Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Κολοκύθια, mon ami!

Πουαρό, μον αμί, είσαι η τελευταία μου ελπίδα. Μένω Ελλάδα, είμαι υπεύθυνος για την προστασία των πολιτών, κι έχω να διαλευκάνω μια σειρά από ανεξιχνίαστους φόνους. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχω χρεωθεί και την απόδραση ενός βαρυποινίτη. Βασικά, οι δραπέτες ήτανε δύο, αλλά τον έναν τον τσακώσανε κάτι τσακάλια πατριώτες σου και θα μας τον στείλουνε πακέτο αυτές τις μέρες. Ο άλλος όμως, για κακή μου τύχη, δεν είναι Βέλγιο. Έφαγα τον τόπο να τόνε βρω, αλλά έχει κρυφτεί ο κερατάς στου βοδιού το κέρατο. Πού θα μου πάει όμως; Δεν θα τον πετύχω σε καμιά μεριά; Θα στόνε περιποιηθώ εγώ, έννοια σου! Όχι τίποτ’ άλλο αλλά στην αρχή της θητείας μου, τους είχα υποσχεθεί το αφήγημα: «Νόμος και τάξη».

Πουαρό, είμαι απελπισμένος. Αν δεν τα καταφέρω, με βλέπω σύντομα, να φυτεύω κι εγώ κολοκυθάκια στον κήπο μου. Ντεκαντάνς, μον αμί!

Επιβεβαίωσε άφιξη και βοήθειά σου, σιβουπλέ. Ή τουλάχιστον, στείλε οδηγίες κολοκυθοκαλλιέργειας.

Πάντα δικός σου,

Μισέλ

ΥΓ: Φέρε και τον λοχαγό Χέιστινγκς μαζί σου. Έχουμε θαυμάσια πίστα για γκολφ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ξέρω ότι ο Άρθουρ είναι λάτρης του σπορ.

* * * * *

Μισέλ mon cher, σήμερα το πρωί η πιστή μου γραμματέας μις Λέμον, μου παρέδωσε την επιστολή σας. Non mon ami, ο Πουαρό και τα διάσημα φαιά του κύτταρα, έχουν αποσυρθεί προ πολλού. Eh bien, σας δίνω τη συμβουλή μου. Ξεκινήστε να φυτεύετε κολοκυθάκια. En vérité, είναι η πιο κατάλληλη εποχή, μην το αναβάλλετε στιγμή. Μια ακόμα θαυμάσια ιδέα είναι να καλλιεργήσετε το μουστάκι σας. Ο Πουαρό θα σας δώσει τα πολύτιμα μυστικά του για το σωστό κέρωμα και πώς θα το διατηρείτε γυαλιστερό και τσιγκελωτό.

Όσο για τον δραπέτη σας, να θυμάστε mon ami, πως ο δολοφόνος δεν ξαναγυρίζει ποτέ στον τόπο του εγκλήματος. Και να προσέχετε τι υπόσχεστε στους υπηκόους σας, γιατί «Οι ελέφαντες θυμούνται» και η εκδίκηση θα έρθει κάποια στιγμή, από εκεί που δεν το περιμένετε.

C’est fini Μισέλ, αυτά είχα να σας πω. Βon courage!

ΥΓ: La honte, l'humiliation! Κάνατε πίστα στην Ακρόπολη; Good Lord!!! που θα έλεγε κι ο φίλος μου Άρθουρ! Σ’ αυτή τη χώρα χειρίζεστε την ιστορία σας με εγκληματική συμπεριφορά! Καλή τύχη Μισέλ mon ami! Θα σας χρειαστεί...


[Oι φωτογραφίες της ανάρτησης προέρχονται απ’ το διαδίκτυο και ανήκουν στους δημιουργούς τους]

23 σχόλια:

  1. Ναι θα συμφωνήσω! Ντεκαντάνς η κατάσταση. Και "Μαρούσκα το εβιάν μη σου πω".
    Διότι ο Μισέλ και η παρεούλα του, τα 'χει κάνει Σόδομα και Γόμορρα και φοβάμαι μήπως έρθει το μπουρλότο (https://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048)
    Πια δεν αισθάνομαι ασφαλής, νιώθω πως σε όλα τα επίπεδα οι αρμόδιοι είναι ανεπαρκείς, και έχω και να μου τη λένε από πάνω ως νέα γενιά διότι δε ξέρω να συντάσσω βιογραφικά και κάνω μεταπτυχιακά η τεμπέλα.
    Δε ξέρω παιδιά.
    Ας φέρουμε τους Fantastic Four, ας φέρουμε τη λεγεώνα των υπερηρώων ή και τον Ηρακλή αν θέλετε (να κάνουμε μια σεάνς ρε παιδί μου) λόγω εντοπιότητας!
    Αλλά κάτι να γίνει, γιατί δε μπορώ να χαρώ και το σχέδιο Ελευθερία με αυτά και με εκείνα.
    Εν τω μεταξύ αυτό με το "καλό τύχη" στον επίλογο μου θύμισε αυτό το quote που λέει για την τύχη γιατί υγεία είχαν και στον Τιτανικό. Και όσο να πεις βουλιάζουμε...
    Αχ Μαρία μου, να 'σαι καλά που με την οξυδέρκεια και το χιούμορ σου μας βοηθάς να βλέπουμε τις καταστάσεις από μια άλλη ματιά, γιατί θυμάμαι τον στίχο ενός τραγουδιού που είχε γίνει hit για λίγο και έλεγε "Γιάννη, αυτός ο κόσμος θα με τρελάνει, γαμώτη", το οποίο με εκφράζει αυτό τον καιρό.
    Σε φιλώ γλυκά, στέλνω ευχές για καλό Σ-κ και ζητώ συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως νιώθουμε μια ταύτιση με τον Τιτανικό. Η έπαρση των ιδιοκτητών για το "αβύθιστο πλοίο", η διάσωστη των επιβατών με ταξικά κριτήρια και τα "βιολιά" που έπαιζαν ως την τελευταία στιγμή της βύθισης. Στη θέση των βιολιστών, βάλε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
      Ωραιότατο το hit 😄
      Πολύ καλό σαββατοκύριακο να περάσεις, Μαρινάκι μου!

      Διαγραφή
  2. Μια σύγχρονη Αγκάθα Κρίστι. Διάβασα πως είχε μεγάλη γνώση από δηλητήρια, (ήταν νοσοκόμα στον πόλεμο ή κατ’ άλλους δούλεψε σε φαρμακείο) και γι αυτό στη λογοτεχνική της φαρέτρα είχε πολλά βέλη. Στη δική σου φαρέτρα Μαρία μου, ένα και μόνο βέλος αρκεί. Κι αυτό είναι η λογοτεχνική σου πέννα που φορές γίνεται συγκινητική, καυστική, επίκαιρη κι άλλες πάλι απολαυστική μέχρι δακρύων. Λες και έχεις τις λέξεις έτοιμες στο τσεπάκι σου και απλά μένει να τις συναρμολογήσεις. Θα μπορούσες, άνετα, μια Μις Μαρπλ χωρίς βελόνες και πλεχτό, με μια πέννα εξίσου αποτελεσματική, με εκείνο το λίγο πονηρό μα καλοκάγαθο βλέμμα σε ένα κείμενο πανέξυπνο και απολαυστικό, που μας βάζει στη διάθεση και την ψυχολογία των ημερών. Συγχαρητήρια Μαρία μου! Το απόλαυσα!!!
    Να είσαι καλά!
    Καλό ξημέρωμα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως ήταν διάννοια στα δηλητήρια, λόγω θητείας της στον πόλεμο, ως νοσοκόμα.
      Την αγαπώ ιδιαίτερα και θαυμάζω απεριόριστα τους ήρωές της.
      Όσο πιθανό είναι ν' ανταποκριθεί ο αγαπημένος Ηρακλής στο κάλεσμα αυτό, άλλο τόσο εφικτό είναι να νιώσουμε ασφαλείς σ' αυτό το καθεστώς.
      Σ' ευχαριστώ πολύ, Αννίκα μου ♥

      Διαγραφή
  3. Τι κρίμα που η Άγκαθα τον πέθανε τον Πουαρούλη!! Μπορεί να τον πείθαμε να έλθει...
    Με έκανες και γέλασα και είσαι η πρώτη που διαβάζω αρα μου έφτιαξες το πρωινό.
    Πολύ σε απόλαυσα κυρία μου αλλά δείξε λίγη επιείκεια με την πένα σου, δεν έχουν όλοι φαιά κύταρα να τους κατευθύνουν!
    Καλημέρα μοναδική Μαρία μας
    Φιλιά πολλά
    Καλό Σ/Κο και προσοχή, ούτε νόμος ούτε τάξη υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό πρότεινα τα κολοκυθάκια βρε Άννα μου.
      Είναι ένα απόσπασμα απ' την ταινία "Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόυντ" όπου ο συμπαθέστατος Ηρακλής ξεκινά την περίοδο της συνταξιοδότησής του, φυτεύοντας κολοκύθια σε μια αγροικία που είχε νοικιάσει...
      Όχι ε;
      Καλά, μια ιδέα έριξα 😉
      Πολύ καλό και αναίμακτο σαββατοκύριακο σ' όλους μας!

      Διαγραφή
  4. Μαρία μου απόλαυσα το κείμενό σου με το καυστικό σου χιούμορ. Του έπεσαν πολλά του Μισέλ τώρα τελευταία.
    Και ναι μεν το έπιασαν οι διάδοχοι του Πουαρό το μπουμπούκι μας, αλλά φαντάζεσαι να τον χάσουν πάλι καθώς θα ταξιδεύει προς τη χώρα μας...
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, μη μου βάζεις ιδέες τώρα!...
      Ικανούς τους έχω, δηλαδή.

      Καλό Σαββατοκύριακο Ελένη μου ♥

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς για την χώρα μας, οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, έχουν καταντήσει μάστιγα, κυρίως για την Αττική. Πρακτικές όπως αυτή στα Γλυκά Νερά, οι μαφιόζικες δολοφονίες στην Κεφαλλονιά, στον Πειραιά και τα Νότια παραλιακά προάστια της Αττικής, τουλάχιστον γεννούν ερωτηματικά για τα επίπεδα της εγκληματικότητας στη χώρα μας. Για όσους προβληματίζονται τουλάχιστον. Δεν είμαστε ο παράδεισος της ασφάλειας και όλοι το γνωρίζουν αυτό... εκτός, από τους αρμόδιους υπουργούς, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Και ο νυν, ο άλλοτε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και σήμερα υπουργός του ΜΗτσοτάκη, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης το οποίο πρέπει να το αναλάβει. Για παράδειγμα γιατί, χιλιάδες αστυνομικοί στελεχώνουν υπηρεσίες καταστολής ενώ τα αστυνομικά τμήματα είναι άδεια; Γιατί εκατοντάδες αστυνομικοί φυλάνε πολιτικούς και άλλους περίεργους στόχους; ( το είδαμε στον Φουρθιώτη). Ας απαντήσει για αρχή σε αυτά τα λίγα.
    ΥΓ: Για την Ακρόπολη κρατώ μια επιφύλαξη, την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές την περιοχή και ξέρω πόσο δύσκολη καταντούσε η πρόσβαση σε άτομα με προβλήματα. Θα ήθελα να δω από κοντά τις τωρινές παρεμβάσεις, για να κρίνω.
    Την Καλησπέρα μου, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' αυτό το "γιατί" σου απορώ κι εγώ. Όχι ότι δεν ξέρω το λόγο, αλλά περίμενα να κρατηθούν -τουλάχιστον- κάποια προσχήματα.
      Η Ακρόπολη δεν ξέρω αν κατάντησε έτσι από ευαισθησία στα ΑΜΕΑ (τους λείπουν πολύ πιο ουσιώδεις προσβασιμότητες στην καθημερινότητά τους). Ελπίζω μόνο να μη δούμε στο εγγύς μέλλον μια επίδειξη μόδας, όπως φημολογείται, γιατί θα τρίζουν πολλά κόκκαλα κάτω απ' τη γη.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου Βασίλη, καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

      Διαγραφή
  6. Αχ βρε Μαρία μου, όταν ο άνθρωπος έχει χιούμορ στην καρδιά του και η πένα του είναι βουτηγμένη στην έμπνευση, δεν θα μπορούσε να δώσει κάτι καλύτερο από ετούτο σου εδώ το κείμενο.
    Η ...αλληλογραφία είναι αποκαλυπτική των προθέσεων και των διαθέσεων του εγχώριου Μισέλ. Γιατί, αγαπητή Μαρία, δεν τον βλέπω να έχει ίχνος φιλότιμου για να παραιτηθεί και να αποδεχθεί το μέγεθος της ευθύνης του. Συνήθως τέτοια επίπεδα ευθιξίας μόνο στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου με κάτι τύπους που τηρούν τον κώδικα των Σαμουράι, το περίφημο "Μπουσίντο" συναντούμε.

    Λοιπόν, μιας και η ευρύτερη Αθήνα και όχι μόνο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη διεφθαρμένη Γκόθαμ Σίτι, στην οποία κυριαρχεί το έγκλημα, η διαπλοκή και η διαφθορά, η λύση είναι μία γλυκιά μου!

    Η επαναφορά του ...Μπατμαν στην υπηρεσία! Για να αναλάβει δράση εδώ στη χώρα μας. Αλλιώς δεν βλέπω ...ελπίδα.
    Την καλησπέρα μου με φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως προτείνω Μονταλμπάνο. Είναι ο μόνος έντιμος και καθαρός "μπάτσος", που δεν κωλώνει στα κυκλώματα της μαφίας κι έχει την ευαισθησία να χαμηλώνει τα μάτια του μπροστά τους δύστυχους μετανάστες που φτάνουν απ' την άλλη άκρη της Μεσογείου.
      Αυτά θα μου πεις, γίνονται στα βιβλία του Καμιλέρι και στην καλπάζουσα φαντασία μας.
      Μακάρι να είχαν και την ιαπωνική κουλτούρα, θα ελπίζαμε και σ' ένα μεγαλοπρεπές χαρακίρι. Αλλά ποιος έχασε την εντιμότητα για να τη βρει ο εγχώριος αυτοκρατορίσκος μας;

      Διαγραφή
  7. Φίλη μου, όταν ο άνδρας μου ήρθε στην Ελλάδα το 1976 θυμάμαι την κατάπληξη του με τις ξεκλείδωτες πόρτες και στις τράπεζες πουέφευγαν μερικοίκαιμετρούσαν μάτσο από χρήματα στο...δρόμο. Τότε εγώ του έλεγα με..υπερηφάνεια : εδώ δεν είναι Βέλγιο, δεν υπάρχουν..συμορίες! Τότε αυτός μου απάντησε: Όταν θα έρθουν δεν θα ξέρετε από που σας ήρθε!
    Λοιπόν τώρα ο φόβος είναι συνεχής, η αβεβαιότητα για το τι θα βρεις όταν γυρίσεις. Δεν κουβαλώ τσάντα, προσέχω ποιός μου χτυπάει τη πόρτα και..όταν φεύγουμε στη κυριολεξία αμπαρώνουμε τα πάντα! Θέλω να πιστεύω, ελπίζω πως η αστυνομία κάνει ότι μπορει. Όμως συγχρόνως υποπτεύομαι για διαφθορά σε ...υψηλά στελέχη, τα "φρούτα" που ήρθαν από χώρες με διαφορετικότητα σε αισθήματα και..σκληροί νόμοι. Θα φανώ σκληρή όμως πιστεύω σε επαναφορά της θανατικής ποινής σε εγκλήματα ειδεχθή όπως η παιδεραστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμάμαι να κοιμόμασταν ποτέ με ορθάνοιχτα παράθυρα, ίσα ίσα που τότε οι διαρρήξεις και η δράση των τσαντάκηδων, ήταν καθημερινό φαινόμενο. Το ότι γίναμε νότια Ιταλία με μαφιόζικες εκτελέσεις, είναι σίγουρο. Κι ότι η διαφθορά ξεκινάει απ' το "κεφάλι" είναι επίσης γνωστό τοις πάσι. Δεν ξέρω πόσο χειρότερα θα πάνε τα πράγματα και συμμερίζομαι την οργή σου για τους παιδεραστές. Είναι το πιο άθλιο έγκλημα. Όταν όμως οι παιδεραστές προέρχονται απ' το περιβάλλον του πρωθυπουργού και συγκαλύπτονται, νομίζω πως δεν έχουμε καμιά ελπίδα, Γεωργία μου.
      Να προσέχετε, τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα να έχετε!

      Διαγραφή
  8. Όσο και να θέλουμε να γελάσουμε με τα χάλια μας, δεν σκάει το χειλάκι μας Μαρία μου.
    Όλα αυτά θα φέρουν πιο σκληρά μέτρα και θα τα δεχτούμε με χαρά, δυστυχώς.
    Η διαφθορά πιστεύω ότι είναι πολύ βαθιά ριζωμένη.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με χαρά και με κέφι προχωράμε και για το νέο εργασιακό μεσαίωνα.
      Εβίβα μας!
      Ρενάκι μου πολλά φιλιά και καλά μας κουράγια ♥

      Διαγραφή
  9. Χαχαχαχ! Μαρία, Είσαι απολαυστικά καυστική. Βιτριολική θα έλεγα.

    ΥΓ. Κοντά είναι και η σύλληψη του δεύτερου να ξέρεις. Μόλις κλείσουν οι ημερομηνίες των εκλογών, θα τον βρουν τον μπαγάσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα το πιστώσουν στις επιτυχίες τους, ε; Σωστό σε βρίσκω 😉
      Την καλησπέρα μου Μάκη!

      Διαγραφή
  10. Τώρα πια Μαρία μου, η επόμενη ανάρτηση σου, παρακαλώ να είναι στα Γαλλικά, έχουμε βλέπεις και τον Μακρόν που συναγωνίζεται στην βλακεία τους δικούς μας, για να δέσει la soupe!
    Παράδεισος η χώρα μας για κάθε λογής εγκληματίες, (δήλωση αστυνομίας) και εμείς όσο το παίζουμε πρόβατα, παρακαλώ να μη γκρινιάζουμε!
    Μια σοφία- ανέκδοτο:
    "Αν η ζωή σου φαίνεται γκρίζα, μετακίνησε τον ελέφαντα!"
    ΑΦιλάκια με πολλά bisous και με πολλά μερσί για το exellent κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, τα γαλλικά μου είναι τσουρούτικα. Όση σχέση έχει ο Μισέλ με την προστασία μας, άλλη τόση σχέση έχω κι εγώ με τη γαλλική γλώσσα. Άστα!...
      Μου άρεσε πολύ το "ανέκδοτο" σου. Μιλ μερσί, Στεφανία μου ♥

      Διαγραφή
  11. Τώρα να πω ότι τα γαλλικά μου φτάνουν μέχρι στο... μερσί μαντάμ; 😊 παρεμπιπτόντως μου αρέσει πολύ η γλώσσα!!
    Οπότε Κανελλάκι μου θα μείνω σε αυτό το μερσί για το καυστικό αλλά τόσο σωστά δοσμένο κείμενο σου που λέει τα πράγματα όπως είναι, αλλά με τον μοναδικό δικό σου τρόπο, να πετυχαίνεις τον στόχο!!👍
    Τα είπες όλα και μ αρέσεις Κανελλάκι μου καλό σου ξημέρωμα...Σ.Λ. 🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά και τα δικά μου δεν φτάνουν πιο μακριά, μη νομίζεις 😉
      Οπότε Ρουλάκι μου θα σου στείλω ένα σιγουράκι που το ξέρουμε κι οι δυο μας:
      Je t’ aime 💖 πολύ όμως!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.