Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο νικητής του Survivor

Έχει Άγιο Δομίνικο το Σχιστό;
Έχει και παραέχει.
Και παίκτες έχει, απ’ αυτούς του ορίτζιναλ όμως, που δεν τραβαγιάρουν για μια τηλεθέαση, αλλά για ένα μεροκάματο.
Κυριακή πρωί στο παζάρι του Σχιστού.  Ένα εμπριμέ ποτάμι από ανθρώπους, πάγκους και πραμάτειες. Ένας δρόμος που μετράει σχεδόν τρία χιλιόμετρα, με κάθε λογής προϊόντα προς πώληση. Από αυτοκίνητα μέχρι ωδικά πτηνά. Απ’ την αρχή της διαδρομής, ακουγόταν πίσω μας  μια στεντόρεια  φωνή που τραγουδούσε λαϊκά τραγούδια, συνοδευόμενη από ένα ακορντεόν.  Ο νεαρός κάτοχος της φωνής, διέσχιζε με σταθερό βηματισμό το δρόμο, παίζοντας ασταμάτητα τις νότες του και  τραγουδώντας το ένα τραγούδι μετά το άλλο. Έκανα στην άκρη για να περάσει, όταν διαπίστωσα πως βάδιζε σαν κουρντισμένος σε μια τυφλή ευθεία και ξαφνιάστηκα στη δεύτερη διαπίστωση· είχε πρόβλημα όρασης, ωστόσο περιδιάβαινε με άνεση το παζάρι σαν να ήξερε με ακρίβεια τη διαδρομή, τραγουδώντας ασταμάτητα και συγκρατώντας στο ένα του χέρι ένα πλαστικό ποτηράκι για τα κέρματα. Ήταν μια αλλόκοτη σκηνή, σαν αυτές που νιώθεις πως είσαι σε λάθος διάσταση, πως αυτό που βλέπεις  κι ακούς, θα ταίριαζε σε μια μουσική σκηνή κι όχι στους δρόμους ενός παζαριού. Όχι πως είχε ανάγκη το μικρόφωνο, ο άνθρωπος ήταν μια κινητή ορχήστρα από μόνος του και η φωνή του ήταν σκάλες καλύτερη από επαγγελματίες τραγουδιστές που απολαμβάνουν την άνεση της πίστας και την αποθέωση του κοινού τους.
 Στην επιστροφή τον συναντήσαμε σε μια υπαίθρια ψησταριά, να δέχεται τα κεράσματα μιας παρέας. Με το βλέμμα του υψωμένο στον ουρανό κι ένα γαλήνιο χαμόγελο ευγνωμοσύνης, σήκωνε το ποτήρι του προς όλες τις κατευθύνσεις . Ύστερα από λίγο ζαλώθηκε τ’ ακορντεόν  και πριν πιάσει πάλι τις νότες του, μας άνοιξε διάπλατα τα παραθυρόφυλλα της ψυχής μας  για να μπει το φως του:  «Παιδιά… την υγειά μας να’χουμε κι όλα θα γίνουν!..»

Ψάχνοντας αργότερα στο διαδίκτυο, βρήκα τον Αντώνη τον Μερακλή, που βλέπει  όσα δεν μπορούμε να δούμε όλοι εμείς οι ανοιχτομάτηδες· που σπούδασε μουσική και διαβάζει βιβλία, που οργώνει τις αγορές για να κερδίσει αξιοπρεπώς ένα μεροκάματο, που θαυμάζει τον Γονίδη και ονειρεύεται τη μέρα που θα παρατήσει το δρόμο και θα  βρεθεί σε μια μουσική σκηνή. Αξίζει το χρόνο και τον κόπο μας αυτό το σύντομο βίντεο, με μια συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή. Προσέξτε την αντίδρασή του όταν ερωτάται πώς θα νιώσει την πρώτη μέρα που θα βρεθεί σ’ ένα μουσικό στέκι…
 Παρά τις υποσχέσεις της παρουσιάστριας βέβαια, ο Αντώνης συνεχίζει να παίζει στους δρόμους και να χαραμίζει το καταπληκτικό του ταλέντο, την ψυχή και το πάθος που έχει για το τραγούδι. Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με τον Αντώνη, σ’ ένα απ’ αυτά τον επισκέπτεται σπίτι του το ίνδαλμά του ο Γονίδης και του κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Ίσως να έχει ήδη καταφέρει να έρθει πιο κοντά στο όνειρό του, ίσως και όχι. Όπως κι ίδιος έχει διαπιστώσει άλλωστε, η πίστα σήμερα θέλει τσαχπινιά και καλή εμφάνιση, η φωνή και το ταλέντο δεν αρκούν.  Εκείνο που δεν μπορούμε όλοι εμείς να καταλάβουμε, είναι τι χρώμα έχουν τα όνειρά του.  Ίσως και να είναι λιγότερο γκρίζα απ’ τα δικά μας…
 Στην προσωπική μου κλίμακα, αυτό το παιδί είναι ο απόλυτος νικητής του ριάλιτι που λέγεται ζωή και ανθρώπινη δύναμη. Ο Ιρλανδός συγγραφέας C. Lewis είχε πει: «Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λένε στο Θεό “γενηθήτω το θέλημά σου” κι αυτοί που τους λέει ο Θεός “καλά, κάνε ό,τι νομίζεις”. Κι ο Αντώνης κάνει αυτό που γουστάρει. Και το κάνει έντιμα και παλληκαρήσια.  Μπορεί να μην κατακτήσει ποτέ τη showbiz, αλλά έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να μας ξεναγεί στα  δικά του φωτεινά μονοπάτια, αυτά που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχουν.


Περισσότερα, στη σελίδα του στο fb: https://www.facebook.com/AntonesMerakles/

H φωτογραφία είναι της Ασπασίας Κουλύρα

39 σχόλια:

  1. Με τους ανθρώπους της αληθινής ζωής κανείς δεν ασχολείται... δεν είναι της μόδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχολούμαστε λίγοι κι ας μας λένε "ντεμοντέ". Τιμή μας και καμάρι μας Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  2. Να ξεραμε πόσοι τέτοιοι κρυφοί ήρωες και... νικητές υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας Μαράκι μου.
      Καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  3. Μακάρι να κέρδιζαν αυτοί που αξίζουν.
    Συνήθως γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
    Αν δεν υπάρχει σκάνδαλο,,Δεν πουλάει.
    Να είσαι καλά Μαρία μου.
    Αν διάβαζε την ανάρτηση Σου,σίγουρα θα χαιρόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να κερδίζουν, το έπαθλο βέβαια δεν είναι χρηματικό, αλλά η αξιοπρεπής επιβίωση.
      Καλό βράδυ Ρένα μου!

      Διαγραφή
  4. Δεν τον γνώριζα και σ'ευχαριστώ που μου τον σύστησες μέσα από το βίντεο και την ανάρτησή σου. Τα όνειρά του σίγουρα είναι χρωματιστά. Βλέπεις εκείνος έχει το μαύρο καθημερινά μπροστά του οπότε δεν χωράει κι άλλη μαυρίλα. Μακάρι να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά του. Και μόνο το χαμόγελό του δείχνει πόσο το αξίζει
    Καλή σου νύχτα Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το χαμόγελο που λες Άννα μου, ήταν που με εντυπωσίασε.
      Σ' ευχαριστώ πολύ απ' την καρδιά μου!

      Διαγραφή
  5. Αν και παρακολουθώ το τηλεοπτικό Survivor, αυτό το survivor, είναι το πιο αληθινό.
    Είναι ο πραγματικός αγώνας επιβίωσης! Δεν είναι απλά νικητής. Είναι άλλος ένας μικρός ήρωας της ζωής.
    Όπως πολλοί άλλοι που παλεύουν να επιβιώσουν.
    Εύχομαι να πραγματοποιήσει κάθε του όνειρο, με όλη μου την ψυχή.
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτη φορα εμαθα εδώ για αυτόν τον ανθρωπο Κανελλακι μου και πολύ καλα εκανες που μας τον γνωρισες..για να μαθουμε και να παραδειγματιζομαστε πόση δυναμη και αξιοπρέπεια υπαρχει στην ζωή σε μερικους ξεχωριστους ανθρωπους..!! μονο να μην γινονται αυτοι οι ανθρωποι βορά..για εκμεταλευση στα μήντια για να γινεται τηλεθεαση..να είναι αληθινη και να έχει συνέχεια η στήριξη του Αντωνη του Μερακλή!!! θα το ευχομουν οπως άλλωστε πιστευω όλοι μας μάτια μου!!!
    Τα παρακείμενα σου..... ξέφτια στο φως Κανελλάκι μου ... φιλω σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όλα ξεκινούν και καταλήγουν στα μίντια Ρούλα μου. Μακάρι αυτή η έκθεσή του να του φέρει μόνο επιτυχίες στη ζωή του!
      Πολύ σ' ευχαριστώ Ρουλάκι μου!

      Διαγραφή
  7. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι με απίστευτη ενέργεια
    που έμαθαν να κερδίζουν με το σπαθί τους , που έχουν μια αστείρευτη δύναμη ψυχής.
    Που διδάσκουν ότι το καλύτερο μέλλον έρχεται μόνο μέσα από διαρκή προσπάθεια.
    Ο Αντώνης ανήκει στους μαχητές, έχει καταπληκτική φωνή έχει αυτοπεποίθηση , κερδίζει καθημερινά φίλους...
    Μαρία την καλημέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακριβώς όπως το λες: "μαχητής".
      Και θα πετύχει το στόχο του, είμαι σίγουρη γι αυτόν.
      Σ' ευχαριστώ πολύ Τάσο!

      Διαγραφή
  8. Ζούμε σε μια κοινωνία που τρώει
    τα παιδιά της!!!!
    Αλλά υπάρχουν ψυχές ακόμα με το
    ανεξίτηλο στίγμα της καθημερινής αντίστασης

    Σε φιλώ πολύ πολύ Μαρία των απλών ανθρώπων ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου σ'ευχαριστούμε που μας τον γνώρισες μέσα από αυτό το υπέροχο, ανθρώπινο και συγκινητικό σου αφιέρωμα. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας που αξίζουν κάτι καλύτερο, αλλά τα κυκλώματα επιμένουν βρώμικα. Μία μόνο αναφορά αν μου επιτρέπεις στο ότι αυτός ο άνθρωπος χαραμίζει το ταλέντο του στους δρόμους. Κατανοώ απόλυτα πως το έγραψα, απλά θέλω να διατυπώσω την σκέψη μου ότι δεν χαραμίζεται κανένα ταλέντο στους δρόμους. Γιατί στους δρόμους, όσοι είμαστε στην Αθήνα που βλέπουμε και ακούμε πολύ περισσότερο καλλιτέχνες με ψυχή, αναγνωρίζουμε την αξία τους. Δεν είναι στις πίστες και τα νυχτερινά κέντρα και τις μουσικές σκηνές η ηθική αναγνώριση. Οπότε δεν θεωρώ πως χαραμίζεται το ταλέντο, χαραμίζονται οι ευκαιρίες που θα έπρεπε να έχει τόσο ο συγκεκριμένος άνθρωπος όπως τόσοι ακόμα σε όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων. Σε φιλώ καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα λαθάκι έκανα "κατανοώ πως το έγραψες" ήθελα να πω. :)

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα μου θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν ο Αντώνης είχε την όρασή του και την άνεση να κινείται στους δρόμους. Και ξέρεις καλά πως η πόλη μας είναι παντελώς αφιλόξενη για τέτοια άτομα. Αυτό που για κάποιον μουσικό των δρόμων είναι προσβάσιμο, για τον Αντώνη είναι μια μικρή περιπέτεια και κρύβει πολλούς κινδύνους. Μακάρι να βρεθεί σ' ένα χώρο προστατευμένο, για να μπορέσει να βελτιώσει τις δεξιότητες και το ταλέντο του. Είναι αυτό που πολύ εύστοχα λες "η ευκαιρία που θα έπρεπε να έχει".
      Σ' ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι♥

      Διαγραφή
  10. Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις... πόσες υποσχέσεις εκσφενδονίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και τα κίνητρα, ύποπτα, συνήθως για χάρη της ακροαματικότητας, πάλι για τα νούμερα, πάλι για το χρήμα που φέρνει η διαφήμιση του ανθρώπινου πόνου. Γιατί αν ο Αντώνης δεν ήταν τυφλός κανένας δεν θα ασχολιόταν μαζί του και δεν θ' αναγνώριζε το ταλέντο του... Πόσο λυπηρό, να πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις για να γίνουμε και να φερθούμε επί τέλους σαν Άνθρωποι!
    Εύχομαι με όλη μου την καρδιά ο Αντώνης να κάνει τη διαφορά!
    Πολλά ΑΦιλιά καρδιάς Μαρία μου, με πολλά ευχαριστώ και γι αυτή την ανάρτηση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα "ευχαριστώ" είναι δικά μου Στεφανία μου. Πήρα το θάρρος να το μοιραστώ μαζί σας και χαίρομαι για την ανταπόκρισή σας. Ο Αντώνης και ο κάθε αντίστοιχος "Αντώνης", αν ήταν σε άλλη χώρα, ίσως και να μεσουρανούσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Εδώ, παλεύουν για το αυτονόητο.
      Να'σαι καλά Στεφανία μου, ειλικρινά σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  11. Γεια σου Μαρία μου!
    Δεν τον γνώριζα τον Αντώνη!
    Εγώ κρατάω το εξής:
    Είναι μερακλής,
    όνομα και πράγμα!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το πραγματικό του επίθετο, αλλά όντως του ταιριάζει γάντι!
      Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  12. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι εδώ στη γειτονιά την δικτυακή, σαν και σένα Μαρία, που ανοίγουν τις πόρτες της γνώσης και της ενημέρωσης πάνω σε τέτοιους απλούς και καθημερινούς αγωνιστές της ζωής.
    Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, χωρίς ψεύτικη λάμψη, παλεύουν άνισα για αξιοπρέπεια και ανθρωπισμό.
    Εισπράττω με τον καλύτερ ο τρόπο το μήνυμά σου.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια βολτίτσα είπα να σας πάω ως το Σχιστό Γιάννη μου. Σας ευχαριστώ απ' την καρδιά μου που με συνοδεύσατε! Η κάμερα τον αδικεί πάντως. Η φωνή του είναι βροντώδης και συγκλονίζει. Μου θύμισε έντονα τα σπαραξικάρδια τραγούδια του Καζαντζίδη. Απ' την ψυχή του τραγουδάει, στην κυριολεξία.
      Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη!

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω ο Αντώνης να κάνει πραγματικότητα όλα του τα όνειρα!!

    Σαν παιδί γνώριζα καλά έναν τέτοιο "νικητή"...γείτονας και φίλος των γονιών μου, τυφλός εκ γενετής και με το ακορντεόν του πάντα στο χέρια...σαν να ξαναζωντάνεψε μου φαίνεται κι ας μην είχε το ίδιο όνομα...ίσως φταίει το ακορντεόν που με πήγε τόσο πίσω!

    Φιλιά πολλά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξέρεις Μαρία μου πόσο δύσκολο όργανο είναι το ακορντεόν ε; Φαντάσου λοιπόν να πρέπει να περπατάει στα τυφλά, να συγκρατεί το κυπελάκι στα ακροδάχτυλα του ενός χεριού & να τραγουδάει ταυτόχρονα!...
      Σ' ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες τις αναμνήσεις σου!

      Διαγραφή
  14. Τι δύναμη ψυχής θα πρέπει να ’χει αυτός ο άνθρωπος… ώστε να μπορεί να δίνει τέτοια ευχή και τόση ελπίδα: «Παιδιά… την υγειά μας να ’χουμε κι όλα θα γίνουν!..» Μακάρι βρε Αντώνη, μακάρι!

    Μαρία σ’ ευχαριστώ για το μάθημα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κι αν ήταν! Πόση εντύπωση μου έκανε αυτή η ευχή του να'ξερες! Η πλήρης αντίφαση, μα και η πιο μεγαλειώδης έκφραση ενός ανθρώπου που στερείται την όρασή του.
      Στράτο, οι ευχαριστίες δικές μου! Ολόψυχα ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  15. Πλήρες ρεπορτάζ η ανάρτησή σου, Μαρία.
    Επιμονή, θάρρος, αντοχή, είναι οι λέξεις-μηνύματα που απορρέουν άμεσα.
    Έτσι όπως είναι δομημένη η ανάρτηση, προσφέρει υπηρεσία ανυψώσεως ηθικού στους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσκολία επιβίωσης. Αντλούν δύναμη από παρόμοιες ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να αντλούν δύναμη, αν και νομίζω πως εμείς είμαστε αυτοί που αντλούμε δύναμη απ' τη δική τους. Σ' ευχαριστώ πολύ Άρη!

      Διαγραφή
  16. Με συγχωρειτε αγαπητοι φιλοι,και Μαρια...
    Καλος ο αγιασμος..Αλλα πρωτα χρειαζεται..ΜΙΑ ΓΑΤΑ...!!
    Εμενα ο προβληματισμος μου ΔΕΝ ειναι κατα ποσον ο αξιαγαπητος φιλος..Τα καταφερνει η ΟΧΙ...
    Διοτι τελικα ζητιανος ειναι....
    Στο Σαρβαβορ της ζωης....
    ΑΛΑ ΘΥΜΩΝΩ με μενα...!!!!
    Που βλεπω....!!!!
    Που ειμαι ατομο.."ευαισθητο και αλληλεγγυο"
    Αλλα ψηφιζω ανθρωπους που αδιαφορουν για τις περιπτωσεις αυτων των ΖΗΤΙΑΝΩΝ....
    Και μαλιστα ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ.....
    Και θελω τα νουμερα παραγωγικοτητας που ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ απο τους ξενους δυναστες μας..
    Να ισχυσουν για ολους...!!!!
    Θελω λοιπον και ειμαι συνενοχος,εκεινων..Που ερριξαν στο δρομο αυτον το ΖΗΤΙΑΝΟ..Και αλλους πολλους σαν κι αυτονε...
    Αναπηρους,ΚΟΥΛΟΥΣ κουφους...Κουτσους και αλλους αντιπαραγωγικους....
    Θελω λοιπον...
    Το υποδουλο κρατος μου..Ελαττωνοντας συνεχως τα κονδυλια που εξυπηρετουν αυτους τους ανθρωπους...
    ΘΕΛΩ να τους.."εξαφανισει" απο τα ματια μου,να μην τους βλεπω..
    Και στενοχωριεμαι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως το πάμε, θα εξαφανιστούν Μαχαίρη μου. Είναι ήδη στο περιθώριο, ριγμένοι στο σύγχρονο Καιάδα. Σκληρός ο λόγος σου, μα καταλαβαίνω τα νοήματά σου.
      Και στεναχωριέμαι...

      Διαγραφή
  17. Και μετά σου λέει άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.
    Τρίχες!
    Εμείς έχουμε ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους. Να μας δίνουν καθημερινά σφαλιάρες μπας και καταλάβουμε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για να επιβιώσεις σε έναν κόσμο που στα γρανάζια της ζωής σου αντί να στάζουν λάδι, ρίχνουν πέτρες. Τι σημαίνει να ξεκινάς πίσω από το μηδέν για να πραγματώσεις και τα πιο απλά σου όνειρα.
    Πραγματικά λυπάμαι τα ανθρωπάκια που ρίχνουν απαξιωτικές ματιές στους "Αντώνηδες", που νομίζουν ότι οι "Αντώνηδες" είναι για λύπηση. Γιατί η χειρότερη αναπηρία είναι να έχεις εγκεφαλική βλάβη και να μη το καταλάβεις ποτέ.
    Όσο για την Πολιτεία;
    Αυτή λέει να αγοράσει μερικά Λέοπαρντ, μερικά F16 και μερικά υποβρύχια ακόμα και μετά να ξαπλώσει ήσυχη ανάμεσα σε ρεψίματα ανακούφισης για τους τραπεζικούς της λογαριασμούς που ολοένα και μεγαλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χείμαρρος ο λόγος σου Πέτρο. Συνυπογράφω και σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  18. Αμάν βρε Μαρία, πάλι "τρε μπανάλ" σε βρίσκω...!
    Όταν υπάρχουν τα σαρβάιβορ στους "σκάιδες", όλα τα άλλα
    είναι απλές οδοντόκρεμες... Πόσο τυχερή που τον γνώρισες..
    Υ.Γ Να σου πω κι από εδώ με γεια το άβαταρ! Πανέμορφο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλ μερσί σενιόρα Πέτρα:-))
      Ν' άλλαζαν όλα τόσο εύκολα όσο τα άβαταρ!...

      Διαγραφή
  19. Σε ευχαριστούμε που μας τον γνώρισες, Μαρία μου. Ξέρεις πού στάθηκα; Στο ότι κάνει αυτό που γουστάρει (και αγαπάει) έντιμα και παλικαρίσια, όπως λες. Του βγάζω το καπέλο και μακάρι να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά του.
    Στάθηκα επίσης και στα λόγια του συγγραφέα που παρέθεσες, δεν τα ήξερα, τα αγάπησα ως άποψη και τα κράτησα.
    Να είσαι καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνώνουμε όλοι τις ευχές μας, να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες του. Το αξίζει!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Έλλη μου!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.