Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ποιος σκότωσε το πνεύμα των Χριστουγέννων;

 Αμιγώς αστυνομική & ελαφρώς εορταστική ανάρτηση

F Η υπόθεση: Παραμονές γιορτών. Ο δήμαρχος της πόλης φωταγωγεί το πιο καμαρωτό δέντρο που στόλιζε μέχρι πρότινος κάποια βουνοπλαγιά, για να τονώσει -όπως αφελώς νόμιζε- το πεσμένο ηθικό των ιθαγενών. Το βράδυ της λαμπρής τελετής ωστόσο, κάποιος παρατηρητικός περαστικός εντοπίζει ένα φρικαλέο εύρημα μέσα στο ομοίωμα φάτνης που υπάρχει στην πλατεία. Στην ξύλινη κούνια του θείου βρέφους κείτονταν κατακρεουργημένο το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ποιος τόλμησε να διαπεράσει τον αστυνομικό κλοιό για να κάνει τέτοιο ειδεχθές έγκλημα; Πώς κατάφερε να ξεγελάσει τους άγρυπνους φρουρούς του στολισμένου δέντρου και να δράσει κυριολεκτικά κάτω απ’ τα μάτια τους; Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει ερασιτεχνικά μια επίλεκτη ομάδα μπλόγκερς, όχι τόσο διάσημη στο ευρύ κοινό, αλλά απολύτως έμπειρη, δεμένη και αποτελεσματική. Θα καταφέρουν οι δαιμόνιοι φίλοι να εξιχνιάσουν το έγκλημα;

F Πλοκή και ήρωες:

Αριστέα: Είναι θέμα χρόνου να τον εντοπίσουμε. Για αρχή θα του στείλω ένα ενημερωτικό σημείωμα. Αν δεν παραδοθεί ως το τέλος του συμποσίου, δεν θα είμαι καθόλου ευγενική μαζί του. Μα καθόλου όμως…



Γιάννης Πητ: Σύντροφοι, αγαπημένοι. Ας μην εργαλειοποιούμε τη συζήτηση. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για άλλο ένα στυγνό χτύπημα του ενδοκαπιταλιστικού επιτελείου εναντίον των εξαθλιωμένων απ’ την κρίση λαϊκών στρωμάτων.



Άιναφετς: Προτείνω να προσεγγίσουμε την υπόθεση μ’ ένα εναλλακτικό μοντέλο σκέψης. Όταν αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας σαν ένα κομμάτι του προβλήματος, θ’ αρχίσουμε σιγά σιγά να προσδιορίζουμε τις προκαταλήψεις και τους φόβους μας, κάτι που θα οδηγήσει στην αυτοεπίγνωση πως αυτό που βλέπουμε μπροστά μας δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας φύσης στην πιο αρχέγονη μορφή βίας.

Ρούλα: Εγώ στο μεταξύ θα σας ετοιμάσω λίγους λουκουμάδες κι ένα έξτρα ταψάκι γαλακτομπούρεκο για τη λιγούρα. Αυτού του είδους τα μυστήρια με κουράζουν λίγο, γιατί δεν είναι του γούστου μου. Μέχρι να τον επιάσετε τον αφορεσμένο, να σας πλέξω ένα μάλλινο καλυμματάκι για χειροπέδες, με ισοθερμικό εσωτερικό μαξιλαράκι; Nα μην παγώσει ο άνθρωπος, μέρες που είναι… Τι; Όχι; Καλά, μέχρι να βρείτε τότε τα κομμάτια του γρίφου, πάω να ετοιμάσω τη ζύμη για τους λουκουμάδες.



Ρένα: Να είμαστε ξηγημένοι όμως. Μόλις τελειώσουμε την έρευνα και βρούμε όλα τα κομμάτια, ΔΕΝ πετάμε τίποτα! Θα ράψουμε με τα κορίτσια ένα συλλογικό πάτσγουορκ για το μουσείο λαϊκής τέχνης. Θα το ονομάσουμε “To πάπλωμα της παρέας.  



Μαρίνα: Kαλά, παιδιά, το πρότζεκτ αυτό, χαλαρά, θα μπορούσε να παίξει σαν ρετροσπεκτίβα στο Netflix. Mε μουσική υπόκρουση από Nick Cave και μια εσάνς από χριστουγεννιάτικη διάθεση που θα μετράει αντίστροφα μέχρι το φονικό χτύπημα. Α, μπορώ να βάλω και λίγη χιονόπτωση αν θέλετε. Και φτερωτούς τάρανδους να πηγαινοέρχονται δώθε κείθε, πάνω απ’ τον δράστη, την ώρα που αυτός θα δίνει το μοιραίο χτύπημα…

Μάκης: Νταξ, η αλήθεια είναι ότι εμένα δυο πράγματα με δυσκολεύουν too much σ’ αυτή τη ζωή. Το ένα είναι το συμπόσιο της Αριστέας. Και τ’ άλλο να έρχομαι σ’ επαφή με νοσηρούς ανθρώπους. Να μη σώσει να ξαναβγάλει σιντί η Μαράϊα, που πιο ιερό όρκο δεν έχω, σας το λέω και να με θυμηθείτε. Ο τύπος μάς θεωρεί βλάκες και παίζει το παιχνίδι “ψάξε ψάξε δεν θα με βρεις”. Μάκαρος speaking.



Γλαύκη: Εγώ πάλι, παραφράζοντας ένα απόφθεγμα του Frank Zappa, θα έλεγα πως “το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει πεθάνει, απλά μυρίζει λίγο περίεργα”. Καθήστε, μη στέκεστε, κερνάω καφέ.



Θάνος: Είναι όμως Near Documentary αυτό που βλέπουμε, ή πρόκειται για σκηνοθετημένη φωτογραφία; Εμένα πάντως αυτός ο δήμαρχος δε μου γεμίζει το μάτι. Πιο πολύ για μοντέλο φωτογράφησης μου κάνει, που με έντεχνα εφέ οικειοποιείται το δημόσιο χώρο για να καλύψει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.


Βασίλειος: Συμφωνώ. Διαχρονικά στην ιστορία του τόπου εξυφαίνονται τέτοια γεγονότα με βία, προδοσία, εξευτελισμό του ανθρώπου και δόλια χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και συνήθως ο δράστης είναι ένας υπεράνω υποψίας θεσμικός παράγοντας.

Κλαυδία: Θυμήθηκα μια αντίστοιχη περίπτωση που μου είχε διηγηθεί ο κύριος Μιλτιάδης, αξιωματικός του στρατού και μικραδερφός της Ιφιγένειας, στενής φίλης της κυρίας Εριφύλλης που εργαζόταν τραπεζοκόμα στο ΝΙΜΙΤΣ και τη γνώρισα όταν νοσηλεύτηκε ένα διάστημα εκεί, η καλή μου φίλη και γειτόνισσα Αρσινόη Κουτσούμπελη. Της γνωστής οικογενείας των Κουτσουμπέληδων, που έχουν το εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας. Να μην πολυλογώ, ο κύριος Μιλτιάδης μάς διηγήθηκε το φονικό που έγινε ανήμερα πρωτοχρονιάς σ’ ένα παράπηγμα στο Δουργούτι, όπου κάτι παιδιά βρήκαν μαχαιρωμένο έναν ηλικιωμένο άντρα που ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης. Αρχικά οι υποψίες έπεσαν στους αλήτες της γειτονιάς και η αστυνομία τούς τουλούμιασε στο ξύλο να υπογράψουν την ομολογία τους, όπερ και εγένετο και σαπίσανε στη φυλακή τα παιδιά. Μετά από χρόνια όμως, αποδείχτηκε πως ο φονιάς ήταν τελικά ο…

T T T T T

Ε, παιδιά παρατήστε τις έρευνες. Το πνεύμα είναι μια χαρά και τα σκηνοθέτησε όλα αυτά για να δει πόσοι ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτό. Οι περισσότεροι βέβαια δεν έδωσαν σημασία στο αποκρουστικό θέαμα της φάτνης και ξεχυθήκανε στα εμπορικά κέντρα της πόλης. Λίγοι ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά κι από ‘κει τους είπαν ότι, εφόσον το δέντρο του δημάρχου είναι καλά, ουδείς άλλος λόγος ανησυχίας υπάρχει. Κάνα-δυο πιο τολμηροί έκαναν έκκληση στα κανάλια για να παίξουν “έκτακτη είδηση” και να εντοπιστεί εγκαίρως ο δράστης. Οι δημοσιογράφοι με τους οποίους μίλησαν, όμως, τους είπαν ότι η Αθήνα αποτελεί χειμερινό προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες και δεν είναι σωστό να δυναμιτίζουν αυτό το κλίμα. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος που είχε βάρδια, τους είπε: «Μην πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα, κύριοι! Γυρίστε ησύχως στα σπίτια σας, φάτε, δείτε τηλεόραση και κοιμηθείτε».

F Επίλογος: Τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα εκεί, όσο είμαστε ζωντανοί και πιασμένοι χέρι με χέρι. Και μερικές φορές οι πιο δυνατές χεραγκαλιές είναι εκ του μακρόθεν. Στη μεγάλη παρέα των μπλόγκερς είναι κι άλλοι φίλοι αγαπημένοι που για την οικονομία του σεναρίου και του χώρου, έμειναν εκτός γυρίσματος. Επιφυλάσσομαι να τους δώσω ρόλους σ’ ένα μελλοντικό “έγκλημα”. Αυτή είναι η μυστική μας συνωμοσία και από ‘κει αντλούμε όλοι κουράγιο και έμπνευση. Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου για όλα όσα μοιραστήκαμε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Όπως το λέει κι ο Μπρεχτ στο στίχο του:

«…Τρέμουμε κι όλοι αγκαλιαζόμαστε σφιχτά

σαν τους πρωτόγονους σε σκοτεινή σπηλιά…»

 

F Συμμετείχαν με σειρά εμφανίσεως: Aριστέα, Γιάννης-Πητ, Άιναφετς, Ρούλα Σμαραγδένια, Ρένα, Μαρίνα, Μάκης, Γλαύκη, Θάνος, Baσίλειος και Kλαυδία



Βάλτε γιορτή και αγάπη στις μέρες σας, ανθρώπινα Χριστούγεννα να περάσετε και με το καλό ν’ αλλάξουμε χρονιά και κάτι άλλο που δεν είναι της παρούσης… 

[Οι φωτογραφίες της ανάρτησης προέρχονται απ’ το διαδίκτυο και ανήκουν στους δημιουργούς τους]

 

 


 

47 σχόλια:

  1. Εντάξει ρε Μαρία! Το διάβασα μια, έλιωσα! Το διάβασα δεύτερη στην κόρη μου, κούναγε το κεφάλι της με .....μένα χαχαχαχαχαχα, το διάβασα τρίτη φορά στη γυναίκα μου, την έπιασε βήχας απ' τα γέλια.
    Λοιπόν. Είναι ευλογία να κουβαλάς στη φτιάξη σου, στην καρδιά σου, στο λογισμό και στη γραφή σου τέτοιο οξυδερκές χιούμορ! Και είναι ευλογία όχι μόνο για σένα την ίδια, καθώς μια τέτοια προσέγγιση σε ξεκουράζει και σε ελαφραίνει αλλά είναι και για μάς όλους, που συναντάμε, με χιούμορ, ένα μικρό κομμάτι μας, δοσμένο με υπέροχο χιουμοριστικό τρόπο.
    Αγαπημένη μου Μαρία, είμαι ανίκανος πνευματικά να αξιωθώ να γράψω κάτι τέτοιο τόσο ευλογημένο. Σε ευχαριστώ που, σε μια δύσκολη περίοδο, μάς χάρισες έναν ακόμα επετειακό "γρίφο" να λύσουμε όλοι μαζί σε μια παρέα, που λατρεύουμε.
    Καλές γιορτές καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Γιάννη με τα χορταστικά σου μηνύματα! Και μόνο που χαμογελάσαμε για λίγο, εμένα μου αρκεί. Η προσέγγιση αυτή, όπως και κάθε άλλη που σχετίζεται με φίλους αγαπημένους, είναι άκρως ευεργετική, δίκιο έχεις. Σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου, τη συνέπεια και τη φιλία σου! Να είσαι καλά και να μας χαρίζεις κι εσύ τα διαμαντάκια γραφής σου!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο, Μαρία, εξαιρετικό το σενάριο! Και, ένα έχω να πω: καθείς με τα κόλπα του και η Μαρία με τα memes και με τα εορταστικά-αστυνομικά σενάρια!
    Αλλά, πρόσεχε, και λίγο, βρε παιδάκι μου, θα χάσουμε το Γιάννη από τα γέλια!
    Φιλάκια πολλά και ευχές για καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά να μού χαρίζετε γέλιο και τέτοιες ομορφιές, Πίπη μου. Καλά Χριστούγεννα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
    2. Τα θέλει ο απαυτός σου, αγαπητέ!
      Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα (με τέτοιους συνεργάτες που έχει η Μαρία, το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν πεθαίνει ποτέ!)

      Διαγραφή
    3. Γιάννη & Πίπη, το πνεύμα των Χριστουγέννων κι εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε πολύ! Να περάσετε όμορφες γιορτές με τους δικούς σας, με το βλέμμα και την καρδιά στραμένα στο πνεύμα των ημερών 🎄💥💟

      Διαγραφή
  3. Μα τι έμπνευση είναι αυτή αλλά και το επιτυχημένη εμπλοκή όλης της μπλοκοπαρέας. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό καθώς το διάβαζα, θαυμάζοντας το πως μας πέτυχες όλους. Υπέροχη!
    Τώρα, για τα φυσικά δέντρα, που γεμίζουν πια όλη την Ελλάδα. Για λόγους συμβολισμού θα ήθελα να μην υπάρχουν ως στόλισμα. Μετά από τόσες φωτιές τα τελευταία χρόνια και το κάψιμο χιλιάδων στρεμμάτων δάσους το θεωρώ, τουλάχιστον άκομψο. Θυμάμαι όμως κι κείνο το μεταλλικό, δεν θυμάμαι τίνος δημάρχου ήταν, στην Αθήνα. Δεν μου άρεσε. Ειδικά την ημέρα, δίχως το σκοτάδι να το κρύβει, ήταν απαίσιο. Μήπως το καραβάκι θα ήταν καλύτερο για μας; Κάποια στιγμή το υιοθέτησαν οι παραθαλάσσιοι Δήμοι. ...( πολλά είπα)
    Νάσαι καλά, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ήταν του Αβραμόπουλου, αυτό το απαίσιο δέντρο. Από αισθητική και οικολογική ευαισθησία, είναι ξεκάθαρο πως έχουμε μεγάλο έλλειμμα. Όπως και σε πολλά άλλα.
      Βασίλη σ' ευχαριστώ πολύ που υπήρξες μέρος αυτής της γιορτινής μάζωξης και σου εύχομαι καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  4. Χι χι χι και χο χο χο και χα χα χα Μαρία μου!!!
    Δεν θα το φιλοσοφικοκουλτουριάσω άλλο γιατί η ainafets είναι χαρούμενη που βρέθηκε στην αστυνομική γιορτινή λίστα αγάπης!
    Πολύ δουλειά το ποστάκι και μπράβο σου, αλλά "αισθάνομαι" πως το ευχαριστήθηκες!
    Καλές γιορτές σε όλους!
    ΑΦιλάκια πολύ πολύ χαμογελαστά και πάντα με μπόλικη αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα διεισδυτική σ' όλα, Στεφανία μου.
      Σωστά το αισθάνθηκες.
      Και να ξέρεις πως αυτή η "φιλοσοφικοκουλτουριάρικη " οπτική σου, έχει φωτίσει πολλά σκοτάδια μου.
      Σ' ευχαριστώ με άπειρα "Αφιλάκια" που είσαι εδώ, με την οξυδέρκεια και τις πολύτιμες γνώσεις σου ♥

      Διαγραφή
  5. Πολύ γέλασα κυρία μου. Και ναι πέτυχες ακριβώς το ύφος των φίλων που ερεύνησαν γιατί ναι έτσι μιλάνε συνήθως....χαχαχαχα επιτυχημένο, έξυπνο, με νοήματα γεμάτο, το περίμενα το χιουμοριστικό σου τέλος του χρόνου
    Σ'ευχαριστούμε Μαρία μου
    Ανεξάντλητη πάντα
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αννούλα μου ♥
      Ας είμαστε όλοι καλά, να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο και να κλείνουμε χρονιές με χαμόγελα και "αγκαλιές"...

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς θα πω που για λόγους προσωπικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς δεν μπόρεσα να παραστώ στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλιώς η πλήρη αιτιολόγηση των απανταχού μπλογκεροντεντέκτιβ (έκαστος με μια συγκεκριμένη ιδιότητα) θα πήγαινε στράφι. Και να αιτιολογήσω τη σκέψη μου.
    Αγαπητοί μου, ξεχνάτε πως βρισκόμαστε σε μια χώρα παντελώς άγνωστη, όχι εχθρική βεβαίως, με παράξενους ανθρώπους, της οποίας τα ήθη αγνοούμε. Ιθαγενείς! Μπρρρρ!
    Όχι, όχι, περιμένετε. Καλές οι σκέψεις του καθένα, αλλά μήπως δεν είναι έτσι όπως το φανταζόμαστε; Θα πρέπει να κατανοήσουμε τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιας πράξης. Ποιος κρύβεται πίσω από το έγκλημα, τι κώδικες ηθικής έχουν, επίσης πόσο καλά δουλεύει η δικαιοσύνη στη χώρα τους, πως κινείται ο τερατώδης γραφειοκρατικός μηχανισμός ; Εμείς ως προσκεκλημένοι απλά παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα. Εγώ πάντως θα έλεγα πως ¨ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται¨ Μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε να απευθυνθούμε στον Ηρακλή Πουαρό; Αν και πιστεύω πως όλο αυτό ήταν ένα πολύ καλοστημένο, κινηματογραφικό σκηνικό. Δεν πεθαίνει το ¨πνεύμα των Χριστουγέννων¨ Ποτέ!
    Μαρία μου συγχαρητήρια! Υπέροχο το αστυνομικό-ψυχολογικό σου δαιμόνιο!
    Με υγεία και χαρές Καλές Γιορτές με μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων παρόντα.
    Σε φιλώ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα μια νύξη στον Ηρακλή (μεγάλη μου αγάπη ο Πουαρό), αλλά μου είπε με τη χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει: "Μον αμί, ο Πουαρό σηκώνει τα χέρια ψηλά. Εσείς δεν θέλετε ντέντεκτιβ, παπά να σας διαβάσει μια ευχή θέλετε"...
      Μετά απ' αυτή την ήττα, ναυάγησε κάθε ελπίδα, Αννίκα μου...
      ..............................................................
      Σ' ευχαριστώ από καρδιάς για όλα σου ♥
      Καλές κι ευλογημένες γιορτές να περάσεις 🎄

      Διαγραφή
  7. Αυτή κι αν είναι πρωτοτυπία!
    Να δίνεις μια ωραία ευχή όχι με την ετήσια τυποποιημένη μορφή, αλλά με μια ευρηματική σκηνοθεσία, αξιοποιώντας τις χαρακτηριστικές γραφές 11 συναδέλφων!
    Όσο για την τελευταία κοκκινογραμμένη παρότρυνση του επιλόγου σου, Μαρία, ας προσπαθήσουν όλοι οι συγγραφείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι μπορούμε κάνουμε, Άρη μου...
      Σ' ευχαριστώ και δεν θα πάψω ποτέ να το λέω, για την ευγενική παρουσία σου και τα πολύτιμα σχόλιά σου.
      Καλές γιορτές να περάσεις με την οικογένειά σου, κάθε καλό στο σπιτικό σας!

      Διαγραφή
  8. Καλά δεν υπάρχεις! 🤣🤣🤣🤣 Κανελλάκι μου ποιος Πουαρό και ποια Αγκάθα Κρίστι...τι να μας πουν αυτοί; μπορούν να βάλουν το χιούμορ τους να συνδυάσουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο, έτσι με τέτοιο τρόπο που να πέσει ο άλλος ξερός από τα γέλια διαβάζοντας το; Ζαμέ...που λέγαμε και στο χωριό μας...🤣
    Αυτό με τις πλεκτές ισοθερμικές κιόλας χειροπέδες, δεν μπορώ λέμε όλα τα λεφτά 🤣, όμως θα συμφωνήσω όταν τον ανακαλύψετε, να τον πιάσουμε όλοι μαζί με το καλό, και πες ο ένας πες ο άλλος, να τον γλυκάνουμε και με καμιά γλυκασιά, που ξέρεις θα πεισθεί, ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν κλέβεται με τίποτα, γιατί είναι κρυμμένο μες την καρδιά...με λίγα λόγια να τον κάνουμε δικό μας και να τον βάλουμε στην παρέα μας!!
    Χριστούγεννα έρχονται ας κάνουμε την καλή μας πράξη! 😊
    Ωχ τρέχω παραλίγο να κάψω τα μελομακάρονα από τα γέλια...🤣 Κανελλάκι μου. Σ.Λ. 😘🎄✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να γλύτωσαν τα μελομακάρονα, τελικά... 😮
      .........................
      Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα, Ρουλάκι μου αγαπημένο ♥ 🎄

      ΥΓ. Ζαμέ που θα πεθάνει το πνεύμα, όπως θα έλεγε κι ο Ηρακλής 🧐

      Διαγραφή
    2. Ισα που τα πρόλαβα...αχ τι με κάνεις γιαβρί μου!🤣🧡

      Διαγραφή
  9. ΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑ
    Θα με παίξεις καλέ, τρώω και καρύδια ξαπλωμένη!
    Ο Γιάννης ήρθε τρέχοντας να δει τί έπαθα.
    Πού τα σκέφτεσαι όλα αυτά βρε θηρίο;
    Η Κλαυδία έγραψε με την Αρσινόη της και τις συμπεθεροκουμπάρες της κσι η Ρούλα με τις ιδοθερμικές χειροπέδες!
    ΧΑΧΑΧΑ
    Σε καλό μας τέτοια γέλια.
    Τί άλλο θα μας τύχει πια;
    Μόνο το σχόλιο μου που χάθηκε και το ξαναέγραψα.
    Μας μάτιασαν.
    Ελπίζω να μείνει τώρα.
    Σε φιλώ και μακάρι να έχεις και να έχουμε τόσο χιούμορ πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, κάτι "χαχαχα" που έπεσαν ολούθε εδώ μέσα, δικά σου είναι; Πολύ σ' ευχαριστώ πάντως! Ο πιο ωραίος στολισμός έβερ!
      Θα ρίξω κι ένα ξεμάτιασμα καλού-κακού, γιατί εκτός όλων των άλλων, μας κλέβουν και τα σχόλια τώρα 😀
      Φιλιά πολλά, να είμαστε όλοι καλά και να πνιγόμαστε μόνο απ' τα γέλια 🤣

      Διαγραφή
  11. Τελευταία και καταΐδρωμένη, μα πού να τα προλάβω όλα; Είχα να βάζω και να βγάζω ελατήρια κατά παραγγελία βλέπεις, μανούλα μου!
    Ακόμα κλαίω! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ανάρτηση από όλες τους είδους!
    Η Ρούλα τα σπάει δε!
    Κλαίω, κλαίω, κλαίω! 🤣🤣🤣
    Να 'σαι καλά, Κανελλένια μας. Ήρθε σε μια δύσκολη μέρα να με κάνει να γελάσω
    με τη ψυχή μου!
    Πάω να διαβάσω τα άλλα σχόλια και αν βρω χρόνο, θα περάσω άλλη μία την
    ανάρτηση! Υπέροχη!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελατήριο έχεις γίνει με τόσα που ετοιμάζεις, Αριστέα μου.
      Να σου ευχηθώ να είσαι πάντα αεικίνητη και δημιουργική.
      Καλή επιτυχία στο συμπόσιο και πολύ όμορφα Χριστούγεννα να περάσεις!

      Διαγραφή
  12. Έκανα φοβερό γέλιο! Απέδωσες το ύφος των φίλων μας τόσο καλά! Το απόλαυσα πραγματικά! Να είσαι καλά Μαρία μου με τις εμπνεύσεις σου και το αστείρευτο χιούμορ σου μας γλυκαίνεις τις στιγμές! Και πραγματικά αυτόν τον καιρό το έχω τόσο ανάγκη! Καλές γιορτές κορίτσι μου πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαίρη μου και να περάσεις γιορτινές μέρες με άφθονα χαμόγελα & ανθρώπους που αγαπάς 🎄💝🎁

      Διαγραφή
  13. ένα σου λέω .. είχα αφήσει σχόλιο και δεν ξέρω που πήγε ... ήρθα να δω τι μου απάντησες και ... ένα σου λέω δεν υπάρχει το σχόλιο μου ...
    Πως ζήλεψα έγραψα που δεν έχω ρόλο, και πως γέλασα έγραψα, και έγραψα και πως πάνε τα μελομακάρονα της Ρούλας, από κει ξεκίνησα για να δω γιατί τα έκαψε. Τέλος πάντων εμένα με βολεύει γιατι τα μηλοπιτάκια μου αρέσουν πιο πολύ.
    Επίσης σου είχα γράψει πως .. σοβάρα.. ένα φόβο όταν βλέπω αυτές τις μεγάλες Φάτνες τον έχω. Μη και καποιος έχει παρατήσει εκεί κανένα μωράκι ... πάντα κοιτάζω ...
    αυτά
    ΟΥφ τα ξαναεγραψα, πάνω κάτω....
    πολλλά φιλιά να περάσεις υπέροχα τις γιορτές !
    Με αγάπη η άσωτη αναγνώστρια χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από φόνους, έχουμε και κλοπές τώρα... Μάλιστα.
      Στο επόμενο ποστ με θέμα "Ποιος έκλεψε το σχόλιο;" θα είσαι το κεντρικό πρόσωπο, Μάνια μου. Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σου και σ' ευχαριστώ που έκανες τον κόπο και ξαναήρθες.
      Άπειρες ευχές και αγκαλιές γιορτινές, με μηλοπιτάκια, παλιοπαλτά και σποράκια αγαπημένα 🎅🎈🎄💟

      Διαγραφή
  14. Εντάξει δεν υπάρχεις όμως!!
    Πόσο μα πόσο επιτυχημένο;;
    Πέρα από χιούμορ, αυτό που έκανες δείχνει πόσο παρατηρητική είσαι και πόσο εις βάθος μας.. μελετάς όλους! Τη γλίτωσα αυτή τη φορά, την επόμενη άλλαξέ μας τα φώτα!!

    Καλές γιορτές με υγεία Μαρία μου σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έκλεισα θέση για το επόμενο "νουάρ", Κατερίνα μου.
      Όλοι είστε υπό αυστηρή μελέτη και παρακολούθηση, όπως πολύ σωστά κατάλαβες 😉
      Όμορφες, ανθρώπινες και χαρούμενες γιορτές να περάσεις κι εσύ 🎄🎅💖

      Διαγραφή
  15. Λοιπόν...
    επειδή και το χιούμορ "όπλο" είναι, και μάλιστα ισχυρό, δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στην αγαπητή Μαρία και όλη την υπόλοιπη παρέα.
    Μοναδικά απολαυστική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι απ' τα πιο ισχυρά όπλα μάλιστα.
      Ευχαριστώ πολύ Ευρυτάνα και καλές γιορτές να περάσεις!

      Διαγραφή
  16. 😆😆😆😆😆😆 έχω να σου πω ότι έχω να γελάσω έτσι πολύ καιρό 😁 Ήταν πολύ εύστοχη η αντιγραφή του τρόπου, του στυλ γραφή μας! Πραγματικά είσαι ανεπανάληπτη σε αυτού του είδους τα ευφάνταστα κείμενα. Πολύ σπιρτοζα ρε παιδί μου! Και που'σαι... Ξέρω τι λέω! Μάκαρος speaking!

    ΥΓ. Καλές και ανθρώπινες γιορτές να έχουμε!

    ΥΓ2. Εύχομαι να γεμίσει ολος ο κοσμος santa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχα... δίνετε κι εσείς αφορμές όμως, ε;
      Να περάσεις όπως λαχταράει η ψυχούλα σου αυτές τις γιορτές, Μάκη μου 🎄🎅

      Διαγραφή
  17. Υποκλίνομαι στην πένα, την έμπνευση, την φαντασία και φυσικά το χιούμορ σου!
    Είσαι πραγματικά μεγάλο ταλέντο!
    Μακάρι να μην σκοτώσουμε ποτέ στην ψυχή μας το πνεύμα των Χριστουγέννων. Να μην αφήσουμε κανέναν να μας στερεί την χαρά.
    Καλά Χριστούγεννα Μαρία μου, με όλα τα καλά. Με το καλό να αλλάξουμε χρονιά (αν και δεν έχω καλό πρόαισθημα για το '23) και αυτό το κάτι άλλο που δεν είναι της παρούσης.
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρίνα μου και να περάσεις ζεστές και χαρούμενες γιορτινές μέρες!
      Και μακάρι να μην επαληθευτεί το προαίσθημά σου αυτή τη φορά.
      Φιλί γλυκό 💝

      Διαγραφή
  18. Μα χαμπάρι δεν πήρα όμως...!!!!
    Στην κοσμάρα μου, όπως φαίνεται και από τον ρόλο που μου έδωσες χαχαχα!!!
    Γελάω ακόμα μετά από όσα σκοτεινά και τρομερά διάβασα χαχαχα!!!
    Τέλειο, Μαράκι μου!!!
    Το πνεύμα των Χριστουγέννων κατέκλυσε το δικό σου μυαλουδάκι μου φαίνεται και έκανες το θαύμα σου και πάλι! Και μας έχεις καταλάβει όλους πάρα πολύ καλά ρε γαμώτο και δεν μπορούμε να κρυφτούμε...:)))
    Καλές γιορτές, κορίτσι μου και να κρατάς ακμαίο το ηθικό όποτε εσύ αισθάνεσαι δυνατή και πολύ δημιουργική!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Γλαύκη μου και το νου σου στο μικρό καφέ σου που κερνάει τροφή για το μυαλουδάκι μας και αφορμές για να χαμογελάμε

      Διαγραφή
  19. Ψάχνω μέρες το πνεύμα των Χριστουγέννων...που να ήξερα ότι αυτό βρέθηκε κατακρεουργημένο μέσα στη φάτνη καταμεσής της πλατείας και μάλιστα με τόση αστυνομική δύναμη τριγύρω και τόσα λαμπιόνια. Ευτυχώς που αυτή η υπέροχη παρέα των blogers κατάλαβε πως το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν πεθαίνει ποτέ και κατάφεραν να το σώσουν με την αγάπη, την συντροφικότητα και τη δοτικότητα που σκορπούν γύρω τους.
    Μαρία μου σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά. Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Ελένη μου & να χαίρεσαι όσους δικούς σου γιορτάζουν σήμερα 💟

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.