Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Δημιουργική απασχόληση (ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ #20)


Ζητείται κυρία ώριμης ηλικίας, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών, με σοβαρές συστάσεις και αξιόλογη προϋπηρεσία σε εύπορες οικογένειες, για τετράωρη απογευματινή απασχόληση. Επιθυμητή η γνώση δύο τουλάχιστον (ευρωπαϊκών) ξένων γλωσσών, για να προετοιμάσει 4χρονο κοριτσάκι και να το απασχολεί δημιουργικά. Θα συνεκτιμηθεί η προθυμία για παράλληλη παροχή υπηρεσιών, όπως σιδέρωμα, βόλτα του κατοικίδιου σκύλου (ράτσας: Τσιουάουα, διασταύρωση με Πεκινουά), καθώς και η ετοιμασία του οικογενειακού δείπνου. Κάτι πρόχειρο και σύντομο. Εν ανάγκη, και με μπρουσκέτες ολικής με καπνιστό σολομό και χώμα ελιάς, βολευόμαστε.

Προσφέρεται ιδανικό περιβάλλον εργασίας, σε πολυτελή μεζονέτα των βορείων προαστίων, χτισμένη στους καμένους πρόποδες του τέως Πεντελικού όρους, διαθέτουσα θερμαινόμενη πισίνα, χτιστό μπάρμπεκιου και εκκλησάκι κήπου, όλα από Πεντελικό μάρμαρο.

Η υποψήφια θα πρέπει να διαθέτει απλότητα, καλή εμφάνιση και ευγενική συμπεριφορά. Θα προτιμηθεί η κάτοχος βασικών γνώσεων ψυχολογίας, ώστε να παρέχονται συμβουλές συναισθηματικής ενδυνάμωσης στη μητέρα. Η συμβολή της στην εξολόθρευση παντός είδους μικροβίων στο σπίτι, είναι επίσης ευκταία. Απειλητικές εστίες, όπως τα θυσανωτά γένια του συζύγου (ράτσας: ημίαιμο, διασταύρωση Εκαλιώτισας με κοπρίτη εκ λιμένος Πειραιώς), τα οποία αρνείται πεισματικά να ξυρίσει, προκαλούν συχνές ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

Σημειωτέον ότι, ήδη, τον αποκαλούν στους κύκλους μας «σύντροφο Καρλ», γεγονός που, αρχικά, εξελήφθη ως τίτλος τιμής, θεωρώντας πως αναφέρονται στον αγαπημένο μου σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ (ράτσας: καθαρόαιμο κουτάβι, γερμανικής οικογένειας βιομηχάνων). Εις μάτην! Σε πρόσφατη εμφάνισή του στο κοκτέιλ-πάρτι οικογενειακού μας φίλου, εν πλήρη αγνοία μου και παρακούοντας τις νουθεσίες μου για ευπρεπές dressing code, αιφνιδίασε τους πάντες. Εν μέσω υψηλών καλεσμένων, ξεκούμπωσε το μεταξωτό του μπλέιζερ, το στριφογύρισε προκλητικά στον αέρα και αποκάλυψε το t-shirt που είχε κρυμμένο από μέσα. «ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ», έγραφε. Αντικρύζοντας και τη στάμπα του αξύριστου κατσαπλιά, διαπίστωσα μετά βδελυγμίας, σε ποιον Καρλ αναφέρονται οι φίλοι μας τόσο καιρό.

Ευτυχώς, και χάρη στο ευφάνταστο χιούμορ  γνωστού μόδιστρου που ήταν παρών στο πάρτι, αποφύγαμε το λιντσάρισμα, αφού το απεχθές μπλουζάκι διαφημίστηκε ως κομμάτι της νέας του κολεξιόν, “Luben Fashion”. Η οποία παρεμπιπτόντως, κάνει θραύση. Κι εγώ είμαι πανευτυχής για τη νομιμοποίηση του Καρλ, στον κύκλο μας. Και για τα συζυγικά γένια, εν γένει.

Τούτων δοθέντων, η υποφαινόμενη χρήζει ψυχολογικής στήριξης και αμέριστης βοήθειας με την ηλικίας τεσσάρων ετών κόρη της (ράτσας: αναντάμ-παπαντάμ Ελληνίδα, με αριστοκρατικές καταβολές). Το ενδεχόμενο δε, να μεταφερθεί εντός του προαστίου μας, πολυάριθμος ομάδα αλλοδαπών παιδιών (απροσδιορίστου ράτσας και, αναμφιβόλως, φορείς μικροβίων), δύναται να δυσχεράνει το έργο της εικαστικής ζύμωσης της μικρής και της εντρύφησής της στις καλές τέχνες. Εξού και θα ζητηθεί απ’ την υποψήφια, να είναι κάτοχος διπλώματος πολεμικών τεχνών (θα προτιμηθεί η κατάμαυρη ζώνη), ώστε να κατατροπώνει τα στίφη των μουσουλμάνων εφήβων που  θα συρρέουν, οσονούπω, εντός των τειχών μας. Εν κατακλείδι, εκτός από μαθήματα γλυπτικής και ζωγραφικής, θα ήταν σκόπιμο να υλοποιούνται και έκτακτα σεμινάρια αυτοάμυνας.

Αμοιβή αναλόγως προσόντων.

Συζητήσιμη και η ανταλλαγή συζύγου με καθαρόαιμο λαμπραντόρ εισαγωγής, με χαρτιά και πιστοποιητικό γνησιότητας (δεκτό και εκθεσιακό κομμάτι).


H παρούσα αγγελία για “δημιουργική απασχόληση” δημοσιεύτηκε στο 
20ο Παίζοντας με τις λέξεις" που φιλοξενεί η Μαρία, στο Χάρτινο Καραβάκι της. 
Αν και δεν βρέθηκε εθελόντρια “Καλοτεχνίτισα”, εντούτοις, το δράμα της απεγνωσμένης μητέρας απ’ τα ηρωικά κορφοβούνια της Πεντέλης, άγγιξε τους φίλους που συμμετείχαν στο παιχνίδι και, όλοι μαζί, της στέλνουν τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς τους. 
Ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου όλο το παρεάκι μας, για την εκλεκτή συνεύρεση  στο στέκι της Μαρίας και, φυσικά, την οικοδέσποινά μας, που -ανάμεσα στις τόσες φροντίδες και έγνοιες της- μάς παραχωρεί το πεδίο για να κρατηθούμε συντροφιά και να γράφουμε ιστορίες… (για αγρίους, κυρίως).



38 σχόλια:

  1. Μαρία μου θερμά συγχαρητήρια για την πρωτιά σου!
    Αυτή η αγγελία θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη!
    Όχι μόνο γιατί είναι καλογραμμένη και γεμάτη χιούμορ. Αλλά γιατί μέσα από το χιούμορ θίγονται με δεξιοτεχνία πολλά θέματα. Απορώ πάντως που δε βρέθηκε εθελόντρια γιατί η αγγελία έκανε θραύση!

    Πόσο έξυπνη "πινελιά" αφήνει και η μαντάμ Σουσού, εκεί στο τέλος...

    Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ για όλα και σου εύχομαι πάντα και παντού επιτυχίες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μαντάμ Σουσού (της αγγελίας) σ' ευχαριστεί πολύ για την υπέροχη φιλοξενία σου και την ιώβια υπομονή σου.
      Να είσαι καλά βρε Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου, υποκλίνομαι! Πόσο γέλασα με την αγγελία! Λοιπόν "Καλοτεχνίτισα" είναι, εξ ου και το Craftartista! Χα, χα. Μου λείπει μωρέ η κατάμαυρη ζώνη, γι' αυτό δεν δήλωσα το αμέριστο ενδιαφέρον μου για την αγγελία! Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτιά, φίλη μου. Ήταν δεδομένη!!! Πολλά πολλά φιλιά και... συνέχισε να μας εκπλήσσεις τόσο ευχάριστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κι αν έκανες την μέγιστη έκπληξη, Μία μου!
      Καλοτεχνίτισα του λόγου, εκτός όλων των άλλων που κατασκευάζουν τα χρυσά σου χέρια.
      Περάσαμε πολύ όμορφα, κι ας είχαμε κάτι παρατράγουδα...
      Να είσαι καλά φιλενάς!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου! αφενός γελάω ακόμη, αφετέρου θυμήθηκα μια κουβέντα που μου λεγε ο πατέρας μου για κυρίες: Αυτές κορίτσι μου είναι να τις πας στο χωράφι ντάλα μεσημέρι, να τις ταΐσεις σαρδέλες παστές και να σπάσεις το λαγήνι με το νερό.
    Ε...δεν είχε δίκιο;
    Να πω πολλά συγχαρητήρια και θα ξανάρθω με σοβαρότερο σχόλιο.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κουβέντα κι αυτή του πατέρα σου!!! Πολύ σοφή και εύστοχη. Το πιο όμορφο σχόλιο που θα μπορούσε να γίνει, Αννίκα μου!

      Διαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια Μαράκι μου. Υπέροχη η αγγελία σου. Δεν ζητούσε και πολλά η κυρία!!! Η δια βίου μάθηση που μας μύησαν είναι απαραίτητη όπως βλέπω. Καυστικότατη και με χιούμορ που οι αλήθειες ''καταπίνονται'' ευκολότερα. Καλογραμμένη και απολαυστική!!!
    Να σαι καλά
    Ευχές πολλές για μια όμορφη Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου κάνουν κι οι δόλιες οι αλήθειες πια; Μόνο σε αναβράζοντα δισκία δεν έχουν βγει ακόμα.
      Σ' ευχαριστώ πολύ Άννα μου!

      Διαγραφή
  5. Τα συγχαρητήρια φαντάζουν περίεργα εδώ ... Ό,τι και να γράψεις Μαρία μου, είναι δεδομένο ότι θα έχει δεύτερες αναγνώσεις και κοινωνικά μηνύματα. Οπότε τον σκοπό σου πάντα τον εκπληρώνεις, πέρα από διακρίσεις και βραβεία!
    Λάτρεψα το άρωμα κανέλας με τη μία όταν διάβασα το κείμενό σου ( και λύθηκα στα γέλια .... γιατί νομίζω ότι με είχες στο νου σου όταν έγραφες την αγγελία σου; Πήρες στοιχεία... Στο τσιουάουα πέθανα! )
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπός εκπληρώθηκε, τσιουάουα αποκαταστάθηκε και αγγελία "αποφλοιώθηκε" δεόντως.
      Αυτό με την όσφρησή σου δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, καθότιν διαθέτεις μύτη λαγωνικού.
      Σε φιλώ γλυκά κι εγώ, τρώγοντας γιαουρτάκι με λιναρόσπορο και δημητριακά ♥

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου, τι να σου πω; Καρφώνεσαι; Όχι.
    Μου άρεσε η συμμετοχή σου; Όχι.
    Γέλασα όταν τη διάβαζα; Όχι.
    Σκέφτηκα μήπως θα με ενδιέφερε η θέση; Όχι.
    Α, το βρήκα τι θα σου πω:
    Πάρε ένα έπιπλο για τα τρόπαια! Μεγάλο, κατά προτίμηση.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα τώρα. Το ΟΧΙ είναι όντως όχι, ή μήπως ΝΑΙ;

      Διαγραφή
    2. Εννοείται πως είναι ναι, αφού με ξέρεις...

      Διαγραφή
  7. Με συγκίνησε κάπως το δράμα της κυρίας, γιατί μπορεί να είμαι μια ντίβα του βωβού, αλλά πάνω απ' όλα είμαι απλή και συμπονετικιά και ίσως να με ενδιέφερε αυτή η εργασία.

    Βέβαια έχω έναν δισταγμό, όσον αφορά τη διασταύρωση του σκύλου.
    Προτιμώ να εργάζομαι σε σπίτια που διαθέτουν καθαρόαιμα σκυλιά. Κατά προτίμηση με πετιγκρί και τατουάζ γνησιότητας στο δεξί αυτί.

    Φυσικά πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί εάν θα μπορώ να κάνω χρήση της θερμαινόμενης πισίνας. Αλλιώς δεν...

    Με μπάρμπεκιου δεν ανακατεύομαι, δεν μπορώ την τσίκνα, αλλά φαντάζομαι θα προσλάβουν κάποιο άτομο γι αυτή τη δουλειά.

    Δεν έχω πρόβλημα που τον κύριο τον φωνάζουν Καρλ, από τον πολύ συγκεκριμένο Καρλ. Ο κύριος είναι ελεύθερος από εμένα, να κάνει όσο θέλει την επαναστατική γυμναστική του.
    Επίσης δεν έχω θέμα και με τα γένια του κυρίου. Μπορεί να το παίζει όσο χίπστερ του αρέσει...

    Μπορώ και παρέχω άριστη ψυχολογική υποστήριξη και έχω γίνει εξπέρ στην απολύμανση και τη δίωξη μικροβίων τα τελευταία χρόνια.

    Μαύρη ζώνη δεν έχω, αλλά έχω άλλους τρόπους καταστολής. Ένα κοίταγμά μου αρκεί για μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το λένε κι οι φίλοι μου άλλωστε.

    Τέλος πάντων, μπορείς εσύ Μαρία να πεις στην κυρία να μου στείλει το βιογραφικό της;
    Θα το διαβάσω με προσοχή, να δω αν μου κάνει τελικά η κυρία και θα την ειδοποιήσω.
    Ευχαριστώ.

    ΥΓ. Τέλεια η ιστορία-αγγελία σου!
    Όπως κάθε φορά δηλαδή!
    Εύγε Μαρία Κανελλάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας έβλεπα αντάμα εσάς τις δυο, και τι στον κόσμο!...
      Να είσαι καλά βρε Αρτίστα μου!

      Διαγραφή
  8. Μαρία μου συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για το τόσο δημιουργικό κείμενο σου! Ήταν όπως πάντα καλογραμμένο και με μηνύματα! Μπράβο πάλι κορίτσι μου! Καλή συνέχεια τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω τα μηνύματα να βρήκαν τους δέκτες τους, Μαίρη μου.
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Μαρία μου,
    το ταπεράκι στην κυρία απο'μενα
    Φιλάκιαααα
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λίγα φρίσκις για το ζωντανό, αν γίνεται (τον Καρλ).
      Ευχαριστούμε πολύ Γιούλη μας ♥

      Διαγραφή

  10. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά , Μαράκι μου.
    Απολαυστική,όπως πάντα.
    Με πρόλαβε η Αρτίστα και μου πήρε τη θέση;
    Πολύ γέλασα με τη διασταύρωση του κυρίου και γενικά με όλες τις διασταυρώσεις!!!
    Μερικές απαιτήσεις, δεν απέχουν και πολύ από την αλήθεια.
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως η Αρτίστα προηγείται στη λίστα των υποψηφίων, οπότε Ρένα μου ασχολήσου ησύχως με τις δικές σου "διασταυρώσεις" (μπαζάρ, δώρα, γούρια και όλα τα ωραία που φτιάχνεις).
      Γλυκό φιλί ♥

      Διαγραφή
  11. Και το χιούμορ όπλο είναι...
    Απολαυστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν απαιτείται άδεια χρήσης γι' αυτό το όπλο.
      Να είσαι καλά Ευρυτάνα μου!

      Διαγραφή
  12. Καλημερα Μαρία, πάντα με χιουμορ και καλη διαθεση !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή μου φίλη, πολλά συγχαρητήρια!!!
    Για μια ακόμα φορά έφερες πρωτιά με τη "Δημιουργική απασχόληση" σου, και όχι μόνο!!! Στην ιστοσελίδα σου διαβάζω συχνά τα ομορφότατα κείμενά σου και με έχει καθηλώσει η γραφίδα της πένα σου! Είσαι, πραγματικά, μεγάλο ταλέντο, άριστη χειρίστρια του λόγου! Είσαι ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία! Δικαίως, αξίζεις τον θαυμασμό μας και τα πολλά συγχαρητήρια μα!!!!
    Πολλά συγχαρητήρια και στη Μαρία Καρβούνη για τη διοργάνωση και το χρόνο που διαθέτει πάνω στο δρώμενο. (Ένα ταξίδι σκέψης με σκοπό το μοίρασμα ιδεών, την δημιουργικότητα και την άσκηση της φαντασίας και την επικοινωνία)!

    Πραγματικά, χαίρομαι ιδιαιτέρως που ανταμώθηκαν οι δρόμοι μας και συνάντησα ανθρώπους με κοινές ανησυχίες! Όταν οι άνθρωποι μοιράζονται, όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν, όταν οι άνθρωποι υπομένουν και περιμένουν να αφουγκραστούν την ατομική φωνή του ανθρώπου και της κοινωνίας γενικότερα, γίνονται πλουσιότεροι και καλύτεροι Άνθρωποι.
    Αγαπητή μου φίλη, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα καταπληκτικά πράγματα έχω μάθει καθώς περιδιαβαίνω και περιδιαβάζω τις σελίδες σου!

    Συγχαρητήρια και πάλι!!!

    Καλές κι ευλογημένες γιορτές !

    Με όλη μου την φιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, μετά από τέτοιο σχόλιο, καταθέτω τη συγκίνηση και ένα τεράστιο "Ευχαριστώ" !
      Να είσαι καλά και καλές γιορτές να περάσεις!

      Διαγραφή
  14. Αν γέλασα λέει;;;;;;;;;;;;
    Γέλασα κίτρινα- jaune, όπως λένε οι Γάλλοι όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν μια κατάσταση που φέρνει πικρό γέλιο βασικά για τις αλήθειες του!
    Για πες μου τώρα γιατί έχω μια σοβαρή απορία, πώς ξέρεις με τόσες λεπτομέρειες τι γίνεται σ' αυτές τις "γειτονιές", μήπως έχεις βάλει γενειοφόρους κατασκόπους που το παίζουν σεκιούριτι και σε ενημερώνουν;
    Πάντως δεν απορώ γιατί πήρες (και πάλι) την πρωτιά, αλίμονο αν πήγαινε αλλού, έχει γούστο η μικρή μπλογκοκοινωνία μας!

    ΑΦιλάκια γλυκά και να είσαι πάντα καλά να μας χαρίζεις παρόμοια κείμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τους κατασκόπους μου, Στεφανία μου.
      Και σε διαβεβαιώνω ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στις απάνω γειτονιές.
      Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την κίτρινη απόχρωση του γέλιου (δεν το ήξερα αυτό) και σου στέλνω όλη μου την αγάπη♥

      Διαγραφή
  15. Εντάξει μαντάμ δεν μεγάλωσα σαν princes αλλά δεν ενδίδω και στα απωθημένα σας, όσο κι αν με κόφτει η ανάγκη. Ξελιγωμένη μέχρι χτες, με το χνώτο να μυρίζει κρεμμυδίλα, ψηλομύτα, που το παίζεις λίγο Βουγιουκλάκη, λίγο Χρονοπούλου με μπεγλέρι και πολύ Μαντάμ Σουσού.
    Δεν θα το παίξω θύμα του επαγγέλματος αλλά στ’αλήθεια με εξιτάρει μια απάντηση.
    Να ξέρετε, δεν θα ενδώσω σε μια άδικη συμπεριφορά, ένα εχθρικό περιβάλλον, μια καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Δεν θα καταρρακωθεί η αξιοπρέπειά μου στις δικές σας νευρώσεις και εμμονές, την δύναμη πίσω από την ψεύτικη κοσμική εικόνα και την υπέρμετρη υπεροψία. Ααα θέλω να πω κι αυτό. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους.
    Και φυσικά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ για όλες τις απαιτήσεις σας. Ξεκάθαρα!
    Αν είστε τυχερή ίσως να βρείτε άλλο χαζοπούλι.
    Ευχαριστώ που με αφήσατε να εκφραστώ, ήδη αισθάνομαι καλύτερα....μαντάμ!

    Δεν ξέρω αν έχουν σχέση όλα αυτά με το κείμενο αλλά έχω μια...μαντάμ στο μυαλό μου και δοθείσης ευκαιρίας ξεθύμανα.
    Μαρία μου πολλά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν ξεθύμανες όντως, έχει καλώς. Γιατί για τα υπόλοιπα, ουδόλως θα την έκαναν να προβληματιστεί -έστω- για τα "επιδέξια οπίσθια" που δεν διαθέτει.
    Αννίκα μου, ενθουσιάζομαι που σκαρώνετε ιστορίες μέσα στην κυρίως ιστορία και που δημιουργείται όλη αυτή η αλληλεπίδραση.
    Τις ευχές μου κι από εδώ, για τη γιορτή σου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμάν βρε Κανελλένια....τι Αγγελία ήτανε τούτη;;; Που τα ξετρύπωσες όλα τα "θέλω" της μαντάμ, τις προδιαγραφές των απαιτήσεων, τις διασταυρώσεις , τις ανάγκες ;;; Γέλασα δεν μπορώ να πω...επικράτησε βέβαια το κίτρινο γέλιο , που με πληροφόρησε γιά την ύπαρξή του, η Μαγισούλα παραπάνω...αλλά πολύ σύντομα μού κόπηκε απότομα από την σκέψη ότι η ανάγκη, κάνει πολλά άτομα στις μέρες μας, να σπεύδουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που βάζουν παρόμοιες αγγελίες...και να θυμόμαστε ότι κατά τους αρχαίους τραγικούς ποιητές (Αισχύλος, Ευριπίδης, Καλλίμαχος) η Ανάγκη αποτελεί βαρύ ζυγό με δύναμη ακαταμάχητη τόσο για θεούς, όσο και ανθρώπους. Εξ ου και η αρχαία ρήση – παροιμία που αποδίδει ο Διογένης ο Λαέρτιος στον φιλόσοφο Πιττακό «Ανάγκα ουδέ θεοί μάχονται»...Το σοβάρεψα τώρα, αλλά πέρα από την απαράμιλλη χιουμοριστική γραφή σου , η ουσία παραμένει πολύ σοβαρή και σπουδαία ....Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι τα στοχαστικά σου σχόλια κάθε φορά. Δεν μπορώ, παρά να σου απαντήσω μ' ένα απόφθεγμα εποχής: "σοφόν το σαφές".
      Σ' ευχαριστώ που το σοβάρεψες και μακάρι να όλοι μας να είχαμε τον ίδιο βαθμό "σοβαρότητας" και το ίδιο εύρος γνώσεων.
      Την αγάπη μου♥

      Διαγραφή
  18. Πόσο στεναχωρήθηκα που δεν "έζησα" αυτό το Παίζοντας με τις Λέξεις και δεν συμμετείχα!Αλλά χαίρομαι, που για ακόμα μια φορά, διαβάζω εκπληκτικά πράγματα!
    Γεμάτη χιούμορ και νόημα η συμμετοχή σου Μαρία μου. Θετικό, ότι βρίσκουμε ακόμα δύναμη να σχολιάζουμε την πραγματικότητα. Αρνητικό, ότι δυστυχώς, τέτοιες νοοτροπίες, αποτελούν πραγματικότητα!
    Καλό απόγευμα και εύχομαι πάντα σε τόσο υπέροχες εμπνεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια για την συμμετοχή και την νίκη σου Μαρία μου!
    Εξαιρετική ως προς πολλές απόψεις η συμμετοχή σου!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κρίμα που δεν πληρώ τις προϋποθέσεις και χάνω την μεγάλη ευκαιρία να εργαστώ σε τόσο ιδανικό περιβάλλον...
    Μαρία μου μέσα από την τόσο καλογραμμένη και με χιούμορ δοσμένη ιστορία σου πάλι μας προβλημάτισες για τις ανισότητες της ζωής και για τόσα άλλα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οτι ειχα να πω και μαλιστα πολύ καλυτερα το ειπανε ολοι... οι προγραφοντες ..πιο πανω (απο το προλαλησαντες)χι..χι..Κανελλακι μου..σε λατρευω για αυτο το χιουμορ σου που παντα λεει τα κακως κειμενα με τον δικο σου μοναδικο τροπο..
    Το ξερω οτι παλι καθυστερημενη ήρθα .. ομως ανταμειβομαι απο την αναγνωση ολων των σχολίων απο τους φιλους μας Μαρακι μου χαιρομαι παρα πολύ που εισαι φιλη μου...φιλω σε..!!! 🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απολαυστική!!! Μαρία μου, ευχαριστήθηκα την αγγελία της απεγνωσμένης μάνας, τη χάρηκα λέξη προς λέξη! Ευφάνταστη αγγελία που μπορεί ποτέ να μην τη δούμε δημοσιευμένη κάπου (σαν αγγελία εννοώ) αλλά σίγουρα υπάρχει στη σκέψη πολλών κυριών της "καλής κοινωνίας" κι αυτό είναι και το χειρότερο...
    Λουστραρισμένοι άνθρωποι που ζουν στο μικρόκοσμό τους και δεν επιτρέπουν εισβολείς που θα γεμίσουν "μικρόβια" τον καλοστημένο γυάλινο κόσμο τους...
    Συγχαρητήρια για την έμπνευση, την πρωτιά και τα μηνύματα που μεταφέρεις Μαρία μου!!
    Πολλά φιλιά, φίλη
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.