Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Mαζευτείτε...

Ενσταντανέ του 2021

Την “υπέροχη” αυτή χρονιά, που δεν βλέπουμε την ώρα και τη στιγμή να την ξεπροβοδίσουμε, έγιναν και όμορφα πράγματα. Ως μέλος της μικρής μας αλλά θρυλικής, πλέον, κοινότητας-μπλογκοπαρέας, αναγνωρίζω πόσο υποστηρικτική ήταν η συνύπαρξή μας, κυρίως όταν φούντωνε ο φόβος και μας πάγωνε το κορωνοαγιάζι. Το μοιραζόμασταν όμως, ο καθένας με τον τρόπο του. Κι αυτό ήταν που, προσωπικά τουλάχιστον, με παρηγόρησε, μου έγλυψε πληγές  και διατήρησε το χαμόγελό μου στη θέση του. Ενίοτε, δάκρυζα κι απ’ τα γέλια, πράγμα σπάνιο για τις μέρες μας. Μια ανάρτηση, ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ακόμα και μια λέξη σας που μ’ άρπαζε απ’ το μανίκι για να με βγάλει μια βόλτα στη λιακάδα, όλα αυτά και το καθένα ξεχωριστά, ήταν τα κρυφά αναλγητικά μου. Αυτά ήθελα να θυμηθούμε κι ας μοιάζουν αυτονόητα ή ασήμαντα. Είναι σαν τα ταπεινά αλλά απαραίτητα υλικά μιας συνταγής, που αν και «δεύτερα», είναι αυτά που δίνουν γεύση και νοστιμιά στα κυρίως υλικά. Κι όπως λένε κάποιοι αγαπημένοι φίλοι της μπλογκοπαρέας μας:

«Μην ξεχνάτε να φοράτε το χαμόγελό σας» γιατί

«Η ζωή είναι ωραία» κάτι σαν…

«…ένα σπιτικό ηδύποτο σε ακριβό σκαλιστό ποτηράκι, γεμάτο γεύσεις» 

"Είχε περισσέψει λίγο νήμα, να το πετάξω;" (Ρούλα)

Αν μετρούσαμε το χρόνο σε δευτερόλεπτα, τότε σύντομα θα υποδεχτούμε τα επόμενα 31.536.000 της νέας χρονιάς. «Το νου μας ρεμάλια», να τα ξοδέψουμε σωστά και να μην τα σπαταλήσουμε αστόχαστα. Κι αν γινόταν να φτιάξω μια λίστα με μερικές απ’ τις πιο όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε ετούτη τη ζόρικη χρονιά, αυτές θα περιείχαν τη συγκίνηση, το γέλιο και το νοιάξιμο που διακινήθηκε εν αφθονία μεταξύ μας.

Τα Αχτιδένια φιλάκια της Γεωργίας ήταν αυτά που με έμαθαν πως η απάντηση στα εμπόδια της ζωής είναι ένα μεγαλοπρεπές «E, και;». Το μέγα γιατροσόφι της ανθρώπινης ύπαρξης, το ξετρύπωσα στο μαγικό κόσμο της Στεφανίας: «Άφησε την ομορφιά αυτού που αγαπάς, να είναι αυτό που κάνεις». Στου Μυαλού τα γυρίσματα είναι ο πολιτισμός που μας κάνει ανθρώπους κι ο Βασίλης ήταν η σταθερή αξία στην παρέα μας. Κάτι σαν τα φώτα πορείας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Κι όταν ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο, η λύση είναι μία: στρίβειν δια της τέχνης. «Με ιάμβους και δακτύλους, με τροχαίους κι αναπαίστους και αμφίβραχεις» και μη με ρωτάτε τι θέλει να πει ο ποιητής μας. Ο Άρης στοχεύει πάντα στο δόξα πατρί της επικαιρότητας και μας μαθαίνει ξεχασμένες λέξεις και σπάνιες αξίες.

Τις καλύτερες αποδράσεις μου τις έζησα σε Cinefil βραδιές και μέσα απ’ την έμπειρη ματιά του Γιάννη, έμαθα να παρατηρώ τις γωνίες λήψης και τα συναισθήματα που κρύβουν οι σιωπές του σκηνοθέτη. Ατενίζοντας τη ζωή μέσα απ’ τη διαρκή δημιουργία είναι η απάντηση για να βγούμε απ’ τις σπηλιές που κρυβόμαστε κι αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής, ευγενική χορηγία, της ακούραστης Άννας.

Ότι θα (ξανα)ερωτευόμουν τη ζωή δεν το περίμενα με τον παλιοχαρακτήρα που έχω. Χρειάστηκε μια Μαρίνα κι ένας μαύρος γάτος που μου νιαούρισε το μυστικό: «Κάνε νιάου στη μαυρίλα των ημερών και στόλισε τις στιγμές». Έκτοτε, ζω την απόλυτη εισβολή της θετικής της αύρας, σε μορφή χιονοστιβάδας. Κι απ’ τον ιπτάμενο τάρανδο της Μαρίνας, προσγειώνομαι στη Γήινη Ματιά της Μαίρης, όπου έζησα αξέχαστες συγγραφικές σκυταλοδρομίες με άξιους συμπαίχτες και υπέροχα κείμενα.

Αν υπήρχε στ’ αλήθεια ως μαγαζί, θα ήμουν τακτικός θαμώνας. Ο λόγος για το café της Γλαύκης που σερβίρει το τέλειο χαρμάνι. Αγαπημένες και σπάνιες μουσικές, ποιοτικά κείμενα, συνθήματα τοίχου και προβληματισμούς με τους οποίους, συνήθως, ταυτίζομαι. Κι όταν η μετριοπαθής και χαμηλών τόνων Γλαύκη γράφει στην ιερογλυφική (χ@#^%#&^%$), ξέρω πως άλλο ένα, μεταμεσονύχτιο, εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε, ήδη, ένα ακόμα καρφί στο σταυρό που σηκώνουν οι εκπαιδευτικοί. 


Τα λέει κι η Μάνια απ’ τη μακρινή Μορεάλη που προσπαθεί φιλότιμα να μάθει ελληνικά στα σποράκια της «Σποράκια είναι, όσο τους δίνεις ρουφούν, παίζουν, γελούν». Κι όσο κι αν βρίσκει σθεναρές αντιδράσεις, εκείνη απτόητη και με το χαχαχα στο τσεπάκι της, ατσαλάκωτο και ετοιμοπόλεμο: «Η γιορτή μέσα στην τάξη…τους έδωσα και τα δωράκια που τους είχα φτιάξει … άλλαξα τα γαλλικά και τα μετέτρεψα σε ελληνικές κατασκευές… κουφάλοι κεμπεκιώτες δεν θα σας περάσει χαχαχα».

Κι αν δεν έγινα ακόμα ράκος απ’ αυτά που ζούμε, το χρωστάω, αφενός σε μια φίλη εκ Θεσσαλονίκης, κι αφετέρου σ’ όλους εσάς. Για όσους δεν ξέρουν την αξία ενός ταπεινού κουρελιού, μπορούν να τη μάθουν Δια χειρός Ρένας. Από χριστουγεννιάτικες κάρτες, κοσμήματα και πάνινες κούκλες, μέχρι παπλώματα και πολύχρωμα ριχτάρια ήταν η φετινή λεία της φίλης. Έκανα κι εγώ το κουρέλι μου – φιλότιμο κι έβαλα στόχο να μην πετάω ούτε χνούδι! Γιατί, όπως λέει μια άλλη χρυσοχέρα φίλη: «ο στόχος είναι εκείνο το ιδιαίτερο παιχνίδισμα του νου που γίνεται γέφυρα με την ψυχή για να σε πάει όσο μπορεί πιο μακριά». Ο πολυμερικός πηλός της Αννίκας και τα ξύλινα σπιτάκια της μου είπαν τις πιο παραμυθένιες καληνύχτες. Κι επειδή στα Μονοπάτια της Φαντασίας όλα μπορούν να συμβούν, ίσως έρθει επιτέλους η ώρα που η σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα θ’ αλλάξει μονοπάτι και ρόλο, για ν’ ακολουθήσει τη μέθοδο της Πίπης: «Στρίβειν αποτόμως».



Κλείνω με κάτι που διάβασα στον Μάκη και με εκφράζει απόλυτα. «Κάντε χώρο στην αγάπη να περάσει. Αφήστε την να γεμίσει την ψυχή σας». Και δική μου ευχή και προσδοκία για τις φετινές γιορτές.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας, να μη σταματάτε να διεκδικείτε και ν’ αντέχετε στα χτυπήματα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που υπάρχετε στο απάγκιο μου

Χ ρ ό ν ι α  π ο λ λ ά 

v  Ζητώ συγγνώμη γιατί -μοιραία- άφησα εκτός πολλούς καλούς φίλους. Επιφυλάσσομαι για την επόμενη διαδικτυακή μάζωξη.

v  Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει στις Ιστορίες των Χριστουγέννων που οργανώνει η Μαρία Νικολάου στο ΚΕΙΜΕΝΟ


v  Ραντεβού όλοι στης Αριστέας για συμπόσιο και σπιτικά «μεζεδάκια»…



[Oι φωτογραφίες της ανάρτησης προέρχονται απ' το διαδίκτυο και ανήκουν στους δημιουργούς τους] 

 

 

 

42 σχόλια:

  1. χεχε!
    Σας περιμένω να θαυμάστε! ♥

    (Αχ Κανελλένια μου, αχ! Συγκινήθηκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και βαχ και βάλε κι ένα ΣΛ να βρίσκεται για επιδόρπιο ♥

      ΥΓ. "Έγραψαν" πάλι οι συμποσιούχοι κι άντε να ψηφίσω τώρα...

      Διαγραφή
  2. Κάθομαι τόση ώρα στο άδειο άσπρο κουτάκι και δεν ξέρω τι να γράψω... ποδαράκια με πέλματα προς τα μέσα γυρισμένα, χεράκια πίσω δεμένα, κατακόκκινα μαγουλάκια,και... φυσικά ματάκια που αστράφτουν και χαμόγελο ως τα αυτιά... με ανέβασες πολύ και έχω και κατί σοκολατάκια ... τέλος πάντων ... ωραία είναι στη Μορεάλη αλλά όχι και πολύ ωραία κάθε Χριστούγεννα. Χάρηκα πολύ που είμαι στην όμορφη πλεκτή χριστουγεννιάτικη κουβερτούλα χιχιχιχι σε ευχαριστώ.
    Ξέρεις η άσωτη αναγνώστρια χαχαχαχαχχα
    Να περάσεις πανέμορφα τοξοτάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το άσπρο κουτάκι το παθαίνω κι εγώ. "Είναι σοβαρό γιατρέ μου;"
      Σ' ευχαριστώ και μιλ μερσί Μάνια μου που είσαι ένα κομμάτι της "κουβερτούλας" μας!
      Καλή συνέχεια στην εορταστική περίοδο! Τοξοτένια φιλιά 😘

      Διαγραφή
  3. Με συγκίνησες!
    Έτσι όπως είδα Μαρία μου, όλα τα blogs της γειτονιάς μας, υπογραμμισμένα σε μια ωραία τους στιγμή στο '21, θυμήθηκα ξανά την μαγεία της blogoγειτονιάς μας.
    Και μου υπενθύμισες αυτό το "όλοι μαζί" που έχουμε, σε μια εποχή αποξένωσης!
    Θα ευχηθώ να είμαστε καλά, να συνεχίσουμε να ανταμώνουμε μέσα από τα blog μας, να ανταλλάσουμε ιδέες, στιγμές, αισθήματα.
    Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου με υγεία (και χωρίς πανδημία).
    Καλά Χριστούγεννα Μαρία μου.
    Να περάσεις υπέροχα!
    Στέλνω πολλά xmas φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε, όλοι μαζί, καλά Μαρίνα μου!
      Χρόνια σου πολλά κι η νέα χρονιά να σε φέρει πιο κοντά στους στόχους και τις προσδοκίες σου♥

      Διαγραφή
  4. Ναι, αυτή η blogo-παρέα μας, η τόσο ιδιαίτερη και διαφορετική, που αντέχει στον χρόνο, τις αλλαγές (ποιος θυμάται την κατάργηση του pathfinder;), που γράφει επειδή της αρέσει, που διαβάζει κι αυτούς που ακολουθούν τη δική τους μοναχική διαδρομή, είναι κομμάτι πια δικό μου, στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα, είστε εδώ και σας ευχαριστώ!
    Μαρία με συγκίνησες...
    Καλές Γιορτές με χαρά και η αγάπη του μικρού Χριστούλη μας, ας τρυπώσει, έστω για λίγο μόνο, στις καρδιές όλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουμε πιο έντονη αυτή την ανάγκη για επικοινωνία, Βασίλη. Ίσως γιατί νιώσαμε τον κίνδυνο της αποξένωσης και αντιστεκόμαστε όπως μπορεί ο καθένας. Σ' ευχαριστώ για την ποιότητα και το λόγο σου που κοσμούν το απάγκιο.
      Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Δεν υπάρχει ωραιότερο από το σπίτι μας! Αυτό το διαδικτυακό σπίτι που μοιραζόμαστε με τους φίλους μας και που τόσο όμορφα μας το θύμισες Μαρία μου! Μας θύμισες τις στιγμές μας, τις ιδιαιτερότητες μας και όλους εμάς του φίλους που μοιραζόμαστε, χρόνια τώρα, τις λύπες μας, τις χαρές μας, τις έγνοιες μας τα χόμπυ μας, τα χαμόγελα μας και ζεστασιά! Καλά Χριστούγεννα σε όλους υγεία πάνω απ' όλα και αγάπη πολύ αγάπη γιατί αυτό είναι που χρειάζεται ο κόσμος μας και η Πλάση ολόκληρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Μαίρη μου. Σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου και την ακούραστη διάθεσή σου να οργανώνεις δρώμενα... Και φυσικά ένα τεράστιο "ευχαριστώ" για τα μοναδικά σου δώρα που είχα την τύχη να αποκτήσω ♥

      Διαγραφή
  6. Α, Μαράκι, τι ωραία διαφήμιση είναι αυτή που μας κάνεις, και τι έξυπνη ιδέα να μας ζεστάνεις, μέρες που είναι, με αυτό το μπλογκοπάτσγουορκ! Χαίρομαι πολύ που σε κάνω να περνάς καλά, όταν περνάς από το σπιτικό μου - αυτός είναι ο στόχος, εξάλλου - και εύχομαι σε όλους τους φίλους καλές γιορτές, όσο πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύονται, με υγεία, αγάπη στην καρδιά, πολλά χαμόγελα, ακόμα κι όταν τα κρύβουν οι μάσκες, και άφθονο φως στη ζωή τους!
    Και του χρόνου, παιδιά, πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίπη μου, βάζε εσύ το παραμύθι, μήπως και ομορφύνουμε λίγο την οδυνηρή μας πραγματικότητα. Οι ευχές σου και δικές μου. Είθε!
      Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου!

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφος αυτός ο ύμνος στην μπλογκοπαρέα μας! Πραγματικά η μπλογκοπαρέα μας είναι όντως υποστηριχτική και μας δίνει δύναμη να χαμογελάμε ακόμη. Με συγκίνησες πραγματικά. Πολύ επιτυχημένες αναφορές και όμορφο παζλ διαφορετικών μπλογκ μα με κοινή αφετηρία την αγάπη.
    Καλά Χριστούγεννα στην παρέα και σε σένα Μαράκι μου που μας ζέστανες τόσο γλυκά
    Καλά να περάσετε όλοι και ψηλά το κεφάλι!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σωστά, έχουμε κοινή αφετηρία κι αυτό είναι που μας κρατάει ενωμένους τόσα χρόνια. Αννούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου κι εύχομαι να συνεχίσεις ακάθεκτη να αντιστέκεσαι δια της δημιουργίας 😘

      Διαγραφή
  8. Πέρασαν τόσα χρόνια σε αυτή την παρέα. Πόση δημιουργία και χαρά.
    Υπέροχες στιγμές!
    Να είμαστε καλά και να ανταμώνουμε διαδικτυακά και όταν περάσει το κακό να βρεθούμε και από κοντά!
    Σ΄ευχαριστώ για την συμμετοχή Μαρία μου!
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα έριξες στο τραπέζι Μαράκι. Μήπως να βρισκόμασταν κι από κοντά όταν με το καλό κοπάσει αυτός ο κουρνιαχτός;
      Χρόνια πολλά Μαρία μου, να χαίρεσαι την οικογένειά σου♥

      Διαγραφή
  9. Η συγκινητική σου ανάρτηση, Μαρία, με πήγε στην παλιά μου δημοσίευση «Διαδίκτυο 5», του 2015.
    Αφήνω εδώ δύο στροφές που νομίζω συμπλέουν με το πνεύμα τού ωραίου κειμένου σου.

    Ωραία η ανάρτηση και πώς να προσπεράσεις,
    μες στην ψυχή σου, μια χορδή ο λόγος σού δονεί,
    μηδενικές στο δίκτυο μεγάλες αποστάσεις,
    πώς ν’ αγνοήσεις δίπλα σου, ανθρώπινη φωνή;
    ………………………………………………………………………
    Συμπαίκτες πια σε γνώριμο ευάρεστο παιχνίδι,
    στ’ αζήτητα αφήνονται σιωπές και μοναξιές,
    ένα χωριό που όλοι τους είναι μονάχα φίλοι,
    συγκίνηση, συμπόρευση με αδελφές ψυχές.

    http://arisalbis.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%205

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με τον καλό σου λόγο, Άρη, και πάντα με στίχους που μιλάνε στις καρδιές μας και μας ξεσηκώνουν.
      Να είσαι καλά, τις εγκάρδιες ευχές μου!

      Διαγραφή
  10. Τι ωραίο χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι αυτό. Όλη η καλή παρέα βρίσκεται εδώ, μια αγκαλιά.
    Μαρία μου σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και χαρά.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λες και πάρτι εξ αποστάσεως, Ελένη μου. Κι όταν υπάρχει καλή διάθεση οι αποστάσεις γεφυρώνονται. Χρόνια σου πολλά, να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου ♥

      Διαγραφή
  11. Αχ βρε Μαρία μου! Όταν ανοίγεις της καρδιάς σου τα συρτάρια, βγαίνουν από μέσα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που κατέχεις κορίτσι μου (κατέεις τα; χαχαχαχαχα).
    Από τις πιο όμορφες στιγμές ετούτη εδώ η ανάρτηση. Ένα μάζεμα στην κυριολεξία όλων των υπέροχων στιγμών και αναφορών μιας εξαίρετης δικτυακής συντροφιάς που κινείται στα δικά της συναισθήματα και σταθερές αξίες εδώ και χρόνια. Δεν ξέρεις πόσο το απολαμβάνω όλο τούτο. Δεν ξέρεις.
    Σε ευχαριστούμε για κάθε σου αναφορά, για κάθε σου σκέψη και αποτύπωση των στιγμών μας που τις έκανες ολόχρυσα καρέ συναισθημάτων.
    Καλά Χριστούγεννα καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κατέω 'τα" Γιάννη μου... Και δεν θα σταματήσω να στο λέω, πως είσαι η πιο ευγενική και γλυκομίλητη παρουσία στην παρέα μας. Ξέρεις πόσες φορές ένα σου σχόλιο ήταν αρκετό για να μου φτιάξει τη διάθεση;
      Xρόνια σου πολλά και σ' ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου!

      Διαγραφή
  12. Πόσο τρυφερό και συγκινητικό που ένωσες τόσο μαγικά τους φίλους μας!
    Καλά Χριστούγεννα Μαρία μου, κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς και σε εμπνέουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σου πολλά Κατερίνα μου και σ' ευχαριστώ που υπάρχεις με την ξεχωριστή σου παρουσία στο απάγκιο!

      Διαγραφή
  13. Μαρίαααααααα καταρχήν χρόνια πολλά με υγεία! Καλά Χριστούγεννα εύχομαι!

    Έπειτα, τι όμορφη ανάρτηση! Κατάφερες να μαζέψεις τόσο ταιριαστά σκέψεις και εικόνες από την παρέα μας στην μπλογκόσφαιρα! Τίμησες και μένα! Ευχαριστώ! 🌹

    ΥΓ. Τα λόγια της Στεφανίας πραγματικά με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο! Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεγα να κάνω ειδική μνεία και στην Μπρίτνεϊ που τόσο αγαπάς 😉 αλλά κόπηκε απ' την "παραγωγή". Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα τα χαμόγελα που μας χάρισες μέσα απ' τις αναρτήσεις σου!
      Εύχομαι καλή συνέχεια στις γιορτινές σου εξορμήσεις, Μάκη μου!

      Διαγραφή
  14. Αχ βρε Μαρία! Πως μπορεί μια μπλογκογειτονιά να γίνει ένας ισχυρός δεσμός επικοινωνίας με ένα ρόλο… τύπου, αραδιάζω σκέψεις με λογής συνειρμούς, αλλά με έναν αυθορμητισμό που μου επιτρέπει να κάνω και λάθη, να βρίσκω όμως απάγκιο και αλήθειες μέσα απ’ την προσωπικότητα του καθενός, να τρέφομαι με τα δικά τους κείμενα, να αφουγκράζομαι την ψυχή τους, να αποτυπώνω κάθε τι όμορφο προσπαθώντας να βρω, να ψάξω, να μάθω πράγματα κι ύστερα να καταθέτω τις δικές μου σκέψεις. Τι όμορφο περιγραφικό προφίλ στα «θεματικά» και «τεχνολογικά» μπλογκ, με απλωμένη την πραμάτεια του καθένα.
    Καλά Χριστούγεννα Μαρία μου με υγεία κοντα στους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που μ΄ ενθουσιάζει είναι πως ο καθένας έχει πια σχηματισμένο το προσωπικό του στυλ γραφής και έκφρασης. Κι εσύ έχεις τον τρόπο να ζεσταίνεις την ψυχή μας με τον ήρεμο και μελίρρυτο λόγο σου, Αννίκα μου. Εύχομαι να έχεις ό,τι καλύτερο στη ζωή σου 💟

      Διαγραφή
  15. Ωωωωω! Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.
    Τί ωραία ανάρτηση είναι αυτή Μαράκι μου.
    Είπα να περάσω για Χρόνια πολλά από τα μπλογκοσπιτακια των φίλων μας κι από τη μια έκπληξη στην άλλη.
    Στο μπλογκ της Άννας γέλασα με την ψυχή μου, εδώ συγκινήθηκα.
    Όλη η παρέα μαζεμένη, μακάρι να γινόταν και πραγματικά.
    Χαίρομαι που σε ζέστανα λιγάκι κι εγώ με τα κουρελάκια μου, τα οποία καταφθάνουν από κάθε γωνιά της χώρας.
    Όταν φτιάχνω κάτι, σας αισθάνομαι δίπλα μου κι αναρωτιέμαι αν θα σας αρέσει, αλήθεια.
    Ευκαιρία να περάσω κι από τα άλλα σπιτάκια. Με διευκολύνει η ανάρτησή σου.
    Εύχομαι να φύγει γρήγορα το κακό και να συναντηθούμε όλοι για ζεστές αγκαλιές και φιλιά, έστω κι αν χρειαστούν κι άλλα εμβόλια .
    Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που αναρωτιέσαι ακόμα αν μας αρέσουν οι κατασκευές σου, με ξεπερνάει. Που κάθομαι κάθε φορά σαν χάνος και θαυμάζω, με το στόμα ανοιχτό, αυτά που σκάρωσες απ' το τίποτα. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι όλα αυτά τα ντύνεις με ένα μοναδικό παιχνίδι διαλόγων, με το μοναδικό σου χιούμορ και σκανταλιάρικο ύφος. Να είσαι καλά βρε χρυσοχέρα Ρένα μας ♥

      Διαγραφή
  16. Μα ναι Μαρία αυτό, ΑΥΤΟ το να μπορείς να μοιράζεσαι ότι αγαπάς με αυτούς που αγαπάς και όταν αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι έχουν φτιάξει με την καρδιά τους μια τόσο ζεστή μπλογκοσυντροφιά η ψυχή αγαλλιάζει!

    Ένα ευχαριστώ καρδιάς που τόσα χρόνια σε νιώθω κοντά μου και που παντού με τον σχολιασμό σου, κάθε φορά δίνεις τροφή για σκέψη!
    Χρόνια πολλά σε όλους!
    ΑΦιλάκια συγκινημένα αλλά τόσο μα τόσο χαρούμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ να βάζεις τη μαγική σου αύρα σ' όλα τα "πεζά" που γράφουμε, Στεφανία μου.
      Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου 💝

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά και πολύ καλύτερα επιτέλους, εύχομαι!
    Με αυτή σου την ανάρτηση πρόσφερες ένα όμορφο δώρο σε όλους τους "κατοίκους" ετούτης της πολύχρωμης μα και πολύ δημιουργικής "γειτονιάς"!
    Πράγματι, περάσαμε εδώ μέσα στιγμές δύσκολες αλλά και τόσο διασκεδαστικές, που είχαν να αφήσουν στον καθένα μας πολλά! Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο, γιατί δεν είμαι πια τόσο ενεργή όπως παλιά ως προς τις επισκέψεις μου, όμως όσα περάσαμε αποτέλεσαν στήριγμα σε ζόρικες φάσεις αυτών των χρόνων και μάθημα επίσης μεγάλο.
    Με συγκίνησες πολύ με το αφιέρωμά σου στο πρόσωπό μου και τον ιστοχώρο που ακόμα διατηρώ! Με τιμούν τα λόγια σου και είμαι ειλικρινά ευγνώμων!
    Η παρουσία σου στη "μπλογκογειτονιά" (όπως την είχα ονομάσει κι εγώ κάποτε) είναι ξεχωριστή, λιτή κι απέριττη μα πάντα ευγενική και απόλυτα εύστοχη! Ο λόγος σου σοβαρός, σοφός με μεγάλη δόση έξυπνου χιούμορ και ασυγκράτητη έμπνευση και δημιουργικότητα!
    Να είσαι καλά, κορίτσι μου! Να περάσεις όπως επιθυμείς αυτές τις ξεχωριστές μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμοιβαία η εκτίμηση Γλαύκη μου.
      Χρόνια σου πολλά, χρόνια όπως τα ονειρεύσαι και τα λαχταράς!
      Σ' ευχαριστώ ειλικρινά για την παρουσία σου σ' όλες τις δημιουργικές μου απόπειρες! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ...

      Διαγραφή
  18. Όχι μόνο με συγκίνησες Κανελλάκι μου με την έμπνευσή σου να μας περιβάλεις με την αγάπη σου και τα έξυπνα κείμενα σου τον καθένα μας ξεχωριστά σε αυτήν την μπλοκογειτονιά που έχει γίνει η συντροφιά μας εδώ και χρόνια και στις χαρούμενες μέρες μας αλλά και να ξεχνάμε για λίγο μπαίνοντας εδώ μέσα τα δύσκολα που περνάμε, με το χιούμορ που σώζει κάποιες στιγμές, με τις θαυμάσιες δημιουργίες των φίλων αλλά και με τα λογοτεχνικά δρώμενα της...χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος αυτής όμορφης παρέας.
    Πες μου πως να προλάβω Κανελλάκι μου να έρθω μια φορά σαν τον άνθρωπο στην ώρα μου και εγώ, αφού έρχεται Πρωτοχρονιά; και τα πλεκτά συνεχίζονται, αφού δεν τα πρόλαβα όλα...ο Αι Βασίλης τι θα φέρει οέο;
    Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ με μια μεγάααααλη αγκαλιά για ότι έκανες για όλους μας, το ότι έχεις την αμέριστη αγάπη μας είναι δεδομένο αγάπη μου.
    Και μια που τα Χριστούγεννα είναι πια παρελθόν να ευχηθώ να είναι χαρούμενες οι υπόλοιπες γιορτινές σου μέρες!! φιλώ σε Σ.Λ. 🎄❤ 🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι νούμερο φοράει η γατούλα; η μήπως θέλει κανένα ζακετάκι για το κρύο; για ρώτησε πλιζζζ!!😊😍

      Διαγραφή
    2. Η κεραμιδόγατα, λέει, μιας και θα κάνεις το ψυχικό, δεν της πλέκεις όλο το συνολάκι;
      Παπουτσάκια-φανελοζιπουνάκια-κι ένα βαμβακερό για την άνοιξη 😎 για τις πρώτες ψύχρες, ξέρεις...
      Ρουλάκι μου, σ' ευχαριστώ απ' την καρδιά μου♥

      Διαγραφή
  19. Φίλη μου να πω ένα ευχαριστώ για την υπέροχη όπως πάντα ανάρτηση σου και ικανοποίηση γιατί δικαιολογείς έτσι το λόγο που το.. 2007 έφτιαξα το μπλοκ μου. Μέσα στην αδιαφορία σχέσεων της εποχής ΕΔΩ υπάρχει μία φλόγα φιλίας και ενδιαφερόντων που καίει πάντα. Με συγκίνησες που την βλέπεις και την διατηρείς . Καλή χρονιά φίλη μου, ας ήμαστε γεροί και του χρόνου, ο Θεός μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα όσα προσφέρεις ολούθε κάθε χρόνο, να γίνουν μια τεράστια ευχή που θα σε συνοδεύει διαρκώς.
      Καλότυχη και χαρούμενη να είναι η νέα χρονιά σου, Γεωργία μου ♥

      Διαγραφή
  20. Δεν έχει σημασία να ξέχασες κάποιον. Σημασία έχει η νέα χρονιά να γίνει καλύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανέναν δεν ξεχνάω, μόνο που δεν χωράνε σε μια ανάρτηση όλοι οι εκλεκτοί φίλοι.
      Είσαι ένας απ' αυτούς που εκτιμάω απεριόριστα, Ακράτ.
      Να έχεις όλα όσα επιθυμείς τη χρονιά που έρχεται. Τις ευχές και τους χαιρετισμούς μου!

      Διαγραφή
  21. Και στα δικά μου δύσκολα μια μπλογκογειτονιά ήταν εκείνη που με στηριξε και μου ξανάδωσε ελπίδα με την αγκαλιά και την αγάπη της και ειναι πολύ σημαντικά όλα τουτα απο ανθρώπους που δε γνωρίζεις καν φατσικά! Γιατί ουτε υποχρεωμένοι ειναι ούτε σου χρωστάνε το παραμικρό.
    Μπράβο σου Μαρία που τους έδωσες τη θέση που τους άξιζε με τόσο αριστοτεχνικό όπως πάντα τρόπο.
    Θα ευχηθώ ολόψυχα μια ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ που όλοι έχουμε κρυφοφανερό πόθο και ευχή και να μην αργήσει η μέρα της απελευθέρωσης απο τον εφιάλτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.