Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

“Λυποαναρρόφηση και λυπογλύπτες”

Τέτοιο αντηλιακό δεν έχει βγει ακόμα. Οι δείκτες προστασίας ανύπαρκτοι. Και το δίχτυ ασφαλείας επίσης.  Αρκούν λίγες ώρες πρωινής έκθεσης στην ακτινοβολία της τηλεόρασης και θα έχεις πειστεί ότι έχεις περιττά κιλά, πεσμένο στήθος, πρησμένα πόδια, χαλαρωμένα μπράτσα και ξεχειλωμένη περιφέρεια. Αν δεν ντρέπεσαι ήδη για το σώμα σου, θα πρέπει να ντρέπεσαι που δεν ντρέπεσαι.

Λογικά θα έχεις παρατήσει δουλειά (αν υπάρχει), σπίτι, παιδιά, μαγειρέματα και φροντίδες και θα τρέχεις να παραγγείλεις την αδυνατιστική κρέμα που θα σε σμιλεύει καθώς κοιμάσαι, τις μαγικές τσίχλες που θα σου κόψουν διαμιάς την όρεξη, τα μαγνητικά σκουλαρίκια που θα σου καίνε λίπος όταν τα φοράς, έναν αναζωογονητικό μασαζοκορσέ που θα σου ροκανίζει την κυτταρίτιδα καθώς σφουγγαρίζεις τα πατώματα και το επαναστατικό  συμπλήρωμα διατροφής από ψυχρής έκθλιψης πρωτόγαλα θηλυκιάς χελώνας, που θα σε λιποαναρροφήσει σε λίγες μόνο μέρες!

Κι ύστερα θα ξυπνήσεις. Με τη θλιβερή διαπίστωση πως σε περιμένει ο νεροχύτης, οι παιδικές τσιρίδες απ’ το διπλανό δωμάτιο, ένα ολάκερο σπίτι για να το φέρεις βόλτα και μια σιδερώστρα γεμάτη τσαλακωμένα ρούχα. Ίσως και να δακρύσεις πάνω απ’ την κατσαρόλα, όχι τόσο απ’ το κρεμμυδάκι που ψιλοκόβεις, όσο για τα παραπανίσια σου βάρη. Την αποστροφή για τον εαυτό σου, τη μελαγχολία και την ανασφάλεια. Θα τα σοτάρεις όλα με το φαγητό της μέρας και θα κλείσεις το καπάκι να βράσουν στο ζουμί τους. Όση ώρα τους στύβεις πορτοκάλια σκυμμένη στο νεροχύτη, η καλλίγραμμη τηλεπερσόνα –λες και σε βλέπει απ’ το γυαλί η άτιμη- σου κάνει αντιπερισπασμό, κάνοντας ρεκλάμα την «Πανμέγιστη-Επαναστατική-Ζούπερ Αδυνατιστική Κρέμα» που θα σου εξαφανίσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού στα μπούτια σου. Χωρίς κουκούτσια η πορτοκαλάδα του Νικόλα, χωρίς έγνοιες η τηλεπαρουσιάστρια, χωρίς ρετούς η ζωή σου, «Χωρίς ενοχές για το σώμα, δε γίνεται να ξεκινήσει καλοκαίρι»Αλισβερίσι να γίνεται δηλαδή, για να βγει και σήμερα το καθόλου κοπιαστικό –μα ούτε και ευκαταφρόνητο- μεροκάματό της.



Κι αν δεν πείστηκες ακόμα, μπαίνει σ’ εφαρμογή ο βαρύς οπλισμός της. Ειδικοί διατροφολόγοι , ψυχολόγοι, αισθητικοί και πλαστικοί χειρουργοί, πάσης φύσεως λιποεξαφανιστές και  σαλτιμπάγκοι θα σε αναλάβουν προσωπικά. Όλοι θα σου υποσχεθούν ότι θα χάσεις το περιττό βάρος στην περιφέρεια και τα ψωμάκια, φορτώνοντάς σε όμως, με τόνους από ψυχικό άχθος και ενοχές. «Ο καθρέφτης σας κυρία μου… ο καθρέφτης σας είναι αυτός που θα σας πει την απόλυτη αλήθεια. Ακούστε τον προσεχτικά κι ελάτε να κλείσουμε ένα ραντεβού γνωριμίας…», είπε ο ειδικός με περισπούδαστο ύφος.

Ο παλιός ολόσωμος καθρέφτης σε περιμένει υπομονετικά στο ντουλαπόφυλλο της κρεββατοκάμαρας. Διαπιστώνεις πως έχετε να ιδωθείτε κατάματα κάτι χρόνια. Είτε απ’ την κούραση και τις έγνοιες, είτε απ’ το φόβο της ρυτίδας και του λίπους. Σήμερα όμως ξέρεις πως δεν γλυτώνεις την αντανάκλασή του –με τις ευλογίες του ειδικού μάλιστα- κι αφήνεσαι παραδομένη στην κριτική του…

-         Θυμάσαι πόσα ζήσαμε μαζί; Χάδια, έρωτες, γέννες, λοχείες, θηλασμούς, οδύνες και χαρές, λαχτάρες και κοπιαστικά μερόνυχτα… Πάντα ήμουν πιστό στις ανάγκες και τις προσταγές σου. Κι όσο περνάει ο καιρός, αγαπώ τα παραπανίσια κιλά σου, την ξεχειλωμένη απ’ τις γέννες κοιλιά σου, την κυτταρίτιδα και τα κρεμασμένα σου μπράτσα, τις ραγάδες στο στήθος και τα πρησμένα σου γόνατα. Να είσαι περήφανη για  το κορμί σου και να θαυμάζεις αυτά που κατάφερες! Και πάνω απ’ όλα, να το υπερασπίζεσαι σ’ όσους το υποβιβάζουν σε φτηνό προϊόν που θα το βάλουν στην πριονοκορδέλα  για να το φέρουν στα μέτρα του παραμυθιού τους…


 Η φωνή της παρουσιάστριας δεν ακούγεται πια απ’ το σαλόνι.

Σαν να πάτησε κάποιος το κόκκινο κουμπάκι λυποαναρρόφησης.

[φωτογραφίες απ' το διαδίκτυο]

39 σχόλια:

  1. Υπέροχα τα λες και συμφωνώ σε όλα! Πολλά τα λεφτά Μαρία μου. Η βιομηχανία ''σώμα μοντέλου'' είναι τεράστια με μεγάλα κέρδη. Και τα παπαγαλάκια της στην τηλεόραση πιάνουν νωρίς δουλειά.
    Μας έχουν γεμίσει ενοχές, το '' μαζί τα φάγαμε'' αφήνει πόντους στην περιφέρεια. Και μην νομίζεις ότι δεν έχουν καταφέρει πολλά....Αν δεις τη μανία για ανορεχτικό κορμί θα το καταλάβεις.
    Όποιος γίνεται πρόβατο στην τηλεόραση ας υποστεί και τις συνέπειες.
    Πολλές καλημέρες Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο πάει και απλώνεται αυτό το "μαντρί" με τα πρόβατα Αννούλα μου...
      Μια χαρά δουλεύει η φάμπρικα.
      Την καλησπέρα μου και σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι που θα λυπήσω τους ειδικοί διατροφολόγους , ψυχολόγους, αισθητικούς, πλαστικούς χειρουργούς και τους πάσης φύσεως λιποεξαφανιστές, καθώς και τις καλλίγραμμες τηλεπερσόνες, αλλά τα μόνα θέματα που με λυπούν, βρίσκονται στα νέα των δελτίων ειδήσεων.

    Συμπλήρωμα διατροφής από ψυχρής έκθλιψης πρωτόγαλα θηλυκιάς χελώνας! Εντάξει, κλαίω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι δραματικά τα νέα πλέον Αρτίστα μου.
      Ωστόσο κάποιες ..."χτενίζονται" ακόμα.
      Κλαίω κι εγώ...

      Διαγραφή
  3. Σε λίγο δεν θα χρειαζόμαστε κανέναν ειδικό καθότι
    η τσέπη θα παίξει δυστυχώς πρωταγωνιστικό ρόλο!!!
    Αυτό το πρωτόγαλα με έστειλε σου λέω
    Μαχόμαστε κι όποιος αντέξει.....

    Καλή Κυριακή Μαρία μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς κάποιες τσέπες είναι καλά "γαζωμένες" Ελένη μου.
      Κι αντέχουν.
      Εμείς δεν ξέρω για πόσο ακόμα, αλλά το παλεύουμε (και δίχως πρωτόγαλα)
      φιλί αγάπης♥

      Διαγραφή
  4. Χαχα...να ντρεπόμαστε που δεν ντρεπόμαστε? Ναι, έτοιμοι είναι να το πουν κι αυτό αν δεν το έχουν πει ήδη δηλαδή!
    Κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα γίδια που βγαίνουν στην τηλεόραση και αλλού...και καλά τα γίδια της τηλεόρασης να πουλήσουν θέλουν να έχουν έσοδα..τα άλλα τα γίδια που ξερνοβολάνε κακία έτσι για την ξεράσουν είναι τα πιο επικίνδυνα!
    Όπως επικίνδυνους θεωρώ και τους πλαστικούς χειρουργούς πια που έχουν ξεφύγει από το λειτούργημά τους παραμορφώνοντας κυριολεκτικά τους αφελείς!
    Α και κάποιους που βγάζουν κάτι διατροφές σκέτες διαστροφές! Και αυτοί είναι μάστιγα και επιδημία!
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι υπάρχουν και διαστροφικά στομάχια που τα καταπίνουν αμάσητα.
      Φιλιά πολλά Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Μαρία μου!
    Το κείμενό σου τονωτική ένεση σε πάσης φύσεως ανασφάλειες είναι
    και η αλήθεια!
    Προσωπικώς,έχω θέμα με τους μαύρους κύκλους.
    Όμως βρίσκω τη δύναμη και λέω κατάματα στον καθρέφτη το ιστορικό:
    "Μη μου τους μαύρους κύκλους τάραττε!"😄
    Ε μα!Μας έχουν πρήξει ειδήμονες και μη με την αισθητική τους!
    Εύχομαι,λοιπόν,ένα τέλειο καλοκαίρι με τις ατέλειές μας..χιχι
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε ένα κατάπλασμα με πατάτες και μαϊντανό, έτσι λέει μια γνωστή μου αισθητικός.
      Δεν ξέρω αν είναι όντως αποτελεσματικό για τους μαύρους κύκλους, αλλά ως συνταγή είναι αξεπέραστη :-)
      Φιλιά πολλά Γιούλη μου με τις τέλειες "ατέλειές" σου!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα κι εγώ Μαρία μου που έχω κλείσει την τηλεόραση κάτι χρόνια, δεν γλυτώνω!
    Δεν τολμώ να μπω στο internet να σου οι μαγικές κρέμες, οι προσφορές για ανώδυνα λίφτινγκ προσώπου, τα περίεργα ροφήματα που υπόσχονται κοιλιά γραμμωτή καλύτερη από του Ρουβά.
    Βγαίνω να πάω στο φούρνο και βλέπω τόσους να κάνουν τζόκινγκ ότι ώρα φανταστείς.
    Αγαπώ το σώμα μου όμως και ειλικρινά δε δίνω μια!
    Γυμνάζομαι λίγο, περισσότερο με γυμνάζουν οι δουλειές του σπιτιού χιχι
    Αν έρθει καλοκαίρι θα βγω στην παραλία και σ' όποιον αρέσω.
    Εκείνοι που κοιτάνε το περιτύλιγμα μόνο είναι κούφιοι οι ίδιοι οπότε δεν με αφορούν.

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βουρ στην παραλία Σερενάτα μου!
      Αυτό με τις δουλείες του σπιτιού, ισχύει;
      Αν ναι, σύντομα θα γίνω η θηλυκή έκδοση του Ρουβά :-)))

      Διαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχεις...
    Πιστεύω σε δυο πράγματα: κανείς δεν είναι τέλειος & όλοι έχουν δικαίωμα στο καθετί (βλέπε την εξόρμηση στις παραλίες)! Όποιος θεωρεί/διαλαλεί το αντίθετο είναι (το λιγότερο) αδαής, ρηχός και ανόητος.
    Δεν με απασχολεί η γνώμη των άλλων και ό,τι πάνε να μου πασάρουν, και μάλιστα την ίδια εποχή κάθε χρόνο. Άλλο να θέλω να το κάνω εγώ η ίδια για μένα, για την υγεία μου, κι άλλο να θέλεις εσύ να με πείσεις πως αν δεν το κάνω δε θα γίνω αποδεκτή από τους άλλους. Ε, και λοιπόν;
    Δεν ήταν πάντοτε εύκολο - ειδικά όταν ήμουν μικρότερη - πλέον όμως έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου όπως είναι (και ΔΕΝ είναι τέλειος, σε καμία περίπτωση). Άλλωστε το έξω μας δεν αντέχει για πάντα, το μέσα μας όμως... κι ένας άσχημος άνθρωπος μέσα, σου δίνει την εντύπωση πως είναι άσχημος κι απέξω. Κι ας είναι πανέμορφος.
    Φιλιά πολλά Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπάζομαι αυτό ακριβώς που λες Έλλη μου. "Το κάνω για μένα"...
      Φιλιά πολλά και σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Μαρία μου, για μια ακόμη φορά με καυστικότατο και υπέροχο χιούμορ, έθιξες τα κακώς κείμενα μιας εποχής που δεν χαρίζεται σε κανένα ή καλύτερα χαρίζεται μόνο σε αυτούς που αρνούνται να μπουν σε οποιοδήποτε κερδοσκοπικό παιχνίδι.
    "Ελεύθερα" άτομα είμαστε, ας αναλάβουμε μια και καλή την ευθύνη της ψυχικής μας υγείας και ως επέκταση και του σώματος μας και ας τ΄ αντιμετωπίσουμε σαν ΕΝΑ!
    Ειλικρινά είναι μια ακόμη απόδειξη πως για τα όποια δεινά μας, δεν φταίνε οι άλλοι και ούτε καν η πολιτεία, γιατί η πολιτεία είμαστε εμείς!
    Δεν ξέρω γιατί αλλά διαβάζοντας σε, μου ήρθε στο νου, η πολύ πετυχημένη διαφήμιση,"Τα πάχη μου, τα κάλοι μου" και το "Σ' όποιον αρέσουμε"!!!

    ΑΦιλάκια πολλά και πάντα τρυφερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχικά είμαστε παχύσαρκοι Στεφανία μου, αλλά ποιος νοιάζεται γι αυτό;
      Τα πάχη μας κι οι κάλοι μας, θα παράφραζα τη γνωστή διαφήμιση :-)

      Διαγραφή
  10. Αν ρωτήσεις κάποιον σεφ-τηλεμάγειρα θα σου διδάξει ότι σε ένα καλό φαγητό ή γλυκό αρχικά μετράει η εμφάνιση. Αυτή είναι που θα δώσει και την πρώτη εντύπωση στον πελάτη για να το καταναλώσει μιας και η γεύση έρχεται μετά.
    Αυτό είναι το βασικό που πρέπει να έχουν στο νου τους όσοι προορίζονται για ...κατανάλωση.
    Όσοι δεν προορίζονται να φαγωθούν, όσοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο εσωτερικό και όχι στο περιτύλιγμα, γνωρίζουν που βρίσκεται η πραγματική ομορφιά. Και αυτή δεν φτιάχνεται από κρέμες που βρίσκεις στα ράφια, ούτε από διαδρόμους γυμναστηρίων, ούτε σε ινστιτούτα ομορφιάς. Αυτή την χτίζει ο καθένας μόνος του, μέρα με τη μέρα, με πολύ παίδεμα, πολλές θυσίες, πολλή πολλή δουλειά.
    Προσωπικά θα προτιμούσα το χαζοκούτι να έδειχνε όμορφους ανθρώπους, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την ομορφιά. Ανθρώπους που θα ανέβαζαν το επίπεδο αυτού του λαού και δεν θα τον γέμιζαν σκουπίδια την ώρα που αυτός χάζευε τους ακριβοπληρωμένους κ$λους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aχ κι εγώ αυτό θα ήθελα απ' το χαζοκούτι Πέτρο μου.
      Αντιθέτως όμως, το παιχνίδι όσο πάει κι αγριεύει.
      Όσοι αντέχουν και τολμούν την έκθεση, θα υποστούν και τις συνέπειες.
      Τους χαιρετισμούς μου!

      Διαγραφή
  11. «Χωρίς ενοχές για το σώμα, δε γίνεται να ξεκινήσει καλοκαίρι»
    Ας το κάνουμε σημαία....! ας το πιστέψουμε. Το σώμα μας δεν είναι εκθετήριο προϊόν για να το κρεμάσουμε στα μανταλάκια το καλοκαίρι. Φυσικά οφείλουμε να το σεβόμαστε, να το αφουγκραζόμαστε, να το προσέχουμε καθώς αυτό είναι που "μας κουβαλάει" αλλά δεν θα το μεταβάλουμε σε φετίχ ματαιότητας και fashion design.
    Άλλωστε για τους ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ, ναι και το εννοώ, ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ μην το πω αλλιώς τώρα και ξεστρατίσουμε, η "ΤΑΒΛΑ" δεν έχει να κάνει με το τέλειο σώμα φίλες και φίλοι αλλά με τι διεργασίες γίνονται στο μυαλό μας. Όσον αφορά τώρα τα σκουπίδια που μας προβάλλουν ως πρότυπα ας τα βάλουμε στο μέρος που τους αξίζει. Στο αποχωρητήριο της συνείδησής μας.
    Μαρία μου τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνυπογράφω Γιάννη.
      Ο ορισμός της "τάβλας" πολύ μου άρεσε :-)

      Διαγραφή
  12. Συγγνώμην, αλλά εγώ θα διαφωνήσω. Καθέτως, πλαγίως και διαγωνίως. Σαν άντρας που είμαι. Ναι, θέλω η γυναίκα να έχει σώμα χάρμα οφθαλμών (που λένε). Διότι, άλλο είναι να ευφραίνεται το μάτι και άλλο να κοιτάζεις μην τυχών και έκατσε το λάστιχο του αυτοκινήτου. Και μην μου πεις ό,τι το αυτοκίνητο με καθισμένο λάστιχο πάει εξ ίσου καλά. Όχι, δεν θα το πιστέψω.
    Αχ! Μαρία μου. Όλη αυτή η ιστορία δεν γίνεται για το λίπος της κυρίας που δεν σηκώνεται απ' τον βυθισμένο καναπέ. Μην τυχόν και χάσει την προφορά της "παμμέγιστης" κατά την απαγγελία από τον διατροφολόγο. Το θύμα ψάχνει ο λιποαναροφολόγος. Την τσέπη του κυρίου που στηρίζει τα πόδια του καναπέ. Και, ουδεμία αντίρρηση δύναμαι να δεχτώ επ' αυτού.
    Διότι, αν θέλεις καλέ μου να έχεις σύντροφο κατά το πρότυπο της Μελάνια (μπου-χού) πρέπει να γίνεις Τράμπ (μπλιάχ). Εντωμεταξύ, ρίχνε και καμιά ματιά (έστω στα κλεφτά) στον ολόσωμο καθρέφτη του ντουλαπόφιλου (κατά προτίμηση profile). Αλλά και βαθύτερα. Να μετρήσεις τα ξεχασμένα πουκάμισα και παντελόνια που δεν πρόλαβες να λιώσεις και τα έφαγε ο σκόρος. Ειδάλλως δέξου τη μοίρα σου. Που δεν είναι αδιάφορη με τα έτη της καμπούρας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ζητείται κύριος για (υπο)στήριξη ποδιών καναπέ. Δεκτές, μόνο σοβαρές προτάσεις"...
      Την καλησπέρα μου Παντελόνι ;-)

      Διαγραφή
  13. Αυτό το πρωτόγαλα της χελώνας, Πού θα το βρω;
    Με ενδιαφέρει τα μάλα 😂😂😂😂😂😂😂😂
    Να είσαι καλά Μαρία μου, Πολύ γέλασα.
    Δυστυχώς κερδίζουν από την αφέλεια μας οι καιροσκόποι.
    Άλλο είναι το μας,Όχι τα παραπανίσια κιλά μας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν δεν αδυνατίσεις, εκτρέφεις χελωνονιντζάκια Ρένα μου.
      Μόνο φιλάκια παραπανίσια ♥

      Διαγραφή
  14. Εύχομαι Μαρία μου ποτέ να μην βρεθείς σ' αυτήν την ομάδα με τα παραπάνω κιλά.
    Εγώ εδώ και χρόνια βρίσκομαι εκεί και όλες αυτές οι ενοχές για εγκατάλειψη χρόνια του εαυτού μου με ακολουθούν. Ωστόσο τις παραμερίζω και ευχαριστώ τον Θεό που ακόμη το σώμα μου δεν με έχει εγκαταλείψει και εξακολουθεί να παλεύει σε πείσμα των καιρών διατηρώντας την υγεία μου. Τελικά αυτό αρκεί μαζί με λίγους ανθρώπους που σ' αγαπούν ακόμη και χωρίς να ξέρουν τι βάρος δείχνει η ζυγαριά σου. Βρίσκομαι στην Άνδρο και εντός των ημερών θα παραγγείλω το βιβλίο σου εις διπλούν για μένα και τη Χριστίνα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόλαβες κι έφυγες Φλώρα μου; Κι ήθελα πολύ να είσαι στην παρουσίαση του βιβλίου μου...
      Σ' ευχαριστώ πολύ κι εσένα και την Χριστίνα!
      Καλές διακοπές και χωρίς καμιά ενοχή. Δεν έχεις ανάγκη από κοπλιμέντα, αλλά είσαι μια γοητευτική γυναίκα με καλλίγραμμη προσωπικότητα!...

      Διαγραφή
  15. Καλά... για μια ακόμη φορά έχω μείνει άφωνη με το χιούμορ σου.. και με τον τρόπο της γραφής σου που καυτηριάζεις τα κακώς τεκτενόμενα με τις πλύσεις εγκεφάλων.. των ανεγκέφαλων όλων στο βωμό της κατανάλωσης που μας κάνουν .. Κανελλάκι μου .. και.. θα πρέπει να ντρέπεσαι που δεν ντρέπεσαι..χα..χα. αυτο το πρωτογαλα της θηλυκιάς;..χα..χα..χελώνας έπινα και εγώ γι αυτό έγινα συλφίδα..!!!! όπως λέμε τα πάχη μου τα κάλη μου.!! χα.χα..!! να είσαι καλα βρε αγαπη μου που με εκανες και γελασα παρ ολο που το θέμα έχει (ειδικό βάρος.!!) διαβάζω θα τα πούμε ναι; φιλακια Κανελλακι μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάζεψε καμιά χελώνα να την αρμέξουμε Ρούλα μου...
      Φιλιά πολλά διαβαστερό μου πλάσμα♥

      Διαγραφή
  16. Καλά, ξέρεις ότι πάτσες ευαίσθητο σημείο, το οποίο το έχω πιάσει κι εγώ κάποιες και με πιο άγαρμο τρόπο - βλ. λευκάνσεις κλπ!
    Πατάνε όλοι στην ανασφάλεια της γυναίκας, η οποία βιώνει σχέση εξάρτησης από το βλέμμα και τον θαυμασμό του ανδρικού πληθυσμού. Ζει σε μια κοινωνία ανδρών, μια κι εκείνοι έχουν τα ηνία στα χέρια τους παγκόσμια μας αρέσει δεν μας αρέσει και ζει γι΄αυτούς. Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια, οπότε πάνε να της την φορέσουν από τα γεννοφάσκια της με κάθε τρόπο, με πολλαπλούς βομβαρδισμούς από παντού.
    Και οι περισσότεροι άρρενες τον ενισχύουν όταν σε κάθε ξώβυζο, ξέκωλο - βάλε όλα τα ξε... - και κάθε πετάρισμα μιας ογκώδους βλεφαρίδας πέφτουν σαν τις μύγες;
    Μην ξεχνάμε τι έφταναν να κάνουν οι Κινέζες στα πόδια τους, ώστε να αρέσουν στους άνδρες!
    Άσε, μη συνεχίσω, καθώς τελειωμό δεν θα έχω...
    Όλες σαν τις σφραγίδες στα δημόσια έγγραφα, συγκεκριμένων διαστάσεων και ορισμένων αυστηρά προδιαγραφών, αλλιώς δεν υφίστανται στον χάρτη!
    Καλή εβδομάδα, Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη για τις απανωτές παραλείψεις γραμμάτων... δεν ξέρω τι έπαθα. Όποιος βιάζεται αυτά παθαίνει!

      Διαγραφή
    2. Το σύνδρομο του "μανεκέν" καλά κρατεί Γλαύκη μου.
      Χάρηκα πολύ το "χώσιμο" σου. Με όλα τα γράμματα, σφραγίδες και έγγραφα, συμφωνώ και επαυξάνω :-)

      Διαγραφή
  17. Κι άμα το κιλό κι η κυτταρίτιδα έχουνε κάτσει στο σώμα,
    κάνει ο άνθρωπος καμιά δίαιτα, παστώνεται με καμιά "θαυματουργή"
    κρέμα, πετάει τα λεφτά του σε τίποτα "Πρίνου", και γίνεται κάτι.
    Αν όμως η κυτταρίτιδα έχει "πιάσει" εγκέφαλο, δεν φεύγει με τίποτα! ✿

    Υ.Γ Να 'ξερα που κάνεις μπάνιο βρε παλιοκιαρατά, να ναυλώσω ένα πούλμαν με
    γυναίκες γεμάτες από...πάχη/κάλλη, να 'ρθουμε να σου κάνουμε "όαααααα"! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ατάκα δε τη θυμάμαι ρε Πέτρα, από πού είναι;

      Διαγραφή
    2. Αν μιλάς για το υστερόγραφο, δεν υπάρχει κάπου ως ατάκα,
      απλά δανείστηκα κάποιες λέξεις τού Ζήκου κι έφτιαξα το σκηνικό!

      Διαγραφή
  18. "λυποαναρρόφηση" γλωσσοπλάστριά μου εσύ!!! ☺

    Καθώς σε διάβαζα Μαρία μου πρόσεξα πόσοι ζουν εκμεταλλευόμενοι τις ενοχές των γυναικών κυρίως. Πω ωπ πολλά επαγγέλματα ... Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! ☺

    Δεν θα το κρύψω : για πολλά χρόνια ζούσα κάθε άνοιξη με τον ίδιο καημό: να μην με βρει το καλοκαίρι plus size, με κυτταρίτιδα ή χωρίς κοιλιακούς. Χρόνια γυμναζόμουν για να έχω μια ωραία εικόνα. Και στην τελική δεν το φχαριστιόμουν καθόλου! Με άγχος γινόταν!
    Κι έπρεπε να γεράσω (που λέει ο λόγος) για να μάθω να με αγαπώ με τις ατέλειες μου και να θέλω να είμαι πνευματικά υγιής, μέσα σε ένα σώμα υγιές!
    Δεν θα περάσω στο άλλο άκρο όμως, να τα αφήσω όλα χύμα, να καταστρέφω τον "ναό" που φυλάει την πολύτιμη @ριστούλα, με πρόφαση ότι με αγαπώ όπως είμαι! Το φροντίζω το κουφάρι μου όσο περνάει από το χέρι μου, χωρίς άγχος όμως πια, γιατί τι καλά, δεν βλέπω και τηλεόραση, δεν διαβάζω γυναικεία περιοδικά, δεν κάνω παρέα με ανθρώπους που σε κρίνουν από τις γραμμές του σώματος και την υφή του δέρματος!

    Το σωστό για μένα είναι πάντα το μέτρο και η εσωτερική γαλήνη!
    Να χαίρεσαι τη ζωή αλλά και να τη σέβεσαι!
    Σταματώ εδώ γιατί θα καταλήξω να γράψω περισσότερα κι από την ανάρτησή σου!
    Πολλά φιλιά "κανελλάκι" γλυκό!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως το φροντίζουμε, προσέχουμε τι καύσιμο του βάζουμε, το γυμνάζουμε αλλά δεν το πασαλείβουμε αμφιβόλου προέλευσης καταπλάσματα.
      Όσο για το δικό σου το "ναό", έχω να πω ότι αγγίζει την τελειότητα και κάποτε πρέπει να το παραδεχτείς επιτέλους. Μακάρι να ήμασταν όλες έτσι.
      Τσολιά μου εσύ...

      Διαγραφή
  19. Ετσι, στο mute η τηλεπερσόνα και οι παντός είδους φωτεινοί παντογνώστες που επιβάλλουν την κιμαδομηχανή τους και την περιφέρουν από πριν πιάσει καλοκαίρι μπας και ξεζουμίσουν κόσμο!!!
    Το καλό που μας είχε πει μια φορά πριν χρόνια μια καθηγήτριά μου στην Κρήτη, όλος ο πλανήτης πεινάει: οι μισοί γιατί κάνουν δίαιτα κι οι άλλοι μισοί από ασιτία..
    Και δεν είχε άδικο!!
    Μακάρι Μαρία μου να κλείσουν τα αυτιά τους όλοι οι παχουλοκομψούληδες γιατί τι να κάνουμε κι εμείς τα τροφαντά πλάσματα έχουμε ψυχή και θέλουμε μπάνια στην θάλασσα!!!
    Πέρα από την πλάκα είναι που ναι ζαβή η κοινωνία, προωθεί τα πρότυπα που προωθεί, λίγο να χει ανασφάλεια καποιος, λίγο να χει τα δικά του, λίγο να τον πρήζουν κι οι γύρω του άντε να βγει από το λούκι.. Υπέροχο το κείμενό σου, όπως πάντα!!
    Σε φιλώ και καλή μας βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η καθηγήτρια στην Κρήτη ;-)
      Μαριλενάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.