Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Η αυλαία του “καρναβαλιού”


Ας το κάνουμε να φανεί σαν παιχνίδι. Οι χαρταετοί μας θα κάνουν έξυπνους ελιγμούς και θα υψωθούν πάνω απ’ τις εναέριες κάμερες της αστυνομίας. Τους ανοιξιάτικους ανθούς απ’ τα ξινόδεντρα θα τους πετάξουμε χαρτοπόλεμο στα κρανοφόρα ανδρείκελα, και τις σκισμένες μας σημαίες για δικαιοσύνη και ισότητα, θα τις κάνουμε σερπαντίνες να τυλιχτούν γύρω απ’ τις γκρίζες στολές τους, κι ας τις ξεσκίσουν κι αυτές, παράπλευρες απώλειες θα πούμε πως ήταν.

Μόλις σου πω «Πονάω», βγαίνεις. Φέτος θα πολεμήσουμε στ’ αλήθεια με τους κακούς, γι’ αυτό κράτα σφιχτά το δρακόσπαθό σου κι άνοιξε δρόμο για το μέλλον σου. Και μην πιστέψεις επ’ ουδενί  τον βασιλιά καρνάβαλο που θα σε καλοπιάσει με ζαχαρένιες υποσχέσεις και πολύχρωμα κομφετί αριστείας. Μην αφήσεις τα σκοτάδια του να μαυρίσουν την ψυχούλα σου. Εσύ εκεί. Με τα χεράκια σου θα σκάβεις λαγούμια στη λάσπη. Μ’ ένα μικρό λυχναράκι θα φωτίζεις το δρόμο σου. Μέχρι να ενωθεί η φλόγα σου με τις άλλες, να γίνουν η πυρκαγιά που θα κάψει τον βασιλιά του σκότους.

[Καλά Κούλουμα σ' όλους!]

 


(οι φωτογραφίες προέρχονται απ’ το διαδίκτυο και ανήκουν στους δημιουργούς τους)


25 σχόλια:

  1. Απόκριες έχουμε!
    Μεταμφιέσεις σε αστυνομικούς (το όνειρο κάθε πιτσιρικά για να συλλαμβάνει τους κακούς)
    Μεταμφιέσεις σε αλλοδαπούς (για να κυνηγά τους αστυνομικούς που τον ξυλοφορτώνουν με κάθε ευκαιρία)
    Μεταμφιέσεις στα κανάλια σε κυρίες καθώς πρέπει που αναλαμβάνουν το ρόλο ενημέρωσης για την απίστευτη βία (κρίμα στ’ αλήθεια) που υπέστη ένα όργανο της τάξης «εν ώρα καθήκοντος» (για την απίστευτη βία σε ένα παιδί που σφάδαζε απ’ τον πόνο… μούγκα)
    Τις τελευταίες μέρες μάρτυρες μιας ανελέητης βίας με ηθικούς αυτουργούς πολίτες με «ταμπέλες» σε ένα παραλογισμό και βαρβαρότητα με απόλυτη συνειδητοποίηση του πολιτικού ρόλου (η βία γεννά βία)
    Απόκριες έχουμε! Η πεμπτουσία των λαϊκών διασκεδάσεων πάντα βεβαίως με τις επιταγές του μεγάλου καρνάβαλου.
    Φοβάμαι πως πάμε πολλά χρόνια πίσω όταν «κατάπτωσις και ανευλάβεια» εθεωρείτο αι καρναβαλικαί εκδηλώσεις με έσοδα βεβαίως, τάχα, υπέρ των πτωχών. Α, ρε καημένοι...πτωχοί! Πως καταφέρνουν πάντα να μετατρέπουν τον αυθορμητισμό σου σε συμβιβασμό;
    Γροθιά στο στομάχι Μαρία μου! Παρόλα αυτά Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχές για Καλή Σαρακοστή κι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για το καίριο σχόλιό σου, Αννίκα μου!

      Διαγραφή
  2. Μ'ένα μικρό λιχναράκι φωτίζουμε το δρόμο μας αλλά χρειάζονται πολλά λυχνάρια για να δούμε φως.
    Το θέμα δεν είναι να βάλουμε τη βία ενάντια στη βια. Το θέμα είναι να δουν και οι αστυνομικοί ότι είναι εργαζόμενοι ανάμεσα στο λαό και έχουν τα ίδια αιτήματα σωστής διαβίωσης, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.
    Παρ' όλα αυτά Καλή Καθαρά Δευτέρα στα εντός της οικιας μας τείχη.
    Αν και καρναβάλια γίνονται και κόσμος συρρέει. Να δούμε εξαιτίας του ιου ποιος θα μείνει ορθός στο τέλος
    Καλό τριήμερο Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποια καρναβάλια είναι πιο μολυσματικά. Φοβάμαι περισσότερο τους "καρναβαλιστές" που διαχειρίζονται την πανδημία, με πρόστιμα, καταστολή και μέτρα αλά καρτ... Στο εξωτερικό είναι όλα ανοιχτά αλλά έχουν και διαθέσιμα νοσοκομεία και γιατρούς. Εδώ μόνο αστυνομικούς που κόβουν αβέρτα πρόστιμα...
      Καλή μας τύχη θα έλεγα Αννούλα μου!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μ'αυτό που λες Μαρία μου Πρόστιμα για καταστολή, μέτρα α λα κάρτ φυσικά δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Απ' την άλλη και 1 εκατ. εντατικές κλίνες αν είχαμε και γέμιζαν, ξέρεις πόσο λένε ότι είναι το ποσοστό επιβίωσης από τις εντατικές; 40% ! Θα ήθελες να έχουμε πολλά νοσοκομεία και εντατικές και να γέμιζαν γιατί όλα θα ήταν ανοικτά; Δεν ξέρω ,δεν είμαι ειδική αλλά εκεί που όλα είναι ανοικτά, έχουν διψήφιο νούμερο χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά. Δεν ξέρω αλήθεια

      Διαγραφή
    3. Χωρίς να είμαι κι εγώ ειδική, με την απλή μου σκέψη, θεωρώ ότι τώρα είναι αργά. Όλα τα μέτρα έπρεπε να είχαν παρθεί περύσι, να είχαν επανδρωθεί τα νοσοκομεία και να μην είχαμε ανοίξει τα σύνορα χωρίς τεστ, με το ψευδέστατο σποτ ότι είμαστε "free covid" χώρα. Τα μέτρα ακορντεόν αποδείχτηκαν θανατηφόρα για την αγορά και οι θάνατοι που μετράμε καθημερινά από καρδιακά επεισόδια και σοβαρές ασθένειες, είναι μη μετρήσιμα μεν, υπαρκτά δε. Κι επειδή ενημερώνομαι αποκλειστικά από ραδιόφωνο, είναι κάτι μήνες τώρα, που γιατροί, διευθυντές κλινικών, νοσοκομειακοί, στέλνουν απεγνωσμένα τελεσίγραφα για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Είναι αργά πια Αννούλα μου. Η κατάσταση ξέφυγε... γι' αυτό και επικαλούμαι την καλή μας τύχη.

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς αυτό Μαρία μου.
      Επειδή συνεργάζομαι με γιατρούς δεν θέλετε να ξέρετε πόσο σκούρα τα βλέπουν τα πράγματα προσεχώς..

      Και για το σποτάκι νόμιζα ότι είμαι η μόνη που το θεωρώ ο, τι πιο άκυρο και αναληθές. Δεν υπάρχει covid free ακόμα και όλοι να εμβολιαστούμε.

      Καλή δύναμη σε όλους μας!!

      Διαγραφή
  3. Όπως έχω γράψει πολλές φορέςδεν μου έκαναν ποτέ ..κλικ..οι Αποκριές. Από μικρή δεν ήμουν του γλεντιού και του χορού μου αρέσουν οι συναυλίες και η μουσική από το..τραντζιστοράκιμου. Όσο για όλα αυτά τα δυσάρεστα δεν θέλω να τα ακούω γιατί πικραίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψετε στις μικρές χαρές σας, Γεωργία μου ♥

      Διαγραφή
  4. Αρνούμαι να υπακούσω, αρνούμαι να το παίξω καλό παιδί, αρνούμαι να καρναβαλιστώ, να κουλουμιστώ, αρνούμαι να κανιβαλιστώ και επικροτώ τους ανυπάκουους του παραλογισμού που σιγά σιγά τολμούν και σηκώνονται από τις TV της συμφοράς και εκδηλώνουν την αγανάκτηση τους!!!
    Ο χαρταετός θα πετάξει και εφέτος και αυτό χάρη στην ψυχική δύναμη της καρδιάς μας!
    Την αγάπη μου, την συμπαράσταση μου σ΄αυτόν τον άνισο αγώνα και τα ΑΦιλάκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου, συγκινητικό, αφυπνιστικό με γενναία δόση λυρισμού και ευθύτητας! Εξέφρασες γραπτά τις σκέψεις μου!
    Καλή δύναμη και οι βασιλιάδες του σκότους θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αισθάνομαι ντροπή, διαβάζοντας τα λόγια που αναγράφονται στην ταμπελίτσα που κρατάει το παιδάκι. Δεν ξέρω πως έχουμε φτάσει τον κόσμο εδώ που βρίσκεται, χρωστάμε όμως σε αυτά τα παιδάκια, έναν κόσμο που το "πονάω" δε θα ακούγεται στα πάρκα, στους δρόμους, στα μονοπάτια της ζωής εξαιτίας της βίας.
    Εύχομαι να είμαστε καλά και ασφαλείς και καμιά άλλη χρονιά να μη μας βρει έτσι σαν κοινωνία.
    ΥΓ: Συγκλονιστικό το κείμενο σου. Τόσα μηνύματα. Μια υπέροχα λυρική αποτύπωση, μιας σκοτεινής κοινωνίας!

    Καλά κούλουμα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή Μαρινάκι!
      Κι ας μπει αυτή τη χρονιά, ο επίλογος σ' αυτόν τον εφιάλτη.

      Διαγραφή
  7. Όταν γυρίζουμε στις λογικές: "εμείς είμαστε το κράτος", οφείλουμε οι πολίτες να έχουμε ανοιχτά τα μάτια κ τα αυτιά μας.
    Κατά τα άλλα, εύχομαι να μην ξαναδούμε πράξεις βίας κ αντεκδίκησης από καμία πλευρά.
    Νασαι καλά, Μαρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο το κόβω, αφού έχουμε μπει για τα καλά σε μια περίοδο έντασης και συγκρούσεων.
      Εύχομαι το καλύτερο για όσους είναι "άοπλοι" σ' αυτόν τον αγώνα. Να μη θρηνούμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς, λες κι έχουμε πόλεμο.
      Καλή Σαρακοστή Βασίλη!

      Διαγραφή
  8. Αχ βρε Μαρία μου, των λόγων σου η δύναμη και παρόρμηση.
    Ένα διαφορετικό καρναβάλι που σου προκαλεί κατάθλιψη. Αυτή η παγερή σιωπή έξω, ιδιαίτερα κάποιες ώρες που βγαίνω μόνος, σου φέρνει εικόνες από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή θρίλερ. Μια μοναξιά και σιωπή να σέρνεται παντού.
    Δεν ξέρω αλλά όλη αυτή η ιστορία θα αφήσει μεγάλα σημάδια στην ψυχολογία των ανθρώπων του μόχθου. Και λέω του μόχθου και της σκέψης γιατί υπάρχει και η μερίδα των "ζόμπι" εκείνων που περιφέρονται ματσουκοφορεμένοι, πληρωμένοι Πραίτωρες και σκορπούν τον πόνο, τη φρίκη, την προσβολή και το ξύλο. Δυό κόσμοι απέναντι ο ένας στον άλλο.

    Καλά κούλουμα κορίτσι μου να έχεις.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες Γιάννη μου. Ελπίζω τα "ζόμπι" να έχουν την τύχη που τους αξίζει.
      Καλή Σαρακοστή, να προσέχετε, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. "Μόλις σου πω «Πονάω», βγαίνεις. "
    Άουτς!

    Χάθηκα στο μικρό σου κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόνεσε πολύ αυτό το "Πονάω".
      Ελπίζω να αφυπνίσει κιόλας...
      ♥ πολύ!

      Διαγραφή
  10. Αιχμηρή όπως κάθε φορά.
    Καλή Σαρακοστή Μαρία μου , να είμαστε όσο καλά αντέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν η εξουσία καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα θα συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα δυστυχώς Κανελλάκι μου, ο κόσμος θα εξαγριώνεται και η βία θα φέρνει βία...δεν έχω ελπίδες πολλές πως θα αλλάξουν και πολλά σ αυτόν τον τόπο...τα είπες όλα με τον μοναδικό σου τρόπο!!
    Η αυλαία μπορεί να έπεσε όμως το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί...καλή Σαρακοστή Μαράκι μου!!φιλώ σε ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας ελπίσουμε να μην είναι μσκριά η ώρα που ο βασιλιάς-τύραννος καρνάβαλος θα παραδοθεί "στη φωτιά" των καταπιεσμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.