνα να έχεις ♥

      Διαγραφή
  14. Αφήνω ένα εξαιρετικό εικονίδιο
    https://bit.ly/3b5Vmw3
    και τις ευχές μου να είναι ο Μάρτης
    αυτός ο τελευταίος που στερούμαστε
    τον αέρα της ελευθερίας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΛΕΙΟ!!!
      Ευχαριστώ πολύ Αριστάκι μου. Τα λέει όλα αυτή η φωτογραφία, δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.
      Καλό μήνα να έχουμε ♥

      Διαγραφή
  15. ... να συμπληρώσω, στην Ελλάδα χρειάζεται ένα δημιουργηθεί ένα Ισχυρό (επιτέλους) Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο που να θυμίσει από την αρχή τι σημαίνει Δελτίο Ειδήσεων και να προσπαθήσει να κλαδέψει την ασυδοσία που ανθίζει στο όνομα της ελευθερίας του λόγου. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ενημερώνεται όχι με γνώμες άλλα με τα γεγονότα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η γνώμη ΚΑΝΕΝΟΣ διανοούμενου και οπωσδήποτε όχι σε δελτίο ειδήσεων.
    Είπε και η άσπονδη αναγνώστρια την γνώμη της και αποχωρεί χαχαχα

    Σημείωση... η πρόταση "Μπράβο σ’ όλα τα παιδιά που βρήκαν το κουράγιο να τα βάλουν με τον προσωπικό τους δαίμονα. Καθάρισαν για πάρτη μας." με κάνει να ντρέπομαι όσο τίποτε άλλο :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mάνια μου, αυτό που περιγράφεις ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Η Ελλάδα καταστρέφεται διαχρονικά από ένα κρατικό μηχανισμό που βασίζεται στην παραπληροφόρηση και στο πελατειακό καθεστώς.
      Κι εγώ ντρέπομαι (για λογαριασμό μου) μ' αυτά τα παιδιά και εύχομαι να αναγνωριστεί στο άμεσο μέλλον η γενναία τους κίνηση. Αν πάμε ένα βήμα μπροστά σ' αυτή τη ρημαδοχώρα, θα το οφείλουμε σ' αυτά τα παιδιά. Ελπίζω να μην τους ρίξουν λάσπη, όπως το συνηθίζουν...
      Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες, καλό μήνα να έχεις!

      Διαγραφή
  16. Μαρία μου και εγώ μύρισα την Άνοιξη και το συζητούσα. Από την άλλη έχω τόση ανάγκη να μυρίσω κάτι άλλο που να μη θυμίζει τη σήψη της κοινωνίας που μπορεί και να το δημιούργησε η στιγμή.
    Ελπίζω να έρθει η Άνοιξη και μεταφορικά. Να λαμπρύνει το σκοτάδι με το φως, να φύγουν τα αγκάθια και να δούμε όμορφα λουλούδια.
    Εύχομαι κι αυτόν τον μήνα να είμαστε καλά, ασφαλείς και να μην χάνουμε τη δύναμη να αντέχουμε.
    Φιλί γλυκό Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρία μου, όπως κάθε φορά που διαβάζω τις αναρτήσεις σου, έτσι και τώρα, νιωθω μέσα μου να κυλάει μια αλλαγή ενός αλλιώτικου ανέμου.
    Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά θεωρώ πως με νιώθεις.
    Εξαιρετική ανάρτηση ως προς όλα της.
    Ευχαριστώ για οσα διαβασα. Ειναι και δικα μου πιστευω.
    Ευχομαι ολοψυχα να ειναι αρχη για να πολεμηθει καθε ανθρωπομορφο τερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω απόλυτα Κική μου...
      Να είσαι καλά και να αντέχεις ♥

      Διαγραφή
  18. Μαρία μου, τα έχω παρακολουθήσει όλα και συνυπογράφω τη διαμαρτυρία σου!
    Μόνο η λέξη "ΝΤΡΟΠΗ" ταιριάζει σε όλο αυτό που εξελίσσεται με βαρβαρότητα! Συγκινήθηκα σήμερα να τη γράφει στον δρόμο (στο σημείο που έγιναν τα επεισόδια στο ΑΠΘ)καθηγητής του Πανεπιστημίου εκεί. Χάρηκα και για άλλα διάβασα σχετικά με κινήσεις αξιοπρέπειας και σθένους πανεπιστημιακών απέναντι στη χυδαιότητα και την αλητεία!
    Τα ανθρωπάρια, ας τα αφήσουμε να μιλάνε, για να εκτίθενται όλο και περισσότερο. Να βγαίνει στο φως της ημέρας το "σκοτάδι" τους και η κάλπικη εικόνα τους!
    Έτσι πρέπει να γίνει, ώστε να λάβουν πίσω αυτό που τους αξίζει!
    Καλή δύναμη εύχομαι, γιατί προβλέπεται μακρύς ο δρόμος της ηλιθιότητας!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως, συμβαίνουν διάφορα ωραία αυτές τις μέρες, Γλαύκη μου.
      Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά -τουλάχιστον- τον ξεκινήσαμε.
      Καλή Τσικνοπέμπτη, αν και φέτος οι τσικνοζόμενοι είμαστε εμείς 🙂

      Διαγραφή
  19. Κάποτε έρχεται η ώρα των αποκαλύψεων και τα βρώμικα μυστικά βγαίνουν στην φόρα Κανελλάκι μου όσο και να τα κρύψεις.. και όσο και να νομίζεις πως όταν βρίσκεσαι στο απυρόβλητο, δεν θα πέσεις από το βάθρο σου και μάλιστα πολύ άσχημα...ας το έχουν υπόψιν τους οι επόμενοι-επώνυμοι!!
    Το σπυρί άνοιξε...και η κάθαρση, θα είναι εκείνη που θα έρθει, να ανασάνουμε γενικώς!!
    Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φωτογραφίες για να δείχνουν την αλήθεια και την δια-φθορά
    Δεν θέλω να σταματήσω να ελπίζω και να πιστεύω αγάπη μου πως πως αυτά τα περιστατικά ΔΕΝ... είναι η πλειονότητα μέσα στην κοινωνία μας!! υπάρχουν και οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!
    Τσεκουράτο το κείμενο... ξεσηκώνει συνειδήσεις!!
    Σ.Λ. Κανελλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ Ρουλάκι μου.
    Ελπίζουμε, αντιδράμε και δεν το βάζουμε κάτω.
    Να προσέχετε όλοι σας.
    ΣΛ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκοπρίσθη η φοράς!
    Αυτό ακριβώς Μαράκι μου, αυτό είναι όλοι αυτοί οι "σπουδαίοι" , που τους έχουμε δώσει αξία.
    Μακάρι όλα τα παιδιά που τόλμησαν να τα βγάλουν όλα στη φόρα, Μακάρι να μη τα ξεχάσουμε, να ΜΗ ξεχάσουμε γενικώς, γιατί έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
    Δεν είναι δυνατόν να προστατεύονται τέτοια τέρατα.
    Να είσαι καλά.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε κι εμείς που κρατάμε τη μνήμη μας ζωντανή, Ρένα μου.
      Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πληρωθούν κρίματα και αδικίες. Έστω και με την κοινωνική απαξίωση προς όλα αυτά τα ρεμάλια που βλέπουν τις καριέρες τους να καταρρέουν.
      Καλή εβδομάδα να έχετε και να προσέχετε Ρενάκι μου γλυκό ♥

      Διαγραφή
  22. Ρε Μαρία πόσος συσσωρευμένος πόνος τρύπωσε στο κείμενο σου; Πόση αγανάκτηση; Πόσα φτάνει πια;
    Γενικά παρακολουθώ τις εξελίξεις και ούτε θα με δεις να φωνάζω μα ούτε και να σιωπώ. Προσωπικά περισσότερο πονάω. Αλήθεια πονάω. Διάβαζα το κείμενο, που δεν ήταν μια ιστορία, σκόρπιες σκέψεις και ιδέες, τίποτα γλαφυρό και όμορφα δοσμένο, ήταν απλώς η εξιστόρησή όσων παρακολουθούμε. Όσων έχω δει ξανά και ξανά όλον αυτό το καιρό και πόσων ακόμα τις μέρες που ακολούθησαν. Αλλά βούρκωσα, αν με πιστεύεις βούρκωσα. Γιατί πονάει, γιατί δεν με νοιάζει αν κάθομαι σπίτι μου αλλά όλο αυτό πονάει. Όλο αυτό έχει κοστίσει ζωές. Ανθρώπινες ζωές. Ανθρώπινες ψυχές ρε γαμώτο. Και κάθονται και παίζουν ζάρια με αυτές. Παρακολουθείς ειδήσεις και είσαι έτοιμος να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο γιατί βλέπεις μια ψευτιά και μια δήθεν ανθρωπιά, μια αγωνία για συγκάλυψη και μάζεμα που σου τρώει τα σωθικά. Γιατί βλέπεις, διαβάζεις, είσαι εδώ, νιώθεις, καταλαβαίνεις και κάποιος θέλει να σε βγάλει τρελό και να τραβήξει το βλέμμα σου. Πόσο το λυπάμαι όλο αυτό, πόσο το έχω σιχαθεί.

    Υπέροχη δημοσίευση, κοφτερή όπως πάντα, γεμάτη προβληματισμό.
    Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και ας νιώσουμε.
    Επιβάλλεται.

    Σε φιλώ γλυκά Μαρία μου και σε ευχαριστώ που μιλάς πάντα ευθεία στην καρδιά μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Bήμα 1ο: ΔΕΝ παρακολουθείς "ειδήσεις". Στην τηλεόραση εννοώ. Είναι το μεγάλο τους όπλο.
    Τα υπόλοιπα βήματα τα βρίσκουμε σιγά σιγά ως κοινωνία.
    Σ' ευχαριστώ απ'την καρδιά μου Νικολέτα μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί αυτή η κοινωνία πάει από το κακο στο χειρότερο;;;;
    Τίποτε άλλο δεν θα σχολιάσω... Με καλύψεις αγαπημένη μου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και η καλή της πλευρά Μαράκι μου. Έτσι κρατιέται η ισορροπία, ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Αιώνες τώρα...
      Σε φιλώ γλυκά ♥

      Διαγραφή
    2. Ισχύει αλλά δυστυχώς ... νιώθω ότι συχνά υπερισχύει το κακό :(

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.