Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η ωραία και τα τέρατα

Φεβρουάριος του ’15 κι άρχισαν τα ξεμασκαρέματα. Στο σφυρί βγαίνει η αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW του Βενιζέλου, αξίας 750.000 ευρώ. Τα έσοδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα πάνε στο ελληνικό κράτος. 

* Δυστυχώς δεν αποδείχθηκε ΑΛΕΞΗκέραυνη.
* Με την απλή μέθοδο των τροϊκανών, πόσοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είχαν ανασάνει με την   εξοικονόμηση τέτοιου ποσού απ’ τις δαπάνες του πρώην υπουργού;



Φεβρουάριος του ’14, κι ο τότε υπουργός υγείας δήλωνε στην Washington Post: “Οι καρκινοπαθείς μπαίνουν στα επείγοντα, μόνο αν πεθαίνουν”. Την ίδια περίοδο απέδειξε έμπρακτα πως τηρεί τις δηλώσεις του (εκτός απ’ την πιο πρόσφατη ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα), αποφασίζοντας να μην καλύψει μέρος των χρημάτων για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη Γεωργοτά απ’ την Κέρκυρα, ο οποίος πάσχει από νευροβλάστωμα, στη Νέα Υόρκη. Το πρόσχημα ήταν ότι η θεραπεία που προτάθηκε, βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο.


Τον ίδιο μήνα, μείζον ηθικό θέμα δημιουργείται για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο πλήρωσε τα έξοδα μετάβασης στην Αμερική για τον Άδωνη Γεωργιάδη κι έναν δημοσιογράφο που εργαζόταν για την προβολή του.Το ποσό που ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, κάλυψε τα έξοδα για τη μετάβαση, τη διαμονή, καθώς και ημερήσια αποζημίωση για να μιλήσει στο Χάρβαρντ. Όπως αποδείχθηκε όμως, καμία πρόσκληση από το Χάρβαρντ δεν υπήρξε για τον υπουργό Υγείας.
Το συνολικό κόστος για δύο άτομα, μας στοίχισε 2.420 ευρώ.


Ένα μήνα μετά, ο ίδιος υπουργός επισκέπτεται τρεις χώρες σε μία εβδομάδα, για...έρευνα στα ξένα συστήματα υγείας αλλά και για μια ομιλία στο πανεπιστήμιο του Imperial. Όσλο, Λονδίνο, Βρυξέλλες. Τα έξοδα της επταήμερης περιοδείας του, καθώς και ενός συνεργάτη του που τον συνόδευε, μας κόστισαν 2.453 ευρώ.

"Πήγαινε να πουλήσεις βιβλία" του φώναξε μια κοπέλα απ’ το ακροατήριο και οι συγκεντρωμένοι φοιτητές διάβασαν κείμενο διαμαρτυρίας για τη διάλυση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Ο ομιλητής συνέχισε ακάθεκτος την ομιλία του. Στο τουίτερ του είχε κάνει την ιστορική ανάρτηση:
“Η ομιλία παρά τις προσπάθειες των γνωστών ακροαριστερών να σταματήσει, έγινε! 2,5 ώρες μίλαγα! Δεν τους φοβόμαστε!”


“Τα μεγάλα λόγια των υπερφίαλων γέννησαν μεγάλες συμφορές” .Ευριπίδης υπουργέ μου… Κάποιο βιβλίο του θα έχεις πουλήσει, δεν μπορεί…

~ ~ ~


Μιλώντας για Ευριπίδη, ας θυμηθούμε μιαν αγαπημένη μας ηθοποιό που τον τίμησε επάξια.
Η Γεωργία Βασιλειάδου, το 1927 συμμετείχε στην «Εκάβη» του Ευριπίδη, που ανέβασε ο θίασος της Κοτοπούλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Βασιλειάδου έπεισε τη μητέρα της να έρθει να δει την παράσταση. Όταν στο τέλος τη ρώτησε ποιες ήταν οι εντυπώσεις της απ’ την παράσταση, η μητέρα της είπε: "Τι να σου πω, βρε παιδί μου, εγώ μονάχα εσένα άκουγα"...


Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ‘40 ψυχαγωγούσε τους φαντάρους στο μέτωπο και στη Γερμανική Κατοχή έκρυβε Άγγλους στο υπόγειο του σπιτιού της, βοηθώντας την Αντίσταση ενώ περιφερόταν ακόμα και ξυπόλητη απ’ το σανίδι στα συσσίτια των ηθοποιών που στήριζε ενεργά απ’ το υστέρημά της.
“Εγώ δίνω κι ο Θεός μου τα δίνει απ’ αλλού” έλεγε τότε…

Τον Φεβρουάριο του ’80, η μεγάλη κυρία της ελληνικής κωμωδίας πέταξε στην απάνω γειτονιά. Διέκοψε την καριέρα της το 1975, όταν ακόμα βρισκόταν στο απόγειό της, λέγοντας χαρακτηριστικά γι αυτήν την απόφασή της: 
"Θέλω να φύγω με ζήτω κι όχι με γιούχα"


Υ.Γ. Στον αντίποδα της ατόφιας ομορφιάς της, της ευπρέπειας και του ήθους της,  κάποιοι επιμένουν να ΜΗΝ φεύγουν, ενόσω τους γιουχάρει μια ολόκληρη χώρα. Κι ας έχουν διδάξει και στο Χάρβαρντ. 

45 σχόλια:

  1. Τρελή αγάπη η Βασιλειάδου!!!!
    Αστέρι κόντρα στους σκοτεινούς δαίμονες της κολάσεως!!!!
    Πόσο επιθυμώ να βγουν όλα τα άπλυτά τους στην φόρα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά,
    όπως λειτουργούσαν εκείνοι μέχρι τώρα ως τιμωροί δείχνοντάς μας με το δάχτυλο και σαρώνοντας
    την ζωή μας!!!
    Τα σέβη μου, Μαράκι, και όλα κατ' ευχήν αυτή την εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ θα γίνει το ολοκαύτωμα του Ζαρκαδίου!..
      Σ' ευχαριστώ πολύ Γλαύκη μου!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλά ξεκινησε ο Τσίπρας και δεν του το χα. Καλά του κανε το Βαγγελα, επρεπε να ειχε γινει εδω και καιρο κι αυτο και άλλα τοσα. Δινω χρονο και εχω υπομονη φαίνεται πως θέλει να κανει κατι καλύτερο απο τους προκατόχους τους ο τΣίπρας.
    Καλό ξημέρωμα :)
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυναμικό ξεκίνημα όντως Αριάδνη μου. Δεν ξέρω την εξέλιξη, αλλά έχει αξία ότι γύρισε το χαμόγελο και η αισιοδοξία στον κόσμο. Είναι διάχυτο παντού. Εκτός βέβαια απ' αυτούς που χάνουν μπεμβέ, προνόμια και μίζες ;-)

      Διαγραφή
  3. Συμπάθεια μου μεγάλη, από την Ωραία των Αθηνών η Βασιλειάδου (που την έλεγαν και Αριστέα!)
    Για να μην πω για τη θεία από το Σικάγο! ☺
    Δεν γνώριζα για την αντιστασιακή δράση!

    Μαρία μου ο σπουδαίος άνθρωπος κρίνεται από τα λόγια του, τις πράξεις του αλλά
    και από το πώς αποδέχεται τις όποιες ήττες του.
    Το πώς φεύγει!

    Τούτος εδώ ( και όλοι του ίδιου σαχλού μήκους κύματος) είναι τόσο μικροί που εύχομαι στην Ιστορία του μέλλοντος τουλάχιστον να γραφτούν με ζωηρά μαύρα γράμματα! Ως παραδείγματα προς αποφυγήν!

    Υπέροχη η σκέψη σου για το αφιέρωμα σε αυτή τη Μοναδική Μεγάλη Κυρία!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλασικά...για την αντιστασιακή ΤΗΣ δράση

      Διαγραφή
    2. Καλή εβδομάδα δεν ευχήθηκα χτες και ήρθα σήμερα ☺ να πάρω μαζί μου και το λινκ, να σε μοιράσω :)))
      Φιλί ζεστό και ...ντεκουπαρισμένο! ( έπιασα πρωί πρωί δουλειά!)

      Διαγραφή
    3. Χείμαρρος είσαι!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου για όλα και χειροκροτώ τη φράση σου "Το πώς φεύγει"
      Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ όταν έβλεπα την παιδιάστικη αντίδραση του Αντώνη, την επομένη των εκλογών μέχρι και τώρα που μιλάμε.
      Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία στα ντεκουπάζ σου!

      Διαγραφή
  4. Τέρατα.. Κανελλακι μου τέρατα που δεν θελουμε να τα βλέπουμε... ενω την ωραια μας Βασιλειάδου... δείξε μου έναν μα ένα να μην θελει να την βλέπει πάλι και πάλι...!!
    Πως τα τα καταφέρνεις και στο τέλος μας δίνεις τα όμορφα..να χαμογελάσουμε δεν ξερω.. να να σε έχει ο Θεός καλά Κανελλάκι μου .. φιλακιααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιους ανθρώπους δεν γίνεται να τους ξεχνάμε.
      Είτε για την προσφορά τους, είτε για τα εγκλήματά τους.
      Ρουλάκι μου γλυκό σου στέλνω πολλά χαμόγελα και όλη μου την αγάπη!

      Διαγραφή
  5. καλημέρα καλη εβδομάδα, η βασιλειαδου ατελείωτη πατριώτισσα
    τωρα σχετικά με τον βιβλιοπώλη με στεναχωρεί που βρέθηκαν Ελληνες να τον ψηφίσουν και παλι, είμαστε άξιοι της τύχης μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κι εγώ την ίδια απορία και στεναχώρια έχω... υπάρχουν ακόμα οπαδοί της παθογένειας;
      Βιβλιοπώλη δεν τον λες, είναι καλλιεργημένοι άνθρωποι οι βιβλιοπώλες.
      Kαλό βραδάκι εύχομαι και σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου!

      Διαγραφή
  6. Βρε Μαρία πως γίνεται να έχεις στην ανάρτησή σου μια τεράστια αγάπη μου και ένα τεράστιο μίσος μου.
    Από την μία η Βασιλειάδου, που την θεωρώ πια δικό μου άνθρωπο τόσο πολύ που την έχω ζήσει και την έχω καθημερινά μέσα στο σπίτι μου και από την άλλη το γομάρι, που θα ήθελα και αυτόν να τον έχω μέσα στο σπίτι μου αλυσοδεμένο σε μία καρέκλα και να τον δέρνω από το πρωί μέχρι το βράδυ!
    Εύχομαι να μην μασήσει ο Ελληνικός λαός από τις μαλακίες που προσπαθούν να μας σερβίρουν.
    Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη γιατί την χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κουραστείς Έλενα, μπορώ να αναλάβω εγώ;;;;
      Σε παρακαλώ!!!!

      Μιας και βρέθηκα εδώ να πω ότι αυτός ο Αλέξης δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, μα την βεμβέ του μπούλη;;;;
      Την καλησπέρα μου, ωραία η αντιστοιχία, Μαρία!!

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ...Εμενα δωστονε...!!!

      Διαγραφή
    3. @Ελενάκι μου το γομάρι κι αν το δέρνεις, γομάρι θα μείνει. Ακόμα και το "ξύλο" είναι αντρική υπόθεση. Και ο συγκεκριμένος δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία.

      @Ανταίε, Ανταίε!... Καλώς μας ήρθες! Την καλησπέρα μου και σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου! Και για την πρότασή σου φυικά ;-)

      @Mαχαίρη, λέμε "ναι" στη συνεργασία όλων των δυνάμεων. Έχεις κι έναν σκύλο απ' ότι θυμάμαι...

      Διαγραφή
  7. Ήθελα πολύ να ξέρω τι συκώτια έχουν αυτοί που περιμένουν να πέσει η Ελλάδα κάτω από την Γερμανική σημαία για να χαρούν.
    Νομίζουν ότι ο λαός θα τους αποδεχτεί και πάλι να τον ‘’σώσουν’’ ! Τόσο βλάκες, τόσο λίγοι, τόσο πατριδοκάπηλοι που αναρριχήθηκαν, όχι γιατί τους επέλεξε ο λαός αλλά γιατί αναβαστούσε ο ένας τον άλλον να ανέβουν στην εξουσία.
    Δεν φοβάμαι τίποτα πια Κανελλάκι μου, η Ελλάδα κατάφερε να φέρει τα επάνω κάτω, σε όλη την Ευρώπη γίνονται διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα και αν δεν υπήρχαν τα δεκάδες blogs ενημέρωσης, δεν θα μαθαίναμε τίποτα από τα κανάλια της συμφοράς …. Οι παλιές κυβερνήσεις με την οσφυοκαμψία στην Μέρκελ βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν και λυσσάνε… μα τελειώνουν …
    Οι Σαμαροβενιζέλοι κατάφεραν να καταστρέψουν τα ίδια τους τα κόμματα… Όσο για τον γαμπρό του Μπακατσέλου αυτό το τραγικό ανθρωπάριο, που μόνο στις κομπίνες έχει διαπρέψει, έπεσε στις ίδιες του τις παγίδες. Μέχρι χθες μαγείρευε το Σύνταγμα της Χώρας μας κατά τα δικά τους οφέλη… δεν το περίμενε ο βλάξ ότι θα έρθει άλλο κόμμα στην εξουσία εκτός από τους συνήθεις ύποπτους… κι όπως κάπου διάβασα… ο βλάκας έχασε από τον βλάκα ΓΑΠ…. Πόσους βλάκες να αντέξει για αρχηγούς ένα κόμμα?

    Αυτά τα πολλά μου ήρθαν στο μυαλό καθώς σε διάβαζα κι όσο για την Γεωργία Βασιλειάδου, αγαπητό, οικείο πρόσωπο και σίγουρα όχι η μοναδική Ελληνίδα που πρόσφερε στον αγώνα. Δεν λέμε μπράβο σε αυτά, τα θεωρούμε αυτονόητα, όπως αυτονόητο είναι να τιμωρούμε τους πατριδοκάπηλους.

    Την Καλημέρα μου αγαπημένο μου Κανελλάκι , καλή εβδομάδα εύχομαι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τη συλλογιστική σου Λεβίνα μου. Βασικά αν το καλοσκεφτείς, κατάφεραν σε λίγα χρόνια να καταστρέψουν μια χώρα, την οικονομία της, να ξεφτιλίσουν το λαό της και να σβήσουν απ' τον πολιτικό χάρτη τα ίδια τους τα κόμματα... Μπίνγκο!
      Κι εγώ δεν φοβάμαι πια, έχω θετική διάθεση και χαίρομαι που συναντώ ανθρώπους που χαμογελούν επιτέλους...
      Καλό βράδυ Λεβίνα μου (αποκλειστήκατε ή ακόμα;)

      Διαγραφή
    2. Χιόνι και πάγος Κανελλάκι μου, αγκαλιά με τις σόμπες, τα πόδια τυλιγμένα σε διπλές κάλτσες χωμένα μέσα στο τζάκι και ... άσε, ονειρεύομαι πως θα ξυπνήσω και θα είναι Αύγουστος με καύσωνα :))

      Σε φιλώ, καλό βράδυ ομορφιά μου ....

      Διαγραφή
  8. καλημέρα και καλή εβδομάδα΄είναι κάτι και τούτο με τα τουτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά τα κυβικά Ακράτ...
      Του τουτού και αυτουνού που την είχε ;-)
      Την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  9. Μπορούμε να φανταστούμε πόσα χρήματα θα βρίσκονταν ξαφνικά, αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις μείωναν ελάχιστα τις κλεψιές τους;;;;
    Κι εκεί που λέγαμε για τις ανεδαφικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας υποσχέθηκε να σεβαστεί το Σύνταγμα: τόσο απλά το απόλυτα εφικτό! Δεν το έκαναν!

    Η Γεωργία Βασιλειάδου είχε προσωπικότητα και πλέον, ευτυχώς, την ξέρουμε!
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σου πω ότι δεν θα είχαμε ελλείμματα. Αν βάλεις και τα λεφτά που βγάλανε έξω & κάτι μίζες, θα είχαμε και πλεόνασμα.
      Τόσο απλά, όπως λες κι εσύ.
      Αλεξάνδρα μου καλό βράδυ εύχομαι και κυρίως καλό ξημέρωμα να έχουμε:-)

      Διαγραφή
  10. Άνθρωποι προβεβλημένοι, με πληθωρικό δημόσιο λόγο και ψηφιζόμενοι παρά τη ρηχότητα και τη στρεψοδικία τους.
    Άνθρωποι του πολιτισμού, του ήθους, της προσφοράς.
    Οι μεν και οι δε. Έτσι ήταν πάντα.
    Βρισκόμαστε σε μια καμπή να αμβλύνουμε αυτό το πάντα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός και φιλοσοφημένος.
      Σ' αυτή την καμπή προσδοκούμε όλοι Άρη μου.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  11. Αγαπημένη η Βασιλειάδου!
    Όσο για τα υπόλοιπα, τι να πω; Τους αφήναμε τόσο καιρό να είναι από πάνω μας και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, πέρα από το να μας απομυζούν. Και φταίνε και φταίμε ως λαός, επομένως. Γιατί σίγουρα δεν έβγαιναν μόνοι τους.
    Μέχρι στιγμής, η νέα κυβέρνηση δείχνει ανθρώπινη. Και με όρεξη. Θα δούμε...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την ώρα ακούω την ομιλία του Κουρουμπλή.
      Και επιτέλους ακούω έναν άνθρωπο να μιλάει με ανθρωπιά, εντιμότητα και ήθος.
      Και κυρίως, δίχως να διαβάζει σελίδες, αλλά με λόγια απ' την ψυχή του.
      Φιλιά Έλλη μου!

      Διαγραφή
  12. Που λες...Μια απ΄ τις μεγάλες μου χαρές όταν έφυγε η κυβέρνηση του Αντωνάκη-Βενιζέλου και τις παρέας τους, ήταν που σκέφτηκα:
    "Τι καλά δεν θα βλέπουμε πια και τον Αδωνάκο-τζουτζούκο-μπουμπούκο, να περιφέρεται στα άθλια μας κανάλια, θα τον βλέπουμε, μόνο αν κάνοντας ζάπινγκ (έτσι γράφεται αυτό το σπορ;) πέφταμε στην εκπομπή του, κατά λάθος...έτσι, ομολογώ πως ανατρίχιασα όταν είδα τη φάτσα του εδώ, γιατί δεν νομίζω πως ξεπερνιέται τόσο γρήγορα η άθλια διετία που ζήσαμε!!!
    Μια απορία: Ποιος θ' αγοράσει την πανάκριβη μπεμβέ, ποιος θα τολμήσει να την κυκλοφορήσει;
    Ευτυχώς που η αγαπημένη κι εξαιρετική Βασιλειάδου, θα τιμά πάντα τη χώρα της και ευτυχώς που δεν είναι και η μόνη!
    ΑΦιλάκια Μαρία μου, απ' το χιονισμένο μου βουνό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου για την μπεμβέ δεν ανησυχώ, κάποιος λεφτάς θα βρεθεί να την πάρει. Είναι και συλλεκτικό κομμάτι βλέπεις.
      Το υποκείμενο που την είχε καβαντζώσει με απασχολεί. Πότε θα πληρώσει για τις ασυδοσίες του. Και η μπεμβέ είναι η παρανυχίδα.
      Φιλιά πολλά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  13. Το κακό είναι Μαρία μου ότι όλοι αυτοί που κυβερνούσαν και άλλοι τόσοι που τους υποστήριζαν τόσα χρόνια βγάζουν όλο
    το δηλητήριό τους για την αποτυχία της κυβέρνησης.Νομίζεις και δεν ζουν σ'αυτή τη χώρα ή έχουν κέρδος απ'ολη τη δυστυχία του λαού.
    Θλιβερά πρόσωπα,ανάξιοι να λέγονται Ελληνες και να ζούν ανάμεσά μας.

    Αξέχαστη αγαπημένη ηθοποιός με το ήθος και το ταλέντο της.


    Φιλιά πολλά
    για μια όμορφη εβδομάδα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ανάξιοι να λέγονται Έλληνες"
      Προσυπογράφω.
      Ζουζού μου φιλιά πολλά και χιονισμένα!

      Διαγραφή
  14. Mε τάραξες !!! Από τη μία η αφαίρεση των προνομίων από τους άχρηστους, πολύ με ικανοποίησε και από την άλλη συγχύστηκα για την ανοχή μας......περίεργος λαός είμαστε ......το ασύγκριτο Μεγαλείο της Βασιλειάδου , καθηλώνει, αυτή η υπέροχη γυναίκα, εκφράζει την ελληνική ψυχή στα καλλίτερά της ήταν και θα παραμείνει αγαπημένη .....καλή εβδομάδα, σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχνιόμαστε Κλαυδία μου.
      Επειδή δεν φημιζόμαστε για τη δυνατή μας μνήμη.
      Κι επειδή αυτοί οι "κύριοι" έχουν το θράσος να βγαίνουν στην επίθεση, αντί να το βουλώσουν και να κάτσουν στη γωνία...
      Φιλιά πολλά και αγαπάμε Βασιλειάδου!!!

      Διαγραφή
  15. Λοιπον..Οταν καπιοι ΤΙΣ ΦΑΓΑΝΕ....Εκεινος τη γλυτωσε...!!
    Τωρα θελω να τονε δω να κυκλοφοραει..Χωρις αστυνομικη συνοδεια..Και να ΜΗΝ ειναι μεταμφιεσμενος σε..ΚΑΛΟΓΡΙΑ..!!

    Συγνωμη..Σε..ΚΟΝΤΗ ΚΑΛΟΓΡΙΑ..Ηθελα να ειπω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον Βενιζέλο:
    Το μόνο καλό που είχε αυτή η BMW, είναι που όση ώρα τον είχαν εκεί μέσα - επειδή ήταν καλά θωρακισμένη - δεν βρώμιζε η ανάσα του τον αέρα της χώρας.

    Για το καθυστερημένο και την υποτιθέμενη επίσκεψη του στο Χάρβαρντ αντιγράφω από [εδώ]:
    "…η τακτική του Harvard, και κάθε σοβαρού πανεπιστημίου, είναι να καλύπτει τα έξοδα των ομιλητών, αυτό που μάθαμε από τη Διαύγεια, στην απόφαση για τα έξοδά του, είναι ότι το ταξίδι του Υπουργού και του προϊστάμενου του γραφείου τύπου του, Β. Μπεσκένη, τα καλύπτει το υπουργείο Υγείας."
    "Ο ίδιος, γνωστός κατά τ’ άλλα για τις δημοσιεύσεις προσωπικών φωτογραφιών από διάφορες επισκέψεις, ανέβασε μια από την εξωτερική όψη κτιρίου, στο οποίο πήγε για δείπνο, και την ταμπέλα από το δωμάτιο που τον έβαλαν να κοιμηθεί."
    "…μίλησε σε αίθουσα 120 ατόμων, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 70 άτομα."
    "…οι φωτογραφίες δεν είναι από εκδηλώσεις της λέσχης αλλά από διάφορες συναντήσεις με θέμα και καλεσμένους από την Ευρώπη που διοργανώνουν διάφορες σχολές του Harvard."


    Για την αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου:
    Μεγάλη και αγαπημένη μου ηθοποιός, που είχε σπουδάσει την υποκριτική και δεν ήταν θεατρίνος της πολιτικής σκηνής (=σούργελο), αλλά δεν γνώριζα την αγωνιστική/αντιστασιακή της δράση.

    Να είσαι καλά Μαρία που μας τα μαθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σταματήσει να βρωμίζει τον αέρα μας, μόνο σε πύραυλο πρέπει να τον κλείσουν και να διακτινιστεί σε άλλον πλανήτη.
      Για το καθυστερημένο σωστά τα μεταφέρεις και φυσικά αξέχαστη θα μείνει η φωτογραφία του έξω απ' τη σουίτα του Κένεντυ.
      Η Γεωργία, όπως και πολλοί άλλοι παλιοί ηθοποιοί, έχουν πολλές άγνωστες πτυχές στη ζωή τους που λίγες μόνο μας είναι γνωστές.
      Εδώ θα είμαστε, να μαθαίνει ο ένας τον άλλο ;-)

      Διαγραφή
  17. ΑΛΕΞΗκέραυνη!!!
    Έχω πέσει κάτω από τα γέλια..κάτσε να σηκωθώ να πάω να συνεχίσω την ανάγνωση!

    Και καλά έκανα και γέλασα εκεί στην αρχή, γιατί με δαύτους όλο και θα μας κόβεται το γέλιο, μέχρι βέβαια να αρχίσουν να πληρώνουν για τα εγκλήματα που έκαναν, αλλά και συνεχίζουν να κάνουν οι δοσίλογοι!

    Φως στο σκοτάδι τους η μορφή της Βασιλειάδου....
    Ξεκίνησα με γέλιο, διάβηκα από το θυμό, κατέληξα στη συγκίνηση....να είσαι καλά Μαρία μου!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς έχουμε τους προβολείς του παρελθόντος. Να φωτίζουν τη στραβωμάρα μας.
      Φιλιά πολλά Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  18. καλημέρα καλή εβδομάδα χαίρομαι που ξαναβλέπω τις αναρτήσεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και τελικά ναι, η Βασιλειάδου έκανε την έκπληξη και ήταν εκείνη η ωραία (κι ας μην ήταν με την κλασσική έννοια) και τα τέρατα παρέμειναν τέρατα, για να μας συγχίζουν σε αυτή τη ζωή... Και μόνο που βλέπω τις αλητόφατσες τους, γίνομαι Τούρκος.. Καλό μεσημέρι Μαρία μου. Γράφε εσύ κι ας (τους) βρίζουμε εμείς :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεφτίλ μπουνταλάδες όλοι τους.
      Γράφε κι εσύ να βρίζουμε παρέα :-)

      Διαγραφή
  20. Να μπορούσαν να τους τα πάρουν όλα και να τους άφηναν να ζήσουν με το βασικό μισθό!
    Θα ήταν η καλύτερη τιμωρία.
    Όσο για την Βασιλειάδου, υποκλίνομαι, τι άλλο;
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς το παρόν χαίρομαι που όλοι αυτοί τρώνε τα μούτρα τους! Για τα υπόλοιπα απλά ακόμη περιμένω...
    Όσο για τη Βασιλειάδου, σπουδαία η πληροφορία που μοιράστηκες μαζί μας Μαρία μου! Εκτός απο μεγάλη ηθοποιός ήταν και μεγάλος άνθρωπος!
    Σε φιλώ και σου εύχομαι μια καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.